Jump to content

Saturn_ring

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Saturn_ring Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. και εγω το 6'' προτιμω επειδη δεν μπορω να διαθεσω 500 ευρω για το 8αρι. Ομως μπορει να μου εξηγησει καποιος την διαφορα f/5 του 8 με f/8 του 6 ;; Επισης η τιμη μπορει να πεσει μονο με προσφορα ή απλως θα κατεβει; Γιατι οταν ηταν στα 335 δεν ειχε προσφορα αν θυμαμαι καλα.
  2. Γειά σας! Ονομάζομαι Παναγιώτης και επιθυμω μεσα στους επομενους 1-2 μηνες να αγορασω το 1ο μου τηλεσκοπιο. Εχω κανει την ερευνα μου και εχω καταληξει σε 3 τηλεσκόπια της skywatcher. Ειναι τα dob 6'' , 8'' και το dob heritage 150mm. Το budget μου φτανει εως και τα 350-400 ευρω. Ο σκοπος μου ειναι η παρατηρηση τοσο των πλανητικών σωμάτων οσο και βαθεως αντικειμενων πχ νεφελωματα, clusters και κοντινους γαλαξιες. Μενω επαρχια οποτε δεν υπαρχει πολυ μεγαλη φωτορυπανση. Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας και τις αποψεις σας!
  3. Μένω στην Τρίπολη , που έχει μέτρια φωτορυπανση, σε διαμερισμα. Χρηματικα σιγουρα θα προτιμουσα κατι οσο το δυνατο πιο φθηνο δλδ κατω απο 400 ευρω. Αλλα αν χρειαστει θα τα υπερβω. Τελος, η στηριξη AZ έγινε στην τυχη για 2 λογους. α) τιμη β) η χρηση του κινητου που προσδιδει διευκολυνση στον εντοπισμο των ουρανιων σωματων. Επισης , θα ηθελα σιγουρα να παρατηρησω τους ουρανιους γιγαντες του ηλιακου μας συστηματος ( τουλαχιστον των ορατων) , τον Αρη , τη σεληνη βεβαιαως πρωτη πρωτη και αντικειμενα βαθεως ουρανου οπως το νεφελωμα του ωριωνα , τον γαλαξια της ανδρομεδας και αλλα γνωστα πχ black eye galaxy, cats eye nebula, eagle nebula κ.α. Βεβαια , δεν γνωριζω αν μπορει να τα εντοπισει το τηλεσκοπιο γιατι καποια απο αυτα φτανουν και τα 8.5 mag. Αλλα αφου με γυμνο ματι μπορεις να δεις εως και 6 mag τοτε θεωρω οτι θα γινεται!! Αυτα ειχα να πω.
  4. Γειά σας! Ονομάζομαι Παναγιώτης και ασχολούμαι με την αστρονομία εδώ και αρκετό καιρό! Θα ήθελα να μου προτείνετε ενα τηλεσκόπιο γύρω στα 300-450 ευρώ. Έχω κάνει μια έρευνα και εχω δει: 1) Dobson Skywatcher 6'' 2) StarSense Explorer 127 AZ 3) Dobson Skywatcher 8'' 4) LCM 114 Αυτά έχω δει και προτιμώ περισσότερο τα πρώτα 2! Εσείς τι προτίνετε;;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης