Jump to content

Νίκος Παπαδόπουλος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Νίκος Παπαδόπουλος

  • Γενέθλια 01/17/1990

του/της Νίκος Παπαδόπουλος Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πωλείται η φωτογραφική μηχανή Fujica ST705w σε άριστη κατάσταση( εχουν αλλαχτεί και τα σφουγγαράκια που εχει για να μην μπαίνει φως στο φιλμ) και το φωτόμετρο της δουλεύει κανονικά. Εχει τον EBC Fujinon 1.8/55. Επίσης δίνω την δερμάτινη θήκη της το manual της(στα αγγλικά) το κουτί της και ένα flash. Όλα αυτα τα δίνω για 45 ευρώ Τηλέφωνο: 6972568750
  2. Το λαπτοπ πουλήθηκε. Ευχαριστω για το ενδιαφέρον
  3. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: Pentium M 1.5 Ghz Seagate Momentus 80 Gb 5400 rpm 504 MB RAM ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel 2 θύρες USB Windows XP Professional Το πουλάω γιατί θέλω να αγοράσω ένα netbook το οποίο με βολεύει περισσότερο για τις ανάγκες μου ως φοιτητή(μικροτερο βαρος, κρατάει περισσότερο η μπαταρία) Το έκανα format την Τρίτη και δουλεύει γρήγορα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Τιμή : 110 ευρώ (συζητήσιμη)
  4. Εγω οταν το εβαλα να στοχευσει τον Κρονο, πηγε λιγο παραδιπλα. Και μερικες φορες ενω μετακινειται για να στοχευσει, χανει την ευθυγραμιση.
  5. εχεις και εσυ το Nexstar 114SLT; Εγω δοκιμασα το SkyAlign και την ευθυγραμιση με τους πλανητες. Φυσικα υπαρχει και η ευθυγραμιση που αναφερεις αλλα δεν τη δοκιμασα ακομα.
  6. Συγνωμμη που αργησα να απαντησω Λοιπον η ευθυγραμιση με Sky Align ειναι ευκολη και δεν χρειαζεσαι μεγαλη εμπειρια για να το ευθυγραμισεις. Μερικες παρατηρησεις για τη σωστη χρηση του: 1) Μπορεις να χρησιμοποιησεις και τη Σεληνη ή πλανητες για να το ευθυγραμμισεις. 2) Τα αστρα που θα χρησιμοποιησεις να μην ειναι στην ιδια ευθεια ή πολυ κοντα το ενα με το αλλο, γιατι δεν θα μπορεσει να ευθυγραμιστει καλα. 3) Φυσικα πρεπει να εχεις βαλει σωστα την ωρα και την τοποθεσια. Εκτος απο το Sky Align εχει και ευθυγραμιση με ενα πλανητη ή τη Σεληνη αλλα ειναι μονο για ευκολους στοχους.
  7. Το τηλεσκόπιο το αγόρασα πριν ένα χρόνο και είναι σε άριστη κατάσταση. Ο λόγος που το πουλάω είναι επειδή θέλω να αγοράσω το Skywatcher Dob 10. Το δίνω μαζί με τα αρχικά προσοφθάλμια του στα 300 ευρώ. Το τηλέφωνο μου για περισσότερες πληροφορίες είναι 6972568750
  8. οι μεταφραστες από το internet όπως o systran δεν μεταφράζουν δυστυχώς πολύ καλά για αυτό πρόσεχε αν βγάζεις νόημα από το αποτέλεσμα που θα σου βγάλουν.
  9. Είναι τελείως εξωφρενικά όσα γράφουν Είναι δυνατόν να πιστεύουν όσα γράφουν Και όμως απότι φαίνεται είναι
  10. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να λένε και να πιστεύουν τετοια πράγματα. Και όχι μόνο τα πιστεύουν αλλά αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε διαφωνεί με αυτά που πιστεύουν. Σε αυτή τη συζήτηση ένα μέλος μόλις επέκρινε την αστρολογία αμέσως αντίδρασαν και δεν τον αφησαν να πει τη γνώμη του. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύνατον να πειστούν. Εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε με σκοπό να διαδώσουμε την αστρονομία όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ότι αυτός ο σκοπός μπορεί να επιτευχθεί με: 1) Περισσότερες αστρονομικές εκδηλώσεις. Ειδικά οι σύλλογοι όπως ο ΟΦΑ έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν παρατηρήσεις ανοικτές για το κοινό(πράγμα που ήδη κάνει) και να τις προβάλλουν μέσω του ραδιοφώνου ή των εφημερίδων γιατί για τηλεόραση το βλέπω λίγο δύσκολο. Αν γίνεται να οργανωθεί σε τέτοιες εκδηλώσεις και παρουσίαση μέσω υπολογιστή διάφορων αστρονομικών θεμάτων τότε είναι ακόμα καλύτερα. 2)Εκμετάλλευση σημαντικών αστρονομικών γεγονότων όπως εκλείψεις κα για περαιτέρω διάδοση της αστρονομίας. Τέτοια γεγονότα προκαλούν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων είτε έχουν σχέση με την αστρονομία είτε όχι. Επίσης η εμφάνιση κομητών και τα μετέωρα είναι μια καλή αφορμή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. 3)Διαλέξεις αστρονομίας σε πλαίσιο εκδηλώσεων όπως τα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη όπως αυτή που έγινε το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε στο κοινό τις διαφορές αστρονομίας-αστρολογίας και φυσικά να διαδώσουμε την ερασιτεχνική αστρονομία ακόμη περισσότερο
  11. Χρόνια πολλά στο Astrovox και συγχαρητήρια στους διαχειριστές του για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει τόσα χρόνια.
  12. Αν τα δυο τηλεσκόπια που ανέφερε ο kostas_ierapetra δεν είναι ιδανικά για τον αρχάριο(συμφωνω ότι τα dobsonian 8" είναι καλύτερα για έναν αρχάριο) τότε για ποιους ερασιτέχνες αστρονόμους είναι χρήσιμα αυτά τα τηλεσκόπια
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης