Jump to content

aiolos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    525
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με aiolos

  • Γενέθλια 08/18/1979

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της aiolos Επιτεύγματα

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Με το μάτι δεν θα μπορέσεις να δεις ποτέ χρώματα από τηλεσκόπιο αφού το ανθρώπινο όργανο λόγω της εξέλιξης έχει φτιαχτεί με μικρή ευαισθησία στο φως. Αν μπορούσες να δεις έντονα χρώματα σε ένα νεφέλωμα, δεν θα μπορούσες να περπατήσεις την μέρα από το εκτυφλωτικό φως. Σε αντίθεση με έναν αισθητήρα κάμερας που μπορείς να ρυθμίσεις εσύ την ευαισθησία της (χοντρικά στο λέω) και έτσι να αποτυπώσεις κανονικά τα χρώματα. Φυσικα και έχει περάσει από πρόγραμμα επεξεργασίας η συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.
  2. Λογικά θα περιέχει τους γνωστούς αστρονομικούς χάρτες cartes du ciel Δεν υπάρχει λόγος να τους βάλεις από το DVD γιατί θα είναι παλιά έκδοση. Μπορεις να κατεβάσεις τους καινούργιους από εδώ. Το χρησιμοποιούν πάντως πολλοί χρήστες και είναι και δωρεάν. https://www.ap-i.net/skychart/el/start Για τα δικά μου γούστα είναι δύσχρηστο. Αλλοι είναι κατευχαριστημένοι.
  3. ok ευχαριστώ. Θα ήθελα να το δω στην πράξη αλλα εδώ στην Ελλάδα δεν έχω δει κάποιον να φωτογραφίζει με hyperstar. Δεν ξεφύγαμε και πολύ πάντως από την κουβέντα. Έχει να κάνει με το αν μπορεί να φωτογραφίσει με ένα τηλεσκόπιο που μας πρότεινε για παρατήρηση και θέλει να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά και για φωτογραφία. Νομίζω ότι του έλυσες την απορία. Εμένα πάντως σίγουρα.
  4. Για να καταλάβω και να σιγουρευτώ, εννοείς ότι η λύση αυτή προτείνεται από σένα καλύτερα για μόνιμη εγκατάσταση γιατί έχει πολύ δύσκολο colimation το hyperstar και θα μας βγει το λαδι πχ αν το μεταφέρουμε στον Πάρνωνα μέχρι να το ξανά ευθυγραμμίσουμε. Σωστά κατάλαβα; Για τον ουρανο τι εννοείς; Θέλει κατασκότεινο για να φωτογραφίσουμε σε f/2; Εδώ δεν σε πιάνω καν.
  5. φαντάζομαι για τον φίλο που έβαλε το θέμα πως όχι. Για μένα που το σκέφτομαι σίγουρα όχι. Αλλα αν υπονοείς ότι είναι δύσκολο στο στήσιμο, από διάφορα βίντεο που έχω δει μου φαίνεται πολύ εύκολο. Με την ευθυγράμμιση δεν ξέρω τι παίζει. Βέβαια άλλο το τι βλέπω στα διάφορα βίντεο και άλλο το τι θα γινει στην πράξη αν πέσει στα χέρια μου.
  6. Άγγελε θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, όχι φυσικά γιατί έχω γνώσεις και θέλω να στην πω, απλα για να σου εκμαιεύσω κάποιες απαντήσεις σε απορίες που έχω λόγω της δικής σου πείρας. Θα μπορούσε πχ στο sct EDGE της celestron να χρησιμοποιήσει το hyperstar (ξέρω είναι ακριβό) ώστε να ρίξει το f στα 2 και να έχει ένα πολύ γρηγορο τηλεσκόπιο με μικρούς χρόνους (μικρότερους και από το διοπτρικό) και με μεγαλύτερο πεδίο ώστε να βγάζει και την ανδρομέδα. 3 τηλεσκόπια σε ένα και μάλιστα εκτός από φωτογραφία θα χρησιμοποιεί το τηλεσκόπιο και για παρατήρηση. https://www.astrobin.com/304878/C/?nc=user
  7. Άγγελε γιατί το λες αυτό για τα sct; Δεν ξέρω γι αυτό σε ρωτάω. Έχω δει πολλές deep sky φωτογραφίες από κατόχους sct; Δες π.χ. εδώ; https://www.astrobin.com/users/SamaraN/
  8. Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Διάβασε εδώ κάποια εισαγωγικά για το τι εξοπλισμό θα χρειαστείς για κάθε περίπτωση. /avat/types.php Δεν είναι απλή και φθηνή υπόθεση πάντως η αστροφωτογραφία. Θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις οτιδήποτε να έρθεις σε επαφή με αστροφωτογραφους σε κάποια αστροεξορμηση για να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία και να δεις και διάφορους τύπους εξοπλισμών. Η 12 ΠΕΕΑ που θα γινει σε λίγες μέρες είναι μια πολύ καλη ευκαιρία πάντως.
  9. Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου lazer και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου ένα επώνυμο lazer όπως πχ το Hotech ή κάποιο άλλο από τα πολύ καλά που κυκλοφορούν ώστε να τα συγκρίνω. Την δουλειά μου όμως την κάνω μια χαρά. Σε τεστ με τους ομόκεντρους κύκλους σε ένα ανεστιαστο αστέρι βλέπω κανονικά ομόκεντρους κύκλους. Οποτε εγώ προσωπικά το συνιστώ αν δεν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις κάποιο ακριβότερο και σίγουρα πιο αξιόπιστο. Με το φιλμοκαπάκι πάντως δεν τα κατάφερα ποτε και γι αυτό πήρα ένα φτηνιάρικο lazer για να μου λύσει τα χέρια χωρίς να ξοδέψω πολλά. Μάλιστα το αγόρασα από δω μεταχειρισμένο οπότε αυτό λέει σίγουρα κάτι. Τώρα αν εσύ το αγοράσεις και δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένο, τι να σου πω θα είσαι άτυχος. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ κάτι. ΥΓ. Ξέχασα να σου πω ότι με το συγκεκριμένο κάνω και την πολύ αξιόπιστη μέθοδο ευθυγράμμισης των οπτικών που ονομάζεται barlow ευθυγράμμιση. Ψαχτο εδώ στο φόρουμ και θα δεις πως γίνεται. Είναι πολύ εύκολο απλα θα χρειαστείς και έναν barlow.
  10. aiolos

    Mak 127 vs Dob 10

    Αμάν πάλι σε έξοδα θέλετε να με βάλετε; Με ψήσατε σοβαρά τώρα. Αν κάνει δουλειά για την πόλη μια χαρά μου ακούγεται. Το dobs για το βουνό και το Mak για την πόλη.
  11. aiolos

    Kαλή χρονιά!!

    Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά με Υγεία πάνω απ' όλα.
  12. Γιώργο χίλια μπράβο γι αυτό που κάνεις. Λείπει κάτι τέτοιο στα ελληνικά. Γνώμη μου είναι όταν τον φτιάξεις να το βάλεις στο φόρουμ δημόσια αν θες. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα. Τώρα τι να σου πω δεν γνωρίζω και απ' αυτά. Πάντως αν στο ζητήσει κάποιος με pm θα έχεις πρόβλημα να του το στείλεις;
  13. Το τροχόσπιτο όταν εφευρέθηκε ήταν κάτι το πρωτοποριακό. Καμία σχέση με αυτή την μπούρδα. Ξανά επαναλαμβάνω τι ακριβώς με ενοχλεί περισσότερο: Ότι το παρουσιάζουν ως κάτι πρωτοποριακό που θα αλλάξει την ερασιτεχνική αστρονομία και όχι σαν compact βιντεοαστρονομικός εξοπλισμός. Καθαρό μαρκετινίστικο κόλπο κοροϊδεύοντας το κοινό με ένα μούφα προσοφθάλμιο ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για μικροσκοπική οθόνη. Καλύτερα τότε με την οθόνη ενός λάπτοπ. Καλά αυτό με την υπογραφή δείχνει και την πραγματική αθλιότητα του όλου "πρότζεκτ".
  14. Αν το παρουσιάζαν σαν ένα project compact βιντεοαστρονομίας και με λιγότερα χρήματα δεν θα έλεγα και πολλά, αλλά εδώ το παρουσιάζουν σαν κάτι πρωτοποριακό (που δεν είναι). Υποτιμούν την νοημοσύνη μας και αυτό είναι που με ενοχλεί. Είναι σαν να βάλω μοτέρ στο ποδήλατό μου και να φωνάζω ότι ανακάλυψα το μοτοποδήλατο ενώ έχουν κυκλοφορήσει από την δεκαετία του 80. Πραγματικά τι ακριβώς του βρίσκεται και εντυπωσιάζεστε έτσι;
  15. Με αυτά τα χρήματα παίρνω ένα καλό καταδιοπτρικο σε ρομποτική υψοζιμουθιακή βάση, μαζί και την infinity camera και κάνω καλύτερα την δουλειά μου. Θα βρω τον κ. Σιμόπουλο και θα τον βάλω να μου υπογράψει το 8" dobsonian που έχω και θα σας το πουλήσω δύο χιλιάρικα γατάκια. ΕΛΕΟΣ τι άλλο θα δουν τα μάτια μου.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης