Jump to content

maxplanck

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    2126
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της maxplanck Επιτεύγματα

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ας αφαιρεθουν τοτε. Κατοπιν οι φιλοι που συμμετειχαν θα επιλεξουν και απο μια φωτογραφια ,καθαρα αστρονομικης φυσεως ,η οποια και θα εκφραζει το μεγαλειο του εναστρου ουρανου.
  2. Στεφανε Αρχικα να σε ευχαριστησω για τον κοπο που εκανες να ασχοληθεις με την εν λογω παρουσιαση.Λιγο εως αρκετα εκλαικευμενη θα ελεγα αλλα μετα τη ... παραθεση τανυστων εκρινα σκοπιμο τη σχεδον πληρη αποχη τυπολογιου! Οσον αφορα τις τρισχαριτωμενες δεσποινιδουλες που επελεξα να παραστησουν τις διαφορες κατηγοριες της αστρονομιας η αποψη ενος moderator ειναι παντα σεβαστη ιδιαιτερα μαλιστα οταν εκφραζεται ξεκαθαρα. Επειδη εχεις μεγαλυτερη πειρα απο μενα στην εκτιμηση αστροφωτογραφιων θα εκτιμουσα ιδιαιτερα την συνδρομη σου στην επιλογη των αντικαταστατριων τους. Εχω απολυτη εμπιστοσυνη στη καλαισθησια σου! Ειμαι σιγουρος οτι οι φωτογραφιες που θα παραθεσεις θα δημιουργησουν ευχαριστα συναισθηματα και θα ικανοποιησουν αισθητικα. Φιλικα Βασιλης
  3. Υπαρχουν ηδη εξαιρετικα βιβλια για παιδια! Αλλωστε δε θεωρω ουτε κατα διαννοια τον εαυτο μου ικανο για τετοιο τολμημα.Ωστοσο σαν ιδεα δεν απορριπτεται! Αν θελουν καποιοι φιλοι να προσθεσουν κατι και κατοπιν τη θεση των τρισχαριτωμενων δεσποινιδων(!) παρουν σχεδια των παιδιων μας ή/και απο καποιον καλλιτεχνη,προσωπικα αναλαμβανω την ολη διαδικασια της εκδοσης με σκοπο να μοιραστουν στα παιδια μας ή και καπου αλλου!!! Θα ειναι κατι πρωτοποριακο. Φορουμ να προχωραει σε ... εκδοση!!!!!!!
  4. Ευχαριστω πολυ φιλοι Μηνα , με καταλαμβανεις εξ'απινης!!!
  5. Περιγραφικη αστρονομια Η πιο προσιτη και σιγουρα η πιο γλυκομιλητη. Η λεπτομερεια και η εξειδικευση δεν την απασχολουν. Ασχολειται με τις βασικες εννοιες της αστρονομιας... γενικα. Μελεταει τη Γη,τη Σεληνη ,τα ηλιακα φαινομενα,οι κινησεις των πλανητων και οι νομοι που τις διεπουν της προκαλουσαν παντα το ενδιαφερον. Αστερισμοι αλλα και γαλαξιες,μαζες και διαστασεις πλανητων,νεφελωματα,τιποτε δε της ξεφευγει. Μην την υποτιματε! Η ουσιαστικη πολλαπλοτητα στη γνωση ειναι ο αυτοσκοπος της. Ειναι γλυκεια και καταδεκτικη! Θα σας πλησιασει η ιδια
  6. Κοσμολογια Διαννοουμενη και λιγο ψηλομυτα... Σκυβει πανω σε ολες τις επιστημες αλλα προτιμα τη θεωρητικη φυσικη! Η φιλοσοφια δε την αφηνει ασυγκινητη αλλα μαλλον ντρεπεται να το πει! Μερικοι της αποδιδουν μακρυνη συγγενεια με τη θεολογια! Ουτοπιστες!!! Η μικροκοσμογονια και η μακροκοσμογονια ειναι οι δυο ασχολιες της. Η πρωτη αναφερεται στα του ηλιακου μας συστηματος,ενω η δευτερη στα του... συμπαντικου μας συστηματος! Θα την ακουσετε να χρησιμοποιει εκφρασεις οπως : ταλαντουμενο,σταθερο ή εξελισσόμενο συμπαν. Συνεχης δημιουργια : η νεα(?) της ιδεα... Αν και δε σταματα να κατεβαζει νεες ιδεες Ιδανικο σκηνικο προσεγγισης: βαθεια νυχτα και ο γαλαξιας να απλωνεται αυταρεσκα...
  7. AstronauticaΤhe Hall of Fame!!! Μια εκρηκτικη παρουσια ,ενα μοντελο με στρατιωτικη φορμα!!! Ειπατε τιποτε? Πισω απο τα ψαρωτικα Ray-ban κρυβεται ενας δεικτης νοημοσυνης που θα τιναζε τα ταχυμετρα. Το σπιτι της στο Canaveral, το εξοχικο της στο Baiconur. Θελετε απλα να εκτοξευσετε εναν δορυφορο? Να θεσετε κατι υπο τροχια? Να πεταχτειτε μεχρι τη Σεληνη? Μια βολτιτσα στον Αρη μηπως? Σας εχετε ταξει βολτα μεχρι την Ευρωπη? Κατι θα κανει ! Νοιωθετε αρκετα σιγουρος για τον εαυτο σας? Πλησιαστε την. Αλλα βιαστειτε. Τωρα τελευταια τη γλυκοκοιταζουν Κινεζοι!!!
  8. Ραδιοαστρονομια Απο μικρη ηθελε να γινει πρωταθλητρια στη κολυμβηση. Μα πεσαν ολοι πανω της,"ειναι δυσκολο","πως θα ζησεις","σπουδασε και μετα βρες ενα ... καλο παιδι" Νομισαν οτι πειστηκε. Μεγα λαθος! Τα κυματα ειναι η αδυναμια της Τα ουρανια σωματα εκπεμπουν και σε μηκη κυματος απο 8mm εως 30m. Tα υπολοιπα μηκη κυματος ειτε απορροφωνται ειτε δε μπορουν να περασουν την ιονοσφαιρα. Τα γιγαντιαια ραδιοτηλεσκοπεια ειναι ο χωρος της,το σπιτι της. Θελετε να δοκιμασετε τη τυχη σας? Ρωτηστε την "χρησιμοποιητε τα 21cm,το μηκος κυματος του υδρογονου?" Θα σας χαμογελασει αμεσως
  9. Αστρομετρια ειπατε? Καλυτερο θα ηταν το "οτι βλεπω αυτο πιστευω"! "Μα αγαπητη μου" θα πει καποιος ,"οι διαφορες θεσεις των αντικειμενων που παρατηρουμε δεν ειναι παρα η προβολη τους στην ουρανια σφαιρα"! Δεν την ενδιαφερει. Ωστοσο μονο ατεχνη δε μπορεις να τη πεις. Χρησιμοποιει πληθωρα συστηματων συντεταγμενων Οριζοντιες,ισημερινες,ηλιοκεντρικες,γαλαξιακες,ελλειπτικες!!! Οι χαρτες ειναι η ειδικοτητα της. Θελετε να φανει η φωτια που καιει μεσα της? Μιληστε της για σφαιρικη τριγωνομετρια!!!
  10. Γενικα δεν "πιανουν" και τοσο τα χερια σας? Ειστε αυτο που λεμε "κουλος"? Θελετε γυναικα που να ασχολειται και με τεχνικα θεματα? No problem! Φιλοι μου η Practical !!! Η ανεπισημη ιδρυτρια του ...Mastrovox! Tα τηλεσκοπεια αποτελουν γι αυτην τροπο ζωης. Δε χρειαζεται να σχολιασω περαιτερω. Τα δημιουργηματα της βρισκονται στα δωματια μας στα μπαλκονια μας και στα ονειρα μας. Θεοδολιχοι,πρισματικοι αστρολαβοι και πολωσιμετρα ειναι δικες της επιννοησεις επισης. Βρηκατε το ... απολυτο ταιρι για σας ? Εκτακτα! Εσεις και ... μερικες χιλιαδες ακομη! Αιτησεις κατατιθενται με προσωπικα μηνυματα. Θα τηρηθει αυστηρη σειρα προτεραιοτητας.
  11. Αστροφυσικη! Μη ξεγελιεστε απο το ελαφρα ατημελητο, και το στυλακι αιωνιας φοιτητριας δε πρεπει να σας εξαπατησει! Η δεσποινις ειναι τιγρης και το ξερει... Αγαπημενη της ασχολια: να εξεταζει τη συσταση των αστερων.Ετσι ξεκινησε καποτε.Μοναδικη της ενδειξη: το φως που ερχεται απο αυτα. Το ονομα της το πηρε τον 19ο αιωνα ,ειδικα μετα την αναλυση του φωτος με το φασματοσκοπιο.Στην αρχη τα πραγματα ηταν δυσκολα γι αυτην. Οι χαρες της ομως δεν αφησαν ουτε τους "αγιους" ασυγκινητους. Η θεωρια των κβαντα τη βοηθησε να χρησιμοποιησει το φως με τροπο που ουτε στα πιο αισιοδοξα ονειρα της δε φανταστηκε! Οι πυρηνικοι φυσικοι εσπευσαν σε βοηθεια της επισης. Ερμηνευσαν τη διαδικασια παραγωγης ενεργειας στους ηλιους. Η κοπελιτσα πανηγυριζε! Οι Doppler -Fizeau τη στηριξαν κι αυτοι.Με εντατικα ιδιαιτερα μαθηματα! "Δεσποινις,οταν η αποσταση μας απο εναν γαλαξια μειωνεται τοτε το φως του μετακινειται προς το ιωδες!Στην αντιθετη περιπτωση μετακινειται προς το ερυθρο" Δε χρειαστηκε και πολλα-πολλα Το ξεφρενο rally της κοντεσινας μολις ξεκινησε Θελετε να τη συγκινησετε? Δανειστητε ατακα απο τον Ian Flemming!!! "Μy name is... Planck.Max Planck"
  12. Τσιμπηματα-δολωματα? Παρεες -κλικες-φατριες-φραξιες ? Αναφορες σε τιμες (οχι ,στις τιμες αυτες δε γινεται καμμια ΕΚΠΤΩΣΗ) badmington "Αθλημα φτερου" Πως λενε..."φτερα και πουπουλα" Ποτε δε μου αρεσε... Παντα προτιμουσα Τη πισσα και τα πουπουλα!!! Λουκυ Λουκ!!!
  13. maxplanck

    Baader Hyperion

    Η προσοχη στα γραφομενα μας με βρισκει απολυτα συμφωνο. Μη ξεχναμε ποσες οικογενειες εξαρτωνται οικονομικα απο την καλη πορεια στην αγορα μιας επιχειρησης εισαγωγης και εμποριας αστρονομικων ειδων (αλλα και γενικοτερα!) Η δε τηρηση ισων αποστασεων ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Αλλοιως το Astrovox κινδυνευει να χασει την αξιοπιστια του. Και ακομη χειροτερα να θεωρηθει ως χωρος εκδηλωσης προβοκατσιας υπερ του ενος ή του αλλου. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον συντροφοι!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης