Jump to content

Petros A

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Petros A

  • Γενέθλια 07/20/1972

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Petros A Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αν υπάρχει κάποιος με παλιά παροπλισμένη CG5 ισημερινή βάση, ας μου στείλει pm. Ψάχνω ένα μοτέρ. Advanced Series GoTo Celestron.
  2. Petros A

    Ζημιά σε GoTo στήριξη.

    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, φίλος. Η αλήθεια είναι ότι πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο, άνοιξα το καπάκι του μοτέρ και είδα ότι αυτό το εξάρτημα που έχεις στην φωτογραφία άναβε το led του. Αλλά, προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύει σωστά. Μάλλον ήρθε η ώρα της ολικής αντικατάστασης, όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά. Σε ευχαριστώ και πάλι.
  3. Παιδιά καλησπέρα, έχω ένα Celestron Advanced Series GoTo με χειριστήριο nextstar έκδοση 3.03 (παλιά σειρά). Πήγα να γρασαρω τα γρανάζια και στην επανασυναρμολογιση έβαλα ανάποδα τον ανταπτορα της καλωδιώσης πάνω στην πλακέτα που βγάζει στο DEC PORT. Το κατάλαβα στην ενεργοποίηση γιατί κολλούσε η οθόνη του χειριστηρίου. Αφού το επανατοποθετησα με τον σωστό τρόπο και ενεργοποίησα την στήριξη το χειριστήριο δεν κολλούσε, όμως μόλις πάτησα το βελάκι για λειτουργία του Declination motor αυτό άρχισε να δουλεύει χωρίς σταματημό και στην οθόνη του χειριστηρίου εμφανίστηκε το μήνυμα "NO RESPONSE 17". Υπόψιν, το άλλο μοτέρ (RA) δουλεύει κανονικά. Για να διαπιστώσω αν φταίει η έξοδος στην πλακέτα, κουμπωσα το "προβληματικό" μοτέρ στην έξοδο για το μοτέρ RA και πάλι μου έκανε τα ίδια ενώ το μύνημα έγινε "NO RESPONSE 16". Φαίνεται σαν να μην παίρνει η πλακέτα κάποια "επιστροφή" από το μοτέρ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της nextstar, είδα ότι αναβάθμιση στο λογισμικό του χειριστηρίου δεν μπορώ να κάνω επειδή είναι πολύ παλιά έκδοση. Ενώ για το λογισμικό οδήγησης των μοτέρ (version 5.04), να πω την αμαρτία μου, δεν κατάλαβα αν μπορεί να γίνει. Έστειλα ένα μέιλ εδώ και μια εβδομάδα αλλά απάντηση δεν πήρα ακόμη. Όποιος έχει κάποια ιδέα πως μπορώ να ελέγξω την σωστή λειτουργία του βηματικου μοτέρ ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει, θα με βοηθούσε πολύ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης