Jump to content

dkef

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    287
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με dkef

  • Γενέθλια 07/05/1967

του/της dkef Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. dkef

    CELESTRON AS-GT

    Είχα (την έδωσα) για 2 χρόνια την AS-GT και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Με την αναβάθμιση του λογισμικού μάλιστα παρατήρησα ότι η κίνησή της έγινε πιο "μαλακή", πριν έκανε κάτι σαν "διακοπές" σε μεγάλα "άλματα". Όσο για βάρος, νομίζω ότι σηκώνει άνετα 10" νευτώνια. Η τρίποδας είναι εξαιρετικός, στιβαρός και σταθερός. Δεν έχω χρησιμοποιήσει την HEQ-5 οπότε δεν μπορώ να στην συγκρίνω. Η αναβάθμιση του λογισμικού θέλει ένα περιφερειακό (#93965 auxiliary kit), αλλά είναι εύκολη και χωρίς πρόβλημα. Δεν διστάζω να την προτείνω.
  2. dkef

    Fundraising Call: Help Deflect Near Earth Objects

    Εγώ νομίζω ότι κάτι δε μας λένε. Πολύ ασχολούνται ξαφνικά με το θέμα... http://www.livescience.com/blogs/author/leonarddavid
  3. dkef

    Τί θα δούμε ακόμα...

    Στην επόμενη πενηνταετία θα δούμε σίγουρα τεχνολογικά επιτεύματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του πολιτισμού μας. Αναφέρω μερικά μόνο... Παραγωγή ενέργειας: - Εκμετάλευση κάποιας μορφής σύντηξης - Εξελιγμένα και εκτεταμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών - Τροχιακούς σταθμούς για παραγωγή από τον ήλιο και μεταφορά με μικροκύματα στη γη Μεταφορές: - Φθηνές εμπορικές πτήσεις στα όρια του διαστήματος και σε τροχιά - Εκτεταμένη χρήση υποθαλάσσιων και αστικών τούνελ - Εκτεταμένη χρήση κυψελών υδρογόνου Ηλεκτρονικά: - Νανο-υπολογιστικές μηχανές και μνήμες - Βιολογικές υπολογιστικές μηχανές και μνήμες - Κβαντικές υπολογιστικές μηχανές και μνήμες Μηχανική: - Νανο-μηχανές - Υπερ-υλικά για χρήση σε παντός είδους κτήρια και κατασκευές Βιολογία: - Γονιδιακές θεραπείες - Τεχνητοί μικρο-οργανισμοί ανάλογα με τιθέλουμε να κάνουν - Παραγωγή ουσιών και κατασκευών με χρήση μικροοργανισμών - Κατασκευή οργάνων ειδικά για κάθε άνθρωπο - Πρόληψη κληρονομικών ασθενειών
  4. dkef

    Μπορούμε να σκιάσουμε τον ήλιο;

    Μέσα στη γενικότερη τάση υποθήκευσης και υποβάθμισης του μέλλοντος των νεώτερων γενιών από τις παλαιότερες!
  5. dkef

    Μπορούμε να σκιάσουμε τον ήλιο;

    Συμφωνώ απόλυτα και με τους δύο σας! Όπως και να έχει όμως, οι ανάγκες σε ενέργεια και μετακίνηση (ενέργεια είναι και αυτό) αυξάνονται τόσο γρήγορα που από μόνη της η οικονομία και ευαισθητοποίηση δεν φτάνει. Πρέπει γρήγορα να ξεπεραστούν τα εμποδια που θέτουν τα μεγάλα συμφέροντα του πετρελαίου και να αναπτύξουμε καθαρές πηγές ενέργειας (σύντηξη, ηλικά επίγεια και τροχιακά). Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα...
  6. dkef

    Binoculars

    Αν είναι πραγματικά καλής ποιότητας (οπτικά και μηχανισμός zoom) είναι καλή επιλογή. Αν και χάνουν σε φωτεινότητα σε σχέση με τα σταθερής μεγένθυνσης, ακόμα και στο χαμηλότερο zoom, η εμπειρία του zoom είναι μοναδική, το να μπορείς να δεις ευρύ πεδίο και όπου θες να έρχεσαι πιο κοντά. Είχα την ευκαιρία να συγκρίνω πολύ επισταμένα τα Vixen 8x56 με τα Vixen Zoom 9-22x50 πλάι-πλάι και έτσι μιλάω εκ πείρας. Αν όμως δεν είναι πραγματικά καλής ποιότητας απόφυγέ τα, τα οπτικά θα είναι χάλια και ο μηχανισμός zoom χαλάει (τα Vixen έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής). Μειονέκτημα; Υψηλή τιμή.
  7. Νομίζω πως η Σελήνη δεν θα είναι σύντομα (μέχρι το τέλος του αιώνα) ικανή να φιλοξενήσει αρκετά μεγάλο πληθυσμό για να κάνει διαφορά. Ο Άρης το ίδιο. Νομίζω ότι η πιο σύντομα εφικτή λύση είναι τροχιακές κατοικίες, σε συνδυασμό με κάποιο φθηνό τρόπο για να ανεβαίνουμε σε τροχιά (πχ. space tower) και ιατρική δυνατότητα να ζούμε σε συνθήκες μικροβαρύτητας.
  8. dkef

    Μπορούμε να σκιάσουμε τον ήλιο;

    Δυστυχώς με το ρυθμό που απελευθερώνουμε αέρια που αυξάνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και με την απροθυμία για αποτελεσματικά μέτρα φοβάμαι πως, θέλουμε δεν θέλουμε, σε λίγες δεκαετίες (2-3 μόνο) θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ του να πνιγούμε από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και του λιωσίματος των πάγων και μιας τέτοιας λύσης.
  9. Πρωϊ της Κυριακής κατάφερα το πρωινό ξύπνημα και ανέβηκα στην θεοσκότινη ανατολική πλευρά του Υμητού με τα καλά μου Vixen 9-22x50. Είχε πολύ αχλύ στον ορίζοντα (πολύ υγρασία και ψύχρα) και ανεβαίνοντας απογοητεύτηκα πιστεύοντας ότι δεν θα μπορέσω να δω τίποτα. Αλλά μόλις έφτασα και κοίταξα πιο προσεκτικά είδα 2 λαμπερά σημεία! Με τα κιάλια το θέαμα ήταν μοναδικό. Καθαροί δίσκοι για Δία και Ερμή (ο 2ος πιο μικρός αλλά πιο λαμπρός), κοκκινωπό σημείο για τον Άρη. Όλα σαν ένα τόξο, με τον Άρη στο πίσω μέρος του βέλους και τον Γραφία στην κορυφή του. Τα Vixen έβγαλαν τα λεφτά τους. Μοναδική εμπειρία.
  10. Πάντως το ότι η δημιουργία των γενετικών δομών ήταν αποτέλεσμα εξέλιξης, μεταλλάξεων και διαδικασίας "trial and error" είναι νομίζω φανερό από την ανάλυση του γονιδιώματος, μέσα στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά άχρηστα "σκουπίδια" που δεν κωδικοποιούν τίποτα και το πολύ πολύ να παίζουν ρόλο στη γεωμετρική μορφή του βιομορίου (κάτι επίσης σημαντικό).
  11. dkef

    Τι να κανω:

    Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τον Hyperion 3.5mm με εστιακή 1000 mm χωρίς barlow και είναι ότι πρέπει. Βέβαια η φωτορύπανση και το κακό seeing μειώνει πολύ την απόδοση. Ένα φιλτράκι για την μείωση της φωτορύπανσης βοηθάει πολύ.
  12. Για το πόσο προχωρημένη ήταν η ιατρική (και σχεδόν όλες οι άλλες επιστήμες) στο τέλος της Ελληνιστικής και στην Αλεξανδρινή εποχή, δεν χρειάζεται νομίζω να παραθέσω πηγές, είναι πασίγνωστο. Ακόμα και οι Άραβες που κληρονόμησαν και ανάπτυξαν αυτή τη γνώση βρέθηκαν κάποια στιγμή πολύ μπροστά από τους Ευρωπαίους. Όπως και πασίγνωστο είναι πόσο μεγάλο κακό έκανε ο Χριστιανισμός στο πνεύμα αυτό. Όπως επίσης πολύ γνωστό είναι τι έκταση παραχάραξης έχει κάνει ο Χριστιανισμός για να σβήσει, να συκοφαντήσει και όπου δεν μπόρεσε να ιδιοποιηθεί τα επιτεύματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Αυτά τα περί Βυζαντίου που διατήρησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα είναι απολύτως μέσα στο παραπάνω μοτίβο.
  13. Με τις λίγες γνώσεις βιολογίας που έχω "εξ αγχιστίας", θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Νίκο Κατσαμάκα. 1. Τα βιο-μόρια έχουν απίστευτες δυνατότητες αυτο-οργάνωσης και εκπληκτική αποδοτικότητα. Παράδειγμα: Στον ιο της Ηπατίτιδας C, εκφράζονται δύο διαφορετικές πρωτεΐνες από το ίδιο σημείο (!) του μορίου RNA του ιού, η Core και η Core+1 (για τη 2η γίνεται έκφραση στο +1 frame, εξού και το όνομά της). 2. Η ανάπτυξη της ζωής ήταν μια εξαιρετικά μακρόχρονη διαδικασία στην οποία δεν είχε καμία ανάμιξη η τύχη. Απλώς δοκιμάστηκαν σχεδόν όλοι οι δυνατοί συνδιασμοί. Η μόνη "τύχη" ήταν η διατήρηση σχετικά σταθερών συνθηκών περιβάλλοντος (μεταβολές κάτω από το όριο αντοχής της ζωής). 3. Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν ακόμα και αβιοτικά μόρια που αυτο-οργανώνονται, κρύσταλλοι αν δεν κάνω λάθος.
  14. Και το όργανο του κακού ήταν η τυπολατρική, σκοταδιστική, οπισθοδρομική, αντιεπιστημονική και αντι-ελληνιστική ψευτο-θρησκεία (γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πρωτότυπη, αποτελεί τη μεγαλύτερη παραχάραξη στην ιστορία του Ανθρώπου) που ονομάζεται Χριστιανισμός και που ακόμα σήμερα διατυμπανίζουμε (ντροπή μας) ως τη θρησκεία του Ελληνικού έθνους.
  15. Να σας πω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου. Είχα (το πούλησα) ένα νευτώνιο 8" ρομποτικό ισημερινό. Άψογο όργανο (για τα λεφτά του) τόσο για οπτική παρατήρηση, όσο και για αστροφωτογράφιση (χωρίς πολύ μεγάλες απαιτήσεις). Το έδωσα. Γιατί; Τι θέλω; Απλά θέλω ένα λίγο μεγαλύτερο όργανο ή έστω το ίδιο, αλλά πιο μαζεμένο. Δυστυχώς για μένα ο όγκος παίζει ρόλο. Επίσης θέλω κάτι που να στείνεται εύκολα και να μην παίρνει πολύ χρόνο, όχι γιατί βαριέμαι εγώ, αλλά για αυτούς που με συνοδεύουν (δυστυχώς δεν έχω κάποιον εύκολα διαθέσιμο συνοδό που να μην τον/την νοιάζει να περιμένει 20-40 λεπτά για ένα καλό στήσιμο). Θέλω κάτι που να με βοηθάει να βρίσκω πράγματα στον ουρανό ακόμα και με κακή ορατότητα μέσα στην πόλη. Δεν έχω ανάγκες μεγάλης έκθεσης σε φωτογραφίες. Μπορώ να διαθέσω διαφορά 1000 - 1500 ευρώ από το προηγούμενο τηλεσκόπιο. Οι παραπάνω ανάγκες με οδηγούν στην αγορά ενός ρομποτικού SC σε υψοαζιμουθιανή στήριξη, είτε 8 - 10". Αυτή είναι η λογική μου.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης