Jump to content

DeepBlue

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    136
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με DeepBlue

  • Γενέθλια 04/22/1975

του/της DeepBlue Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Μόλις έφτασαν και τα δικά μου! Τα χρώματα είναι καλύτερα από την φωτογραφία! Σ ευχαριστούμε Ανδρέα για τον κόπο (δεν ειναι και λίγος..).
  2. Encyclopedia of the solar system. Μόνο που αφορά το ηλιακό μας σύστημα και μόνο αλλά με τόση ανάλυση που δύσκολα θα βρείς αλλού! Από το 2006 που το πήρα, δεν το έχω διαβάσει ακόμα ολόκληρο! (992 σελίδες γαρ!) http://www.bookdepository.com/book/9780120885893/Encyclopedia-of-the-Solar-System Δεν θα χρειαστείς άλλο βιβλίο για το ηλιακό μας σύστημα (τουλάχιστον όπως το γνωρίζουμε σήμερα)..
  3. Όχι φίλε μου, δεν μπορείς να φωτογραφίσεις με αυτό το τηλεσκόπιο.. Θα σου πρότεινα να το ξεχάσεις προς το παρόν και να ασχοληθείς σοβαρά με την εκμάθηση του ουρανού και να στοχεύεις σε φωτεινούς στόχους όπως Σελήνη, πλανήτες, και κανένα φωτεινό νεφέλωμα όπως αυτό του Ωρίωνα. Μην περιμένεις περισσότερα από το Bresser. Α, και μια διόρθωση: Έιναι το μοντέλο Skylux της εταιρίας Bresser όπως λέμε Vectra της Opel. Καλή αρχη!
  4. DeepBlue

    Νυχτερινος Φωτισμός

    Φαντάζομαι θα δουλεύει πολύ καλά με χάρτες με λευκά αστέρια σε μαύρο φόντο όπως ο field version του Sky Atlas 2000. Τι γίνεται όμως με την προσαρμογή των ματιών στο σκοτάδι?
  5. DeepBlue

    Νερό στη Σελήνη

    Πράγματι σπουδαία ανακάλυψη!
  6. Και το καλύτερο value for money σ' αυτή την κατηγορία Στέφανε? Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα? Ρωτάω γιατί το σκέφτομαι εδώ και καιρό, αλλά η αδυναμία δοκιμής με αποθαρρύνει.
  7. DeepBlue

    Νερό στη Σελήνη

    Αν και off topic, πολύ εύστοχη η απάντησή σου iorant! H φωτογραφία, πολύ γνωστή από τότε, είναι πράγματι σοκαριστική. Ο απόλυτος παραλογισμός και αδιαφορία.
  8. DeepBlue

    ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ

    Δημήτρη, τα τηλεσκόπια δεν είναι τόσο πολύπλοκα εργαλεία όσο φαίνονται. 2 -3 πράγματα να καταλάβεις για το σωστό στήσιμο και τη λειτουργία τους και με λίγη πρακτική είσαι ΟΚ. Το θέμα είναι πως (αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι) τα κιάλια δεν είναι απλώς μικρότερα τηλεσκόπια. Είναι άλλο όργανο. Έχει σχεδιαστεί για άλλη χρήση. Δεν συναγωνίζεται το τηλεσκόπιο, αλλά το συμπληρώνει. 'Αλλωστε η Αστρονομία, όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι μόνο εικόνες και ευτυχώς που δεν είναι γιατί όλοι θα πετούσαμε τα τηλεσκόπιά μας, όσες ιντσες και αν είναι, αφού δεν έχουν την μεγέθυνση και το contrast του Hubble! Έιναι ένα όργανο που η απλότητά του, η αμεσότητά του και η φορητότητά του το κάνουν ιδανικό για το ξεκίνημα του αρχάριου, που δεν καλείται ξαφνικά να βρίσκεται με ενα τέρας των 30+ κιλών να παιρνει βραδιάτικα τον δρόμο για τα βουνα.
  9. DeepBlue

    ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ

    Ξέχασα να σου πω πως ότι πάρεις θα είναι καλύτερα να το δοκιμάσεις πρώτα έστω στο κατάστημα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
  10. DeepBlue

    ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ

    Δημήτρη, καλώς ήρθες! Τα κιάλια είναι ένα όργανο, (όπως διάβασες και στον Dickinson) εισαγωγικό για τους αρχάριους και πολύ χρήσιμο και απολαυστικό για τους προχωρημένους (όταν με το καλό γίνεις και εσύ!). Γι αυτό θέλει προσοχή η αγορά τους. Θα ακούσεις πολλούς να λένε πως είναι πεταμένα χρήματα και καλύτερα να πάρεις τηλεσκόπιο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τον ουρανό (και όχι μόνο αυτό), αφού φυσικά μάθεις με γυμνό μάτι τους βασικούς αστερισμούς και αστερια καθοδήγησης. Όλα εξαρτώνται από το πόσο θα τα χρησιμοποιήσεις τώρα και αργότερα. Επειδή είναι νωρίς και δεν ξέρεις κατά πόσο θα σου κολλήσει το "μικρόβιο", καλύτερα μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Μέχρι 100+ Ευρώ είναι καλά. Θα σου συνιστούσα να μην πας σε φθηνά κινέζικα, έχουν πολύ χαμηλή οπτική και μηχανική ποιότητα καθώς και μικρή αντοχή στο χρόνο. Προσωπικά πιστεύω ότι για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που σταμάτησαν την ενασχόληση με αυτό το τόσο όμορφο χόμπυ, ο λόγος μεταξύ άλλων είναι η κακή ποιότητα των οργάνων που χρησημοποίησαν. Καλές προτάσεις κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι: VIXEN ASCOT 10X50 CFW 132 Ευρω NIKON ACTION VII 10X50 CF 77 Ευρώ OLYMPUS 10X50 DPS I 85 Ευρώ TS 10X60 93 Eυρώ Εγώ θα σου πρότεινα τα τελευταία μιας και τα έχω (μαζί με άλλα 4 ζευγάρια πολύ ακριβότερα βέβαια) και ακόμα τα χρησημοποιώ. Αν διαθέτεις τα 300 Ευρώ που κοστίζουν σου προτείνω τα Vixen Ultima 9X63 που είναι πολύ ανώτερα από τα παραπάνω. Εαν δεν θέλεις να πας σ αυτή την τιμή, κάποιο από τα προηγούμενα είναι πολύ καλή επιλογή. Φυσικά θα περιμένεις λίγο για περισσότερες προτάσεις από τα άλλα παιδιά εδώ μέσα, που δεν γνωρίζω εγώ. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε ένα search στο site, θα βρεις πολλά σχετικά νήματα. Ελπίζω να βοήθησα και καλή αρχή!
  11. Φίλε μας, τα 10Χ60 είναι πολύ καλά για την τιμή τους. Τα έχει η AKTIS ( http://www.aktistar.gr) στην Θεσσαλονίκη στα 93 Ευρώ. Προσωπικά τα αντικατέστησα μόνο με τα 9Χ63 της Vixen (στην τριπλάσια τιμή βέβαια..). Δες και τα λίγο μεγαλύτερα.. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις οποιοδήποτε ζευγάρι.
  12. +1 στα λεγόμενα του Kostakis!! Μπράβο σε τέτοια μυαλά!
  13. Φίλε μας καλως ήρθες! Το τηλεσκόπιό σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αλλά μπορείς να δις κάποια πράγματα στον ουρανό. Σου το λέω αυτό, όχι για να σε απογοητεύσω αλλά για να ΜΗΝ απογοητευθείς όταν θα συναντήσεις κάποια προβλήματα. Αν σου αρέσει η παρατήρηση, να έχεις υπόψη σου ότι μεγαλύτερα, αλλά όχι πολύ ακριβότερα μοντέλα, έχουν πολύ καλύτερα οπτικά και κυρίως στηρίξεις. Για αρχή, στρέψε το στην σελήνη (που σίγουρα το έχεις ήδη κάνει!), Δία, Κρόνο, Αφροδίτη και συντομα στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα. Φυσικά πρέπει να πάρεις το Nightwatch που σωστά σου αναφέρει παραπάνω ο Laskos. Εκεί θα σου λυθούν όλες οι απορίες. (Αν γνωρίζεις καλά αγγλικά υπάρχει και εδώ με 20 Ευρω και τα μεταφορικά πληρωμένα) http://www.bookdepository.com/book/9781554071470/Nightwatch Όσο για τα προσοφθάλμιά σου, μπορείς άνετα να πετάξεις το 4mm δεν πρόκειται να το χρησημοποιήσεις ποτέ (το συγκεκριμένο γιατί 4mm θα βάλεις κάποια φορά αλλά όχι με αυτό το τηλεσκόπιο). Τα άλλα δύο, απλά θα λειτουργήσουν. Αν θέλεις κάτι καλύτερο, ψάξε στις αγγελίες και θα βρεις φθηνά plossl και πάρε από 25mm έως 10mm. Εναλλακτικά δες για Vixen plossl εδώ http://http://www.aktistar.gr/stock.htm#f Με τον 20 θα έχεις μικρότερη μεγέθυνση αλλά μεγαλύτερο και πιο καθαρό πεδίο, ενώ με τον 12.5 μεγαλύτερη μεγέθυνση αλλά μικρότερο και όχι τόσο καλό πεδίο. Γενικά ο 20 δίνει καλύτερες εικόνες. Κάνε δοκιμές στη Σελήνη και θα δεις μόνος σου.. Πάντως και τα δύο χρησιμοποιούται στους ίδιους στόχους. Να θυμάσαι όμως πως αυτά που συνοδεύουν το τηλεσκόπιο, δεν είναι ποιοτικά και χρειάζονται αντικατάσταση. Αυτά για αρχή και καλή αρχή!
  14. Τι θα πει εφταήμερο? Γύρισε τον ουρανό ανάποδα! Μην τον αφήσεις σε ησυχία.. Ρώτησε στον συνήγορο του πολίτη για αρχή και κάνε αναφορά σε όλα τα φόρα του εξωτερικού που μπαίνεις και κυρίως στο cloudynights.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης