Jump to content

Petergr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Petergr Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Petergr

    Ζητείται DSLR

    Update αγγελίας με νές τιμές ζήτησης: Nikon D3100 --> 240 EUR Nikon D5000 --> 260 EUR Nikon D5100 --> 350 EUR Μόνο από Αθήνα για να γίνει έλεγχος της μηχανής. Ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά.
  2. Petergr

    Ζητείται DSLR

    Καλησπέρα, Θα ήθελα μόνο από Αθήνα, για να μπορέσω να δω και να τεστάρω τη μηχανή.
  3. Petergr

    Ζητείται DSLR

    Οι τιμές ζήτησης στο τέλος της σελίδας
  4. Πωλείται ρομποτικό τηλεσκόπιο Meade ETX-70AT ή ανταλλάσεται με φωτογραφική μηχανή DSLR. Δίνεται πλήρες στη συσκευασία του. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα παρακάτω: - Ρομποτικό τηλεσκόπιο Meade ETX-70AT μαζί με #494 Autostar - Εγχειρίδια και CD με software - Προσοφθάλμιο Meade MA25mm σε προστατευτική θήκη - Προσοφθάλμιο Meade MA9mm σε προστατευτική θήκη - Barlow Meade 3x Telenegative με τη συσκευασία του - Dew shield - Τρίποδο Meade μαζί με θήκη μεταφοράς και το ειδικό ραφάκι για τα προσοφθάλμια Τώρα τα αρνητικά του: - Στο τηλεσκόπιο είχε σπάσει ο δεξιός άξονας ΟΤΑ και έχει κολληθεί. - Όταν προσπαθώ να μετακινήσω το τηλεσκόπιο μέσω του Autostar, στον κάθετο άξονα κινείται μόνο προς τα κάτω ενώ όταν προσπαθώ να το μετακινήσω προς τα πάνω, το γρανάζι γυρίζει αλλά δεν γίνεται σύμπλεξη για να κινηθεί και το τηλεσκόπιο. Δεν ξέρω αν φτιάχνεται αλλά δε θέλω να μπω και στη διαδικασία να το ψάξω. Κατά τα άλλα λειτουργεί μια χαρά. Μπορώ να ανεβάσω ή να στείλω φωτογραφίες σε όποιον το επιθυμεί. Πωλείται στα 150 EUR ή ανταλλάσεται με DSLR φωτογραφική μηχανή (και τυχόν ανάλογη διαφορά από εμένα).
  5. Petergr

    Ζητείται DSLR

    Ζητείται προς αγορά DSLR, κατά προτίμηση Nikon. Παρακαλώ στείλτε μου pm με μοντέλα και χαρακτηριστικά. Θα ληφθούν υπ'όψιν τα επιπλέον περιφερειακά-παρελκόμενα που τυχόν θα έχει (όπως επίσης και αν τυχόν θα υπάρχει απόδειξη αγοράς-εγγύηση). MAX BUDGET: 400 EUR
  6. Καλησπέρα, Είμαι κάτοχος ενός Meade ETX70-AT. Θέλω να ξεκινήσω σιγά σιγά στην αστροφωτογράφηση. Θα χρησιμοποιήσω μαζί με τηλεσκόπιο μια φωτογραφική μηχανή Zenit 122 (ρώσικη). Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο μπορεί να αντέξει το μοτέρ του τηλεσκοπίου το επιπλέον βάρος που θα προσαρτήσω (μηχανή, Τ2, αντάπτορα), έτσι ώστε να μην έχω πρόβλημα. Τέλος, ίσως μια "αφελής" ερώτηση. Το τηλεσκόπιο μπορεί να πάρει 6μπαταρίες AA 1.5V είτε μια μπαταρία 9V. Τι θα μου προτείνατε (τι μπορεί να κρατήσει περισσότερο)? Ευχαριστώ. Πέτρος.
  7. Είδα στο site της AKTISTAR στην Θεσσαλονίκη το εξής πακέτο(150€): Σέτ Τ-S: με μεταλλικό βαλιτσάκι (SPlossl 6mm, SPlossl 9mm, WA15mm, SPlossl 32mm, Barlow 2X, Teleextender, 6 φίλτρα) Αναλυτική παρουσίαση υπάρχει και στο site της κατασκευάστριας εταιρείας: http://www.teleskop-service.de/AstroTS/Okularkoffer/Okularkoffer.htm Ξέρετε για αυτά τα προσοφθάλμια πληροφορίες? Η εταιρεία αυτή τι λέει?
  8. Έκανα μία υποθετική αγορά και αφού έδωσα στοιχεία στο Payment method υπήρχε επιλογή Payment on delivery. Έστω, υπάρχει κάποια εταιρεία η οποία να έχει site (για να μπορούμε να δούμε τι υπάρχει διαθέσιμο) και να στέλνει αντικαταβολή? Ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρουμε τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουμε την παραγγελία. Ευχαριστώ.
  9. Δεν πιστευω να βρεις κατι τετοιο! Έχω ήδη βρει ένα στην Γερμανία (www.astroshop.biz). Υποθέτω ότι θα υπάρχουν και άλλα!!!
  10. Ξέρετε κανένα ξένο site που να στέλνει Ελλάδα με αντικαταβολή?
  11. Ευχαριστώ για όλα τα παραπάνω. Αρχικά να πω ότι όταν είπα πως δεν μπόρεσα να δω τον Δία, εννοούσα ότι δεν μπόρεσα να δω λεπτομέρειες στον Δία (είδα απλά μία κουκίδα σε μέγεθος φακής). Πήρα τηλέφωνο στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης και μου είπαν ότι για να παρατηρήσω Κρόνο και Δία πρέπει να έχω μεγέθυνση τουλάχιστον 150x. Έτσι, προσανατολίζομαι στην αγορά των εξής: - Barlow 3x αχρωματικός (MEADE) - Προσοφθάλμιο 6,3mm Plössl (Skywatcher) ή Προσοφθάλμιο 7,5mm Plössl (Skywatcher) Τι θα μου προτείνατε;
  12. Καλησπέρα. Είμαι ένα νέο μέλος και στο forum αλλά και στο "club" της αστρονομίας γενικότερα. Αγόρασα πριν εναν μήνα ένα τηλεσκόπιο Skywatcher 1309EQ2 (όχι καινούργιο, από ιδιώτη). Το τηλεσκόπιο όταν το αγόρασα είχε μόνο ένα προσοφθάλμιο (Super 10mm). Επίσης αγόρασα το NightWatch καθώς πληροφορήθηκα ότι είναι το καλύτερο βιβλίο για τον αρχάριο αστρονόμο. Μέχρι στιγμής οι παρατηρήσεις μου έχουν περιοριστεί στην Σελήνη. Θα ήθελα να πάω ένα βήμα παρακάτω (παρατήρηση Δία και Κρόνου). Θα ήθελα να μάθω κατά πόσον μπορώ να παρατηρήσω Δία και Κρόνο με τον υπάρχων εξοπλισμό του τηλεσκοπίου (στόχευσα μία φορά στον Δία αλλά δεν μπορούσα να διακρίνω τίποτα σχεδόν - παρόλο που έχω διαβάσει ότι τον Δία μπορούμε να τον παρατηρήσουμε άνετα με 50x μεγέθυνση, όταν το Super 10mm έχει μεγέθυνση 90x). Τέλος θα ήθελα να μου πείτε τι εξολπισμό μου προτείνετε για παρατήρηση Δία και Κρόνου. Έχω βρεί ένα site (www.astroshop.biz) από το οποίο θα ήθελα να αγοράσω διάφορα. Υπάρχει κάποιο site με δείγματα φωτογραφιών πλανητών από αντίστοιχα τηλεσκόπια σαν το δικό μου? Petergr.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης