Jump to content

dimpap

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    896
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με dimpap

  • Γενέθλια 08/02/1973

του/της dimpap Επιτεύγματα

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Μετά από πολύ καιρό καλησπέρα σε όλους. Ενας φίλος μου κάνει ντοκιμαντέρ για τον Αι Στράτη και ψάχνει 5-6 φωτογραφίες ευρέος πεδίου υψηλής ανάλυσης που να περιέχουν κάποιους αστερισμούς πχ. Ωρίων Δίδυμοι Μ. Κυνός Μ.Αρκτος Καρκίνος ή οποιονδήποτε άλλον της άνοιξης ή του καλοκαιριού ώστε να δείξει πως φαινόταν ο ουρανός στη μέση του Αιγαίου χωρίς φωτορύπανση. Με την D90 που έχω,δεν μπορώ να κάνω αξιοπρεπείς λήψεις, οπότε κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
  2. Καλημέρα Ποιά χρονιά έγινε η επαλουμίνωση. Ευχαριστώ.
  3. dimpap

    Πωλείται EQ 5 Motor-sold

    Εξαιρετικά όλα! Ευχαριστώ
  4. Το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας, διοργάνωσε βραδιά Αστροπαρατήρησης στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Η τελευταία εκδήλωση για το 2014 το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγικό. Παραδόξως είχαμε και καλό καιρό. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Καλή συνέχεια σε όλους.
  5. Αργησα λίγο με τις φώτο αλλά τα κατάφερα. Οταν φύγαμε από τα σπίτια μας ψιχάλιζε. Ξεκινήσαμε με αρκετά σύννεφα αλλά μετά καθάρισε αρκετά. Με σειρά παρατήρησης δείξαμε Σελήνη-Κρόνο-Αρη-Μ22-Μ13-Μ31. Από συμμετοχή 300 με 350 όλο το βράδυ και ένας καινούργιος που ήδη έγινε μέλος!
  6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Δ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤ. & ΚΛΑΣ. ΑΡΧ/ΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟY ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26 Αυγούστου 2014 ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, η Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας, διοργανώνει Βραδιά Αστροπαρατήρησης στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ασίνης (Καστράκι). Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου. Η Βραδιά θα ξεκινήσει στις 19.30 με παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου και του Άρη κατά τη δύση τους. Μετά τις 21:00 θα παρατηρήσουμε αστερισμούς και αντικείμενα βαθέως ουρανού (νεφελώματα, γαλαξίες, σφαιρωτά σμήνη κλπ). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: ΥΠΠΟΑ/ Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ΥΣ Οσοι φίλοι βρεθείτε κοντά στο Ναύπλιο εννοείτε ότι είστε καλοδεχούμενοι........ και για να βοηθήσετε. 31/8/2014 ΣΕΑΑ
  7. Δράσεις 2014 Ο σύλλογος ερασιτεχνικής αστρονομίας Αργολίδας στις 7/3/2014 παράλληλα με το συνέδριο Ελλήνων φυσικών οργάνωσε ηλιακή παρατήρηση στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλιου. Παιδιά της τρίτης τάξης παρατήρησαν τον ήλιο, ηλιακές κηλίδες και τους έγινε επίδειξη λειτουργίας και κατασκευής ηλιακού ρολογιού. Στις 6/6/2014 ο ΣΕΑΑ σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείου Ανυφίου διοργάνωσε αστροβραδιά όπου έγινε παρατήρηση και επίδειξη του εξοπλισμού σε μικρούς και μεγάλους με μεγάλη επιτυχία. Είχα καιρό να γράψω. Αντε και καλό καλοκαίρι.
  8. Νομίζω ότι το θέμα ξεφεύγει. Η αξιοπιστία της πληροφορίας στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, πόσο μάλλον όταν αφορά ένα φόρουμ το οποίο διακρίνεται στον τομέα της αξιολόγησης της πληροφορίας. Δεν είναι τυχαίο που σπανίζουν τέτοιοι ιστότοποι στο διαδίκτυο, ενώ μπορεί να βρει κανείς πληθώρα άλλων που να δημοσιεύουν ελαφρά την καρδία υποθέσεις διαφόρων ερευνητών. Ελπίζω να μην συνεχιστεί η δημοσίευση μη αξιόπιστων πληροφοριών. Δεν έχουμε έλλειψη ποσότητας πληροφορίας-έρευνας αλλά έλλειψη ποιότητας. Συγνώμη εάν ενοχλώ κάποιους αλλά είναι κρίμα για το αστροβόξ
  9. Πάντως και στο 26-28-30 φαίνονται μικρό-αντανακλάσεις στο επίμαχο σημείο. Πιθανόν πυγολαμπίδα. ΥΣ Γιατί όλα αυτού του τύπου βίντεο είναι πάντα σε χαμηλή ανάλυση?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης