Jump to content

Astron

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    220
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Astronτελευταία νίκη στο Νοέμβριος 30 2023

Το Astron είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

6 ακόλουθοι

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Astron Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

44

Φήμη

  1. Γιορτάζουμε τους 300.000 συνδρομητές στο YouTube με ένα QnA όπου απαντώ στις ερωτήσεις σας! Απάντησα σε ερωτήσεις αστροφυσικής αλλά και σε προσωπικές και γενικές ερωτήσεις! Καλή θέαση!
  2. Αγαπητοί φίλοι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χιονίζει στους άλλους πλανήτες; Ή είναι ένα φαινόμενο που συναντούμε μόνο στη Γη; Έφτιαξα ένα βίντεο που απαντά σε αυτό το ερώτημα! Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ. Καλή θέαση!
  3. Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Έκτακτο Live της χρονιάς όπου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, όπως είναι οι αποστολές Lucy και Psyche, η ανακάλυψη της αρχαιότερης μαύρης τρύπας, τα χρήματα που ξοδεύουμε στο διάστημα, η επικοινωνία της επιστήμης και το εάν είναι ωφέλιμες οι δημόσιες εμφανίσεις, οι νέες φωτογραφίες του James Webb κ.α. Παρακάτω θα βρείτε τα περιεχόμενα του βίντεο. ►Περιεχόμενα: 0:00 Έναρξη 2:30 Διοξείδιο του άνθρακα στην Ευρώπη του Δία 6:55 James Webb: Φωτογραφία του πλανήτη Ουρανού 7:40 Νεφέλωμα του Ωρίωνα και ελεύθεροι πλανήτες 12:45 James Webb: Cassiopeia A – υπόλειμμα supernova 15:23 James Webb: Νεφέλωμα Καρκίνου 17:12 Ανίχνευση supernova μέσω βαρυτικού φακού 19:16 Έκρηξη kilonova χιλιάδες έτη φωτός από τον μητρικό γαλαξία 24:00 Η αρχαιότερη μαύρη τρύπα που έχει ανακαλυφθεί 28:20 Διάλειμμα – Κουβέντα με το κοινό 34:10 Αντιδράσεις στο The 2Night Show & Επικοινωνία της Επιστήμης 47:23 Ξοδεύουμε πολλά χρήματα στο διάστημα; 1:00:57 Η κινέζική αποστολή Tianwen-3 1:02:54 Φωτογραφία του Euclid με 100.000 γαλαξίες 1:04:25 Το πλήρωμα της αποστολής Artemis 2 1:05:50 Η αποστολή Psyche (Ψυχή) 1:13:53 Η αποστολή Lucy και οι τρωικοί αστεροειδείς 1:16:28 Τα δείγματα της αποστολής OSIRIS-REx 1:19:30 Κουβέντα με το κοινό 1:23:35 Το μέλλον του ISS 1:25:30 Νέα έρευνα για την προέλευση των δακτυλίων του Κρόνου 1:31:48 Ευχαριστίες και αποχαιρετισμός
  4. Τι σημαίνουν οι λέξεις Nova, Supernova, Kilonova, Hypernova; Στο νέο βίντεο γνωρίζουμε τις σημαντικότερες κατηγορίες αστρικών εκρήξεων και τη σημασία τους για το Σύμπαν και για εμάς!
  5. Σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνέντευξη με ρομπότ η οποία φιλοξενείται σε ελληνικό μέσο! Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης κουβεντιάζουμε με το ρομπότ Sophia της Hanson Robotics, η οποία είναι το πρώτο ρομπότ-πολίτης, για την ηθική, τον σκοπό της ζωής, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις σχέσεις μηχανών και ανθρώπων, την εξωγήινη ζωή και πολλά ακόμα. Οι ερωτήσεις βασίστηκαν στις ερωτήσεις που έθεσαν οι φίλοι του καναλιού Astronio σε Instagram και Facebook.
  6. Χθες στο κανάλι πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Live όπου συζητήθηκε ο «υκεάνιος» πλανήτης K2-18b όπου βρέθηκαν πιθανά ίχνη ζωής, τα UAPs και οι ανακοινώσεις της NASA, οι «εξωγήινοι» στο Μεξικό, οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες του James Webb, η αποστολή OSIRIS-REx που επιστρέφει σε λίγες μέρες και πολλά ακόμα! Δείτε το εδώ:
  7. Αγαπητοί φίλοι, τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο έχουν διαδοθεί πάρα πολύ οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προσσελήνωση. Έφτιαξα, λοιπόν, ένα βίντεο όπου αποδομώ τα συνηθέστερα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Καλή θέαση!
  8. Έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο της Αστροφυσικής! Πριν από λίγες μέρες, ερευνητές από όλο τον πλανήτη ανακοίνωσαν την ανίχνευση του «κοσμικού βουητού» του Σύμπαντος, δηλαδή βαρυτικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας που προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις του ουρανού! Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=V-4lx09ypS0
  9. Υπάρχουν Παράλληλα Σύμπαντα; Τι είναι το Πολυσύμπαν; Μέσα από τη σύγχρονη επιστήμη εξερευνούμε τους πιθανούς τύπους Πολυσύμπαντος και το ενδεχόμενο να υπάρχουν αντίγραφά μας κάπου αλλού στον κόσμο.
  10. Σε αυτό το live μίλησα για την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή αποστολή JUICE & την επίσκεψή μου στην ESA στη Γερμανία, την πρώτη εκτόξευση του πλήρους Starship και τις νέες παρατηρήσεις του James Webb!
  11. Γνωρίζουμε τα Νέφη του Μαγγελάνου, δύο γαλαξίες πολύ κοντά στον Γαλαξία μας!
  12. Νέο βίντεο! Γίνονται σεισμοί στους άλλους πλανήτες; Και, αν ναι, ποιος είναι ο πιο σεισμογενής πλανήτης; Ταξιδεύουμε στο ηλιακό μας σύστημα αναζητώντας την απάντηση! Καλή θέαση! https://www.youtube.com/watch?v=xkgzBizdzb0
  13. Με το περιεχόμενο που υπάρχει σε αυτό εδώ το forum, αυτό το βίντεο ίσως είναι το πιο αχρείαστο, αλλά ήταν αναγκαίο να υπάρχει σε ένα κανάλι Αστροφυσικής. Τι τηλεσκόπιο να πάρω; Ποιοι είναι οι τύποι τηλεσκοπίων; Πώς υπολογίζεται η μεγέθυνση και η μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση; Αυτά και πολλά ακόμα εδώ:
  14. Νέες εξελίξεις στον χώρο της Αστροφυσικής και της Φυσικής! Συζητούμε για την ανακάλυψη της πιο κοντινής μαύρης τρύπας, την επιτυχημένη πυρηνική σύντηξη με πλεόνασμα ενέργειας, τις νέες φωτογραφίες και τα επιτεύγματα του James Webb και πολλά ακόμα!
  15. Νέο βίντεο! ⭐️Υπάρχουν τα χρώματα στην πραγματικότητα ή είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου μας; ⭐️Είναι αληθινά τα χρώματα που βλέπουμε στις αστροφωτογραφίες; ⭐️Γιατί δε φαίνονται άστρα στις διαστημικές φωτογραφίες; Καλή θέαση!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης