Jump to content

filiatra

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    2805
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

filiatraτελευταία νίκη στο Ιούνιος 11 2022

Το filiatra είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με filiatra

  • Γενέθλια 04/08/1974

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της filiatra Επιτεύγματα

  1. filiatra

    Eq platform Ερωτησεις...

    Συγνώμη που άργησα να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά είμαι πολύ ζορισμένος αυτό τι καιρό. Εδώ είναι μία βίδα που ενώνει τα δύο κομμάτια, (το επάνω και το κάτω). Στην 3η και τέταρτη φώτο φαίνεται η χωνευτή βάση που βιδώνει η βίδα στην κάτω σανίδα. ΕΤσι κατά τη μεταφορά είναι ένα κομμάτι και όχι δύο. Εδώ έχει μία εγκοπή πολύ πρακτική ώστε να την μεταφέρεις με το ένα χέρι. Το πόδια της είναι μία πολύ απλή κατασκευή με πεταλούδα, εύκολη στο να την αλφαδιάζεις με το χέρι. Στο σημείο που ακουμπάει το μοτέρ έχει αυτό το υλικό για να έχει τριβή. Δεν ξέρω τι είναι αλλά για να πάρεις ιδέα στο δείχνω. Κι επειδή έχει τριβή, έχει βάλει ένα διακοπτάκι που σηκώνει σε αυτό το σημείο το πάνω μέρος της πλατφόρμας μαζί με το τηλεσκόπιο. Αυτό χρειάζεται για να μηδενίσουμε την πλατφόρμα όταν τερματίσει την κίνησή της. Δες το βιντεάκι και θα καταλάβεις. 11.mp4
  2. filiatra

    Eq platform Ερωτησεις...

    Επειδή δεν την αποθηκεύω σπίτι θα μου δώσεις λίγες μέρες να την έχω στα χέρια μου.
  3. filiatra

    Eq platform Ερωτησεις...

    Θεωρώ πως η πλατφόρμα είναι το σημαντικότερο αξεσουάρ γι ένα dob. Εγώ χρησιμοποιώ μία που την είχα αγοράσει από μέλος του forum. Είναι κομμένη για 38 μοίρες, αλλά κάνει και για + - δε θυμάμαι πόσο. Εγώ είμαι περίπου 37.156 και μια χαρά οδηγεί. Αν θες μπορώ να σου βγάλω φωτογραφίες να πάρεις ιδέες γιατί η συγκεκριμένη είναι πολύ καλά σχεδιασμένη με έξυπνες λύσεις που δεν έχω δει σε άλλες. Γκούγκλαρε Round Table Platforms να δεις και αν σ ενδιαφέρει σου βγάζω κοντινότερες φώτο.
  4. filiatra

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Α γι αυτό όλη αυτή η σκόνη και τα σύννεφα. Ούτε ένα βράδυ καλό.👹👹 Καλορίζικα παιδιά. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε στο έπακρο.
  5. filiatra

    Αλλαγη τελεσκοπιου

    Σωστά. Αν δε σε ικανοποιεί το χρησιμοποιείς κάπου αλλού.
  6. filiatra

    Αλλαγη τελεσκοπιου

    Επίσης μη σε βάζω και τρέχεις. Απλά εγώ υπολογίζω πως θα έχει κραδασμούς. Μπορεί να το δοκιμάσεις και να είναι όλα καλά.
  7. filiatra

    Αλλαγη τελεσκοπιου

    Δεν το βρήκα αλλά εδώ φαίνονται οι πεταλούδες. Επίσης με αυτό τον τρόπο μπορείς να υπερπηδάς εμπόδια. Δεν ξέρω αν θα το έχεις ανάγκη αλλά δες κι εσύ. Εφ όσων είσαι επιπλοποιός δεν νομνίζω πως θα έχεις πρόβλημα να το φτιάξεις. Δες τα βίντεο και τις φωτογραφίες εδώ: https://www.grattavetro.it/trasportabilita-del-dobson-trasformazione-in-carriola/?lang=en Εδώ έχει και αυτή τη σχεδία ση που είναι ενδιαφέρων. Οι ρόδες μένουν μόνιμα (εκεί δεν ενοχλούν στην παρατήρηση) και ο σωλήνας απλά βγαίνει απ τα θυλάκια του. Ούτε πεταλούδες ούτε τίποτα.
  8. filiatra

    Αλλαγη τελεσκοπιου

    Αυτά τα ροδάκια λόγο καουτσούκ και κινητών μερών πιστεύω πως θα προσθέσουν σίγουρα κραδασμούς.. Δες καλύτερα την πρώτη φωτογραφία. Αν προσέξεις τα σίδερα που περισσεύουν έχουν δύο πεταλούδες επάνω τους. Το μεταφέρεις εκεί που θέλεις και τα βγάζεις. Οπότε παρατηρείς χωρίς τις ρόδες. Κάπου το έχω δει σε βίντεο. Θα το ψάξω και θα το ποστάρω.
  9. filiatra

    Αλλαγη τελεσκοπιου

    Τα ροδάκια με πλαστικό θα προσθέσουν κραδασμούς. Φτιάξε κάτι ανάλογο με αυτό. Να βγαίνει αφαιρώντας τις δύο βίδες ώστε να εδράζει στα δικά του πόδια.
  10. Κύριε Σπύρο πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Να πω την αλήθεια είχα μία αγωνία (όπως όλοι οι νέοι) για το αν θα σου αρέσει, αλλά τώρα πια νομίζω πως είσαι δικός μας κι εσύ. Μην απογοητεύεσαι απ το κρύο και τον εξοπλισμό. Σε λ΄γο καιρό θα έχει ανέβει η θερμοκρασία και το στήσιμο ξεστήσιμο θα το κάνεις με κλειστά μάτια.
  11. filiatra

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Επίσης δεν σου απαντήσαμε στο κυριότερο. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει αστρονομικός σύλλογος. Ο ΟΦΑ. Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε βοηθήσουν. https://www.ofa.gr/
  12. filiatra

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Ναι συμφωνώ. Ισως το είπα λίγο άκομψα. Είπα πως απ την στιγμή που υπάρχει η dslr μπορεί να ξεκινήσει να μάθει κλπ. Απλά μην περιμένει να δει τα σούπερ ντούπερ αποτελέσματα. Εννοείται πως υπάρχουν ανθρωποι που φωτογραφίζουν ακόμη και με κατώτερο εξοπλισμό. Απλά θέλω να τονίσω πως η eq3 δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Σε κάθε περίπτωση ότι και να λέμε εμείς το σίγουρο είναι πως ο Aalexis πρέπει πρώτα να διαβάσει μερικά πράγματα και να επανέλθει.
  13. ΚΟίτα λογικά όσα αναφέρεις. Γιι αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσες προτάσεις. Γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Αν δεν σε πτοεί η διαδικασία του στησίματος τότε θα έχεις και το μοναδικό πλεονέκτημα της ισημερινής που είναι και πολύυυυ σημαντικό, το tracking. Με μικρο κινήσεις στον έναν άξονα μια χαρά θα παρατηρείς. Βέβαια η eq5 δεν έχει μοχλό όπως η eq3 αλλά ακόμη και να μη γίνεται με το χέρι θα γίνεται με μοτέρ. Τώρα όσο αφορά την φωτογράφιση καλό θα είναι να πάρεις κάτι που θα σου μείνει, ή κάτι που να πουλιέται εύκολα. Στο λέω γιατί απ ότι λένε η eq3 δεν κάνει για σοβαρή αστροφωτογράφιση. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί δεν φωτογραφίζω και μπορεί να κάνω λάθος. Καλύτερα να μιλήσουν οι ατροφωτογράφοι μας.
  14. filiatra

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Ναι γίνονται κοινές παρατηρήσεις. Από ποιο μέρος είσαι? Οσο αφορά το θέμα αστροφωτογραφίας είναι περίπλοκο το θέμα και δεν είμαι και τόσο γνώστης επί του θέματος. ΑΠ τα λίγα που ξέρω είναι πως κανείς δεν φωτογραφίζει με dslr. Φυσικά εφ όσων την έχεις μπορείς να ξεκινήσεις και σιγά σιγά να μάθεις, αλλά γενικά χρειάζεται άλλος εξοπλισμός. Επίσης το τηλεσκόπιο που κοιτάς είναι με την heq3 που δεν κάνει για αστροφωτογράφιση.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης