Jump to content

βολιωτης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4522
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

βολιωτηςτελευταία νίκη στο Ιούνιος 13 2023

Το βολιωτης είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της βολιωτης Επιτεύγματα

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter

Recent Badges

8

Φήμη

  1. Ναι, το διαβασα κι εγώ αυτό και σίγουρα θα ειναι ενοχλητικό και για εμένα. Εναλλακτικά σκέφτομαι και για το sol'ex.
  2. 'Εχει κάποιος εμπειρεία με το daystar scout 60;
  3. βολιωτης

    Βοήθεια

    Πρέπει να εστιάζεις για κάθε προσοφθάλμιο.
  4. Πολύ ωραία ιδέα. Έχεις σκεφτεί να κάνεις image augmentation? Συγκεκριμένα αυτό https://www.tensorflow.org/addons/api_docs/python/tfa/image/gaussian_filter2d ; Ίσως το μοντέλο μάθει καλυτέρα την ατμοσφαιρική διαταραχή. Καλή συνέχεια Αλέξανδρος
  5. Πάρα πολύ όμορφη φωτογραφία! Καλή συνέχεια!
  6. Η ανταλλαγή γνώσεων/καθοδήγηση είναι από τους βασικούς σκοπούς κάθε συλλόγου. Οπότε, χωρίς φόβο και πάθος πήγαινε στον ΟΦΑ (αφού θες στην Θεσ/νίκη).
  7. To Ha δεν θα σε βοηθήσει. Επειδή η Σελήνη δεν εκπέμπει φως, το Ηα θα λειτουργήσει σαν ένα πολύ στενό κόκκινο φίλτρο. Με την διάμετρο που έχεις ένα τέτοιο φίλτρο είναι προτιμότερο (ή το πολωτικό). Επίσης σημασία έχει και η προετοιμασία πριν την παρατήρηση. Π.χ. ποιοι στόχοι είναι κοντά την διαχωρίζουσα.
  8. Θα κοιτούσα για κάποιο πολωτικό φίλτρο. Πες μας λίγες πληροφορίες. Π.χ. τηλεσκόπιο, προσοφθάλμια, barlow.
  9. Το φίλτρο είναι χρήσιμο στις χαμηλές μεγεθύνσεις και όταν η Σελήνη είναι αρκετά "γεμάτη". Αν ψάχνεις τηλεσκόπιο και για άλλους στόχους εκτός της Σελήνης, καλύτερα να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος.
  10. Ο Γιάννης, παραπάνω, σου προτείνει καταδιοπτρικό επειδή έχουν καλή εστιακή απόσταση. Κι εγώ θα σου πρότεινα το skywatcher maksuton 125mm, αλλά μόνο ο σωλήνας μεταχειρισμένος δεν κοστίζει λιγότερο από €200. Το goto δεν σου χρειάζεται για την Σελήνη (δεν αναφέρεις αν θες να δεις κι άλλα πράγματα). Καλύτερα να μείνεις στο 130mm και θα έξτρα χρήματα που θα έδινες για το goto, να τα ξοδέψεις σε Barlow (απαραίτητο τουλάχιστον 2x), ένα απλό φίλτρο και κάποια προσοφθάλμια.
  11. Καλησπέρα. Κατά την γνώμη μου, ούτε το Zhumell ούτε το Heritahe 76 αξίζουν. Αν σου αρέσει η παρατήρηση της Σελήνης, στην πορεία θα ζητάς όλο και μεγαλύτερη μεγέθυνση. Για αυτό χρειάζεσαι αρκετή διάμετρο κι αρκετή εστιακή απόσταση. Κι εγώ είμαι μια από τα ίδια με τον Γιάννη. Κάθε φορά που παρατηρώ το φεγγάρι είναι σαν να είναι η πρώτη!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης