Jump to content

KOTS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1418
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με KOTS

  • Γενέθλια 02/14/1985

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της KOTS Επιτεύγματα

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Απομένει: 1 μήνα και 23 ημέρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται Ομοκεντρικό Προσοφθάλμιο Ευθυγράμμισης για Νευτώνεια Τηλεσκόπια. Είτε 1.25” είτε 2”.

    - €

  2. KOTS

    Διαστημικά απόβλητα

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια παιδιά!
  3. Καλησπέρα σε όλους. Είχα παρακολουθήσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία ενός παιδιού την τελευταία μέρα της εξόρμησης. Μιλούσε για το διάστημα και τους δορυφόρους. Επειδή κάνω μια μελέτη πάνω στα διαστημικά απόβλητα, θα ήθελα να μου πει μερικά πράγματα που μπορεί να μου φανούν χρήσιμα. Μήπως γνωρίζετε ή θυμάστε το όνομά του? Ήταν απο το hackerspace.gr και ήταν χαρακτηριστικός ροκάς. Μακρύ μαλλί και γυαλιά. Πολύ ευγενικός και cool τύπος
  4. KOTS

    Διαστημικά απόβλητα

    Kαλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ πολύ για το εναδιαφέρον Ενδιαφέρομαι γενικά για τα απόβλητα. Απόβλητα όμως θεωρούνται και οι ανενεργοί δορυφόροι και μάλιστα εικάζω πως θα αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό αποβλήτων στο διάστημα. Τα υπόλοιπα θα είναι υπολοίματα προφανώς απο παλιούς δορυφόρους. Θυμάμαι στην πανελλήνια στον Πάρνωνα που είχαν διοργανώσει και ένα σεμινάριο το πρωί της Κυριακής για τους δορυφόρους. Δεν θυμάμαι όμως το όνομα του παιδιού που μιλούσε. Ήταν πραγματικά καταπληκτικός. Πιστεύω πως εκείνος θα μπορούσε να μας βοηθήσει πολύ. Μήπως γνωρίζετε το όνομά του? (μακριά μαλλιά, ροκ τύπος και γυαλιά/απίστευτο άτομο).
  5. KOTS

    Διαστημικά απόβλητα

    Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω πληροφορίες για τα διαστημικά απόβλητα. Μιλάω για τους δορυφόρους οι οποίοι τίθενται εκτός λειτουργίας ή κομμάτια αυτών που έχουν αποκολληθεί,σπάσει κλπ.
  6. KOTS

    Δοκιμή Meade Lightbridge 16" f/4.5

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανανεώνω το τηλεσκόπιο σε διάφορα σημεία του. Έρχεται νέο review για τη βάση και τη πλήρη μετατροπή της κατασκευής της απο φορμάικα!
  7. KOTS

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΗΜΕΡΙΝΗΣ

    Υπέροχη
  8. O γαλαξίας της Ανδρομέδας δε λέει τίποτα απολύτως σαν highlight. Ένα φωτεινό συννεφάκι και τίποτα παραπάνω. Απο πολύ σκοτεινό ουρανό διακρίνω μια σπείρα. Είναι πολύ προτιμότερο να πας αμέσως πιο κάτω και να παρατηρήσεις τον Mirach και το NGC404 που είναι υπερθέαμα σε σχέση με το Μ31.
  9. Απο 8 ίντσες δε θα δεις και πολλά πράγματα. Είναι σχετικά παρεξηγημένο διαμέτρημα. Είναι μικρό. Όσον αφορά το Δία και όλα τα αντικείμενα του ουρανού, τα παρατηρούμε όσο πιο κοντά στο ζενίθ μπορούμε. Τότε αποκαλύπτονται λεπτομέρειες και η εικόνες είναι πιο σταθερές. Ποτέ δε παρατηρούμε κάτω απο τις 20 μοίρες, εκτός εάν βρισκόμαστε σε μεγάλα υψόμετρα με μηδενική φωτορύπανση. Θα ήταν προτιμότερο να δεις το Δία στις 5 το πρωί παρά στις 4 που αυτό το καιρό είναι και η ώρα που ανατέλει. Όσον αφορά τα τηλεσκόπια, πρέπει να ξέρεις οτι ΠΑΝΤΑ τα αφήνουμε να κρυώσουν έξω στο περιβάλλον για αρκετή ώρα. Ένας φίλος παραπάνω είπε οτι τα κατοπτρικά τηλεσκόπια θέλουν 2 ώρες. Εγώ προσωπικα με 16 ίντσες, θέλω όντως 2 ώρες έξω στο περιβάλλον. Η παρατήρηση είναι απαγορευτική αν δε το αφήσω να ξεράσει τη θερμότητα της ημέρας. Η στρέβλωση των οπτικών μετράει ακόμα και σε απειροελάχιστα μεγέθη. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις οτι ακόμα και αν ένα αντικείμενο είναι σχετικά ψηλά στον ορίζοντα, (π.χ. 30 μοιρες ) είναι ξανά απαγορευτικό να το παρατηρήσεις εάν απο κάτω υπάρχει σπίτι. Εάν ο Δίας για παράδειγμα στέκεται κατά τις 4 το πρωί στις 40 μοίρες, και βρίσκεται πάνω απο ένα σπίτι (και όχι απαραίτητα σε μικρή απόσταση απο αυτό), πάλι η παρατήρησή του καθίσταται αδύνατη λόγω του οτι η κατασκευή (το σπίτι) ξερνάει όλη τη θερμότητα που έχει παραλάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά τις σπείρες στους γαλαξίες, αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία. Σε ελάχιστες περιπτώσεις (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) θα δεις σπείρες. Ο Μ51 είναι ένας γιατί λόγω της κλίσης του μας επιτρέπεται να τον παρατηρήσουμε απο πάνω (ή απο κάτω-στο σύμπαν δεν υφίστανται τέτοιοι όροι). Σπείρες όμως σε άλλους γαλαξίες δε θα είναι εύκολο να παρατηρηθούν. Απαιτούνται τεράστια διαμετρήματα (συνήθως πάνω απο 30-40 ίντσες) για να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες και τελικά η εικόνα μέσα απο το προσοφθάλμιο να θυμίζει φωτογραφία. Και πάλι, απ' όσο έχω καταλάβει, ακόμα και απο τόσο μεγάλα διαμετρήματα οι εικόνες είναι μεν συγκλονιστικές αλλα τεράστιες και εξωφρενικές λεπτομέρειες δε θα δεις όπως σε μία αστροφωτογραφία. Σκέψου πως έχω 16 ίντσες και δεν απαιτώ να βλέπω σπείρες. Ακόμα και οι 16 ίντσες δεν είναι πολλές. Ειδικά αν σκεφθείς και την κεντρική παρεμπόδιση. Εάν δε, συγκρίνεις την εικόνα με ένα 20άρι τηλεσκόπιο, δε θα δεις δραματικές διαφορές.[/img] Εδώ θα δεις αυτά που θες! 48 ίντσες! Ένα πραγματικά υπέροχο τηλεσκόπιο!
  10. Σκέφτηκα με τη βοήθεια του τηλεσκοπικού κονταριού να τοποθετήσω ένα πανί πάνω της όσο κάνω παρατήρηση αλλά φοβάμαι την θερμότητα μη γίνει κανένα κακό και τρέχουμε....
  11. Kώστα αν και παρεμβαλλεται το σπίτι ανάμεσα στη λάμπα κ το τηλεσκόπιο, πίστεψέ με, η φωτεινή άλως που προκαλεί είναι άλλο πράμα!!!!!!! Φτάνει σχεδόν μέχρι ζενίθ.. οπότε η λύση είναι μονάχα μια. Αεροβόλο.
  12. Μαρίνο να σηκώσω ένα πανί ναι. Με μπαλόνια ηλίου το βλέπω υπερβολή....
  13. Tίθεται θέμα ασφάλειας όμως. Το καλύτερο θα ήταν με κάποιο τρόπο να φέγγει μόνο προς τα κάτω. Ένας φίλος έχει αεροβόλο.....
  14. Δυστυχώς πριν μερικές μέρες, στο εξοχικό μου, αντιλήφθηκαν απο το δήμο (προφανώς τους ενημέρωσαν κιόλας) οτι δε λειτουργεί μια λάμπα του δρόμου ακριβώς πίσω απο το σπίτι μου. Όσο καιρό ήταν κλειστή ο ουρανός ήταν πολύ καλός. Συνολικά μάλιστα είχαν καεί δυο. Η μία που παραμένει καμμμένη ήταν και αυτή που έπεφτε μέσα στο τηλεσκόπιο και δε με άφηνε να δω κυριολεκτικά τίποτα. Όμως τώρα που αντικαταστήσανε την πρώτη, η κατάσταση είναι δραμματική. Πάλι καλά που έχω μια καμμένη λάμπα και η κατάσταση είναι κάπως ανεκτή. Τι να κάνω ώστε να σβήσω τη λάμπα? Τουλάχιστον να μην ενοχλεί τόσο πολύ. Έπρεπε να δείτε διαφορά ουρανού πριν με τώρα. Δραματική.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης