Jump to content

orestis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της orestis Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. ...και η απάντηση έρχεται μόνη της: Μπορείς να δεις αρκετά αστέρια αλλά αν είσαι καινούριος (πρώτη μου παρατήρηση) ταλαιπωρείσαι πολύ! Το μόνο που είμαι 99% σίγουρος ότι ξεχώρισα είναι ο Alcor και ο Mizar στη Μεγάλη Άρκτο. Από εκεί και πέρα, χάνεις πολύ εύκολα τον προσανατολισμό σου γιατι με το που τραβήξεις τα μάτια σου από τα κυάλια, τα φώτα της πόλης σου "επιτίθονται" και ξεσυνηθίζεις αμέσως.
  2. Γεια χαρά σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με τη φωτορύπανση. Υπάρχουν αντικείμενα που μπορούν να εντοπιστούν με κυάλια (15x70) με τη φωτορύπανση της Αθήνας; Εκτός της Σελήνης φυσικά! Ή για να κάνω οποιαδήποτε παρατήρηση θα πρέπει να απομακρυνθώ αρκετά;
  3. orestis

    Αγορά Κυαλιών από αρχάριο

    Τελικά μίλησα με το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης και πήρα τα Skymaster 15x70, ήρθαν σήμερα το πρωί (σε μια μέρα μόλις!) και είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Πείστηκα να κάνω μια μικρή υπέρβαση και πλήρωσα συνολικά 160 ευρώ, μου δώσανε δώρο όμως και το Monthly Sky Guide. Ας είναι καλά οι πιστωτικές κάρτες και οι άτοκες δόσεις... Θα τα δοκιμάσω το βράδυ, αν και φοβάμαι ότι έχει αρκετή συννεφιά και θα μου το χαλάσει. Ευχαριστώ πολύ όλους!
  4. orestis

    Αγορά Κυαλιών από αρχάριο

    Γεια χαρά σε όλους! Με έπιασε και εμένα το σαράκι της νυχτερινής παρατήρησης. Αναγνωρίζω κάποιους αστερισμούς με γυμνό μάτι και έχω μάθει να διαβάζω και χάρτες. Το επόμενο βήμα είναι η αγορά κυαλιών για πιο απολαυστική παρατήρηση. Δυστυχώς ως φοιτητής δεν μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα και έτσι οι επιλογές μου είναι περιορισμένες... Μέχρι 100 ευρώ, με πολύ βαριά καρδιά. Θα ήθελα τα κυάλια που θα πάρω να είναι σχετικά ελαφριά και σταθερά για να μην κουβαλάω τρίποδες, καθώς θα με συνοδεύουν σε διακοπές με σακίδια ως επι το πλείστον. Έκανα σήμερα μια βόλτα στην Αθήνα και βρήκα τα εξής: Μια περίεργη μάρκα με κυάλια 7χ50 στα 45 ευρώ. Κυάλια olympus 10χ50 με πεδίο 6.5 μοίρες στα 85 ευρώ. Τα δοκίμασα και τα δύο με εξίσου καλά αποτελέσματα (την ημέρα πάντα). Δεν είδα σημαντικές παραμορφώσεις και απώλεια εστίασης στα άκρα του πεδίου, αλλά δεν έιχα και κάποιο "ζόρικο" τεστ να κάνω. Δυστυχώς στα φωτογραφεία δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι τίποτα περί αστρονομίας και δεν μπορούν να με συμβουλέψουν. Έστειλα και email στο πλανητάριο θεσσαλονίκης και περιμένω αύριο απάντηση. Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να ασχολείται με τέτοια είδη; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης