Jump to content

gbirsianis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    681
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με gbirsianis

  • Γενέθλια 03/21/1969

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της gbirsianis Επιτεύγματα

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται στη Λάρισα η Εβδομάδα Αστρονομίας. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν έκθεση αστροφωτογραφίας, τηλεσκοπίων και μετεωριτών, ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και παρατηρήσεις τοπυ Ήλιου και των άλλων ουρανίων σωμάτων με τηλεσκόπια. Η Εβδομάδα Αστρονομίας 2018 διοργανώνεται από την ΚοινΣΕπ 'Έναστρον", το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟΚΕΛ). Συμμετέχει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Λάρισας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης. Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο www.enastron.org και στο www.facebook.com/enastron Τέλος με την ευκαιρία να ευχηθούμε σε όλες και όλους καλό μήνα, καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα.
  2. Αστροβραδιά στα Φάρσαλα (πηγές του Απιδανού) την Τετάρτη 26/8 και ώρα 20:30 από την Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας με τη συνεργασία των Ενεργών Πολιτών.
  3. Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αγγελία ΔΕΝ ισχύει πλέον, καθως το τηλεσκόπιο πουλήθηκε. Ευχαριστώ. Καλό απόγευμα και καλό μήνα.
  4. Από όσο γνωρίζω ισχύει ακόμη. Μπορείς λοιπόν να τηλεφωνήσεις. Καλημέρα!
  5. Πωλείται Τηλεσκόπιο celestron C 9/1/4 Schimdt-Cassegrain με ρομποτική στήριξη HEQ5 και τρίποδα σε άριστη κατάσταση μαζί με θήκες προστασίας για τον οπτικό σωλήνα και για τη στήριξη. (Τιμή 1200 ΕΥΡΩ συζητήσιμη). Celestron C 9/1/4 Schimdt-Cassegrain Διάμετρος (mm) 235 Εστιακή Απόσταση - F (mm) 2350 Εστιακός Λόγος (f/) 10 Ερευνητής 6x30 με εξτρά 9χ50 με φωτεινό σταυρόνημα Προσοφθάλμιο 25mm (94x),Ø31.8mm Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημήτρη Θεοχάρη στο τηλέφωνο:6945543011
  6. Αύριο Κυριακή 19 Απριλίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών και φίλων της a Polaris στο Μπαράκι του Μύλου στη Λάρισα (Γεωργιάδου 53). Όσοι επιθυμείτε να έρθετε είστε ευπρόσδεκτοι.
  7. Πολύ εύκολα παρατηρήσιμος από το κέντρο της Λάρισας, μολονότι η υγρασία και η αιθαλομίχλη είναι έντονη. Βρίσκεται περίπου δύο φορές το οπτικό πεδίο των 9Χ63 δυτικά των Πλειάδων.
  8. gbirsianis

    Σελήνη 3 ημερών

    Βρυξέλλες 2 Φεβ 14 Celestron refractor 70 mm Cannon EOS 450 D exposure 1,6 sec
  9. Γιώργο πολύ ωραία η φωτογραφία σου. Πέτρο χρόνια πολλά για την εορτή σου. Να είσαι πάντα καλά και ό,τι επιθυμείς. Σ΄ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτογραφίες. Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.
  10. Γιάννη μένω (θετικά) έκπληκτος από την πολύ ωραία περιγραφή και απεικόνιση των παρατηρήσεών σου. Χαιρετισμούς πολλούς στο Δομοκό. Αρχές καλοκαιριού του 2007 είχαμε κάνει μια πολύ ωραία εξόρμηση στο Δομοκό για παρατήρηση. Ήταν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με πολύ καλό καιρό. Στήσαμε τα τηλεσκόπιά μας στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται το κάστρο του Δομοκού και απολαύσαμε τον καθαρό νυχτερινό ουρανό. Το μεσημέρι είχαμε απολαύσει κάτι ωραία παϊδάκια στη γραφική πλατεία!!
  11. Πολύ καλό και πολύ έξυπνο!!! Μόνο που θα έπρεπε να το δημοσιεύσετε την Πρωταπριλιά για να ταιριάζει και με το έθιμο
  12. Υπέροχη φωτογραφία, με τέλεια χρώματα!!!
  13. Εκπληκτική λήψη. Εύγε και καλή χρονιά!!
  14. gbirsianis

    LPOD απ'τον Γιώργο Ταρσούδη

    Εύγε και πάντα επιτυχίες!!!!
  15. Βαγγέλη σ΄ ευχαριστούμε!! Στέφανε ποιοι είναι οι άλλοι δύο???
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης