Jump to content

Touboflo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Touboflo

  • Γενέθλια 02/24/1988

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Touboflo Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Touboflo

    150p Heritage

    Θα περιμένω μια καθαρή από σύννεφα νύχτα και θα προπαθήσω να δω κάτι από αυτά. Ευχαριστώ για τον μίνι κατάλογο
  2. Touboflo

    150p Heritage

    Μετά από ολιγόλεπτες παρατηρήσεις στην Αθήνα, έχω να πως το φεγγάρι, ο Δίας και ο Κρόνος φαίνονται πολύ καλά. Έχω τα πρώτα προσοφθάλμια προς το παρόν 25mm(48x) και 10mm(120x). Στο Δια βλέπω τους δορυφόρους και τις γραμμές με τα διαφορετικά χρώματα της ατμόσφαιράς του. Επίσης, ο δακτύλιος(ένας ενιαίος δίσκος φαίνεται) στον Κρόνο είναι πολύ ξεκάθαρος. Το φεγγάρι προφανώς φαίνεται πολύ καλά! Δεν έχω εντοπίσει κάτι άλλο αξιόλογο που μπορεί να δω μέσα στην Αθήνα για τώρα πέραν του να χαζέψεις κανένα βουνό.. Αν κάποιος μπορεί να μου πει τι μπορω να δω αλλά το χάνω, θα ήμουν υπόχρεος.
  3. Touboflo

    ΕΠΩΛΗΘΗ

    Ήρθε και συναρμολογήθηκε.. Όλα τέλεια ακριβώς όπως τα είχαμε πει.. Ευχαριστώ Κώστα!
  4. Touboflo

    150p Heritage

    Ανυπομονώ να δω εστω λιγο ουρανο με το ματι με τοσα συννεφα... χαχαχα Θα σε κρατησω ενημερο για το τι μπορω να δω και να αποφασισεις, αν και δεν εχεις και πολλες επιλογες.. Οπως και γω, ή παιρνεις και βλέπεις όσα μπορεις και το κουβαλας σε κανενα αλλο μερος, ή μετακομιζεις!
  5. Touboflo

    150p Heritage

    Να σαι καλα!!!!! Το ευχομαι για ολους αν και μας εχει παει συννεφο στο συννεφο και κοντρα συννεφο!
  6. Touboflo

    150p Heritage

    Μετα απ οσα μου εχετε πει δεν μπορουσα να μην σας ενημερωσω. Πλεον περιμενω να ερθει το SkyWatcher dob 6 classic. Με όση δυσκολία έχει λόγω μεγεθους αλλα και με όσα προτερήματα έχει. Ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα και να μεινω στο "αθλημα".... Σας ευχαριστώ!!
  7. Touboflo

    150p Heritage

    Many many many many many thanks! :)
  8. Touboflo

    150p Heritage

    Καλησπέρα και πάλι. Αρχικά ευχαριστώ και πάλι. Απαντάω - δεν απαντάω, τα διαβάζω όλα. Συμφωνα με αυτά που είπατε και έψαξα, μπήκε στο παιχνίδι και αυτό. Bresser Pollux 150/1400 EQ3 Έχουμε άποψη γι αυτό? Το μέγεθός του μου φαίνεται αρκετά βολικό.
  9. Touboflo

    150p Heritage

    Αρχικά ευχαριστώ ξανά... Με προβληματίζει μόνο το μέγεθος για τη μεταφορά. Ο εστιακος λόγος απ όσο έχω καταλάβει σου μικραίνει ή μεγαλώνει το πεδίο που βλέπεις. Θα δυσκολευτώ περισσότερο να βρω κάτι αλλά θα το βρω που θα πάει.. Μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό που λέω.. Απλά λέω τι έχω καταλάβει! Για την απάντηση του Lunar King, πολλές φορές σκέφτομαι αυτό ακριβώς.. Να πάρω ένα compact και αν πάρω μελλοντικά μεγαλύτερο, πάντα αυτό θα είναι χρήσιμο!
  10. Touboflo

    150p Heritage

    Καλά εννοείται και είτε συμφωνώ είτε όχι με κάτι που λες, είναι 100% υπρόσδεκτα όλα. Εξηγώ απλά γιατί δεν το πάω "σωστά". Είναι κάποιοι που διαφωνούν κάθετα με αυτό που λέω και λένε πως αν δεν πάρεις βιβλία, χάρτες και κυάλια για αρχή, δεν κάνεις τίποτα... Να 'χαμε να λέγαμε... Σκέφτομαι επίσης αν είναι να δώσω πχ. ένα ποσό των 300 ευρώ και με 400 παίρνω αρκετά καλύτερο, δεν αξίζει να πάω στα 300. Επίσης η δυσκολία μου είναι στο να έχω κι άλλα άτομα στο αυτοκίνητο. Δεν με νοιάζει καθόλου το βάρος. Οπότε οι επιλογές μου είναι ή μικρό για να το μεταφέρω με κόσμο στο αυτοκίνητο, ή όχι. Στο "όχι" δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα ειναι 20 ή 30 κιλά.
  11. Touboflo

    150p Heritage

    Έχω δει από τηλεσκόπια γενικά. Έχω μια ιδέα του τι να περιμένω. Γενικά δεν ενδιαφέρομαι να διαβάσω χωρίς να βλέπω. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά.. Εγώ θελω να δω όσα μπορώ αρχικά και μετά να αρχίσω να διαβάζω και να μπω στη λεπτομέρεια κλπ. Μπορεί να φαίνεται σε πολλούς λάθος ή ανάποδο, ίσως κάποιοι συμφωνούν, αλλά εγώ έτσι λειτουργώ γενικά και γι αυτό και παω όσο επιθετικά πάω να κάνω την αγορά. Τις διαστάσεις και το βάρος τα βλέπω στα χαρακτηριστικά τους.. Όταν το ένα ζυγίζει 26 κιλά και το αλλο 27(8" vs 10") με το ίδιο μήκος και άλλη διάμετρο φαντάζομαι το μέγεθος θα είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Νομίζω ότι αυτό που λες με το event όμως θα με βοηθήσει να συγκρίνω και να καταλήξω.. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο δύσκολο να καταλήξω.. Χαχα Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης