Jump to content

k_astrophotographer

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    252
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με k_astrophotographer

  • Γενέθλια 09/09/1978

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της k_astrophotographer Επιτεύγματα

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη

  1. k_astrophotographer

    Supernova στον Ugc 4671

    Η εικόνα επιβεβαίωσης που δείχνει τον φωτεινότερο από την ημέρα της ανακάλυψης υπερκαινοφανή.
  2. Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι η Ελληνική Ομάδα Έρευνας Υπερκαινοφανών ανακάλυψε την δεύτερη έκρηξη supernova μέσω του μέλος της Emelie Selander (που τυχαίνει να είναι και η γυναίκα μου!). Η φωτεινότητα την ώρα ανακάλυψης ήταν 16.9mag (Vmag) και η ώρα ανακάλυψης 12 Απριλίου 2016 στις 22:10 τοπική ώρα. Σήμερα στην follow up παρατήρηση που ήταν και η επιβεβαίωση, η φωτεινότητα είναι 16.5mag και περιμένω μέχρι το πρωί τα πρώτα φασματοσκοπικά δεδομένα από Ισπανία. Θα σας ενημερώσω για τον τύπο του υπερκαινοφανούς και την απόσταση στην οποία βρίσκεται μόλις θα έχω περισσότερα δεδομένα. Με εκτίμηση Κώστας Εμμανουηλίδης
  3. Επιτέλους η επεξεργασία τελείωσε και το αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά ξεπερνά τις προσδοκίες μας! Απολαύστε μερικά χαρακτηριστικά που φαίνονται για πρώτη φορά σε εικόνες...
  4. k_astrophotographer

    Pale Blue Dot!

    Ακόμη μια εικόνα που έκανα με σκοπό να δείξω την κλίμακα των γεγονότων κατά την ολική έκλειψη ηλίου στην Ινδονησία αλλά και να τιμήσω τον τίτλο ενός βιβλίου του Κάρλ Σάγκαν που άλλαξε την δική μου προοπτική στο παρελθόν.
  5. Μια πρόχειρη επεξεργασία που δείχνει καλύτερα το τεράστιο δυναμικό εύρος που είναι πλέον εφικτό από τις 14bit κάμερες.
  6. k_astrophotographer

    Εξωτερικό ηλιακό στέμμα

    Σας στέλνω μια φωτογραφία χωρίς καμία επεξεργασία που δείχνει το ηλιακό στέμμα μέσα από το Takahashi FS60C όπου έχει μεγαλύτερο πεδίο.
  7. Η παρατήρηση το βράδυ έχει αμέτρητους κινδύνους που δεν φαίνονται αμέσως και δεν γίνονται αντιληπτοί ούτε μπορούν να προβλεφθούν. Οτιδήποτε κακό συμβεί μέσα στην νύχτα πολλαπλασιάζεται επειδή η βοήθεια δεν είναι το ίδιο εύκολη όπως με το φως της ημέρας. Ειδικά για τους φωτογράφους νυχτερινών τοπίων οι οποίοι θα πρέπει να περπατήσουν αρκετές ώρες μέχρι το σημειο εργασίας επειδή το αυτοκίνητο δεν έχει πρόσβαση και επομένως σε περίπτωση τραυματισμού. π.χ.: Στο ξεκίνημα της καριέρας μου σαν φωτογράφος νυχτερινών τοπίων ήμουν στην Σαντορίνη και πήγα σε μια τοποθεσία με το όνομα Σκάρος. Για να πάει κανείς εκεί, πρέπει να περπατήσει για περίπου 60-80 λεπτά και τότε ήμουν φορτωμένος με περίπου 60 κιλά. Το νύχτα και κατά την διάρκεια της φωτογράφισης, χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρία στην κάμερα και όπως βρισκόμουν στην οροφή της εκκλησίας πάτησα στο κενό και γύρισε ο αστράγαλος. Από το σοκ άρχισα να τρέμω επειδή δεν υπήρχε τρόπος να φύγω μέχρι το πρωί και ήταν γύρω στις 2. Έμεινα εκεί μέχρι να ξημερώσει και στην συνέχεια έφτιαξα αυτοσχέδια πατερίτσα και περπάτησα μέχρι το αυτοκίνητο. Εκτός από αυτό όμως, η ελληνική φύση έχει δυο άγρια θηρία που μπορεί να επιτεθούν σε άνθρωπο όπως έχει γραφτεί προηγουμένως. Στον Βίκο κατά την νυχτερινή φωτογράφιση έχω συναντήσει αρκούδα. Χρειάστηκε να μπώ σε μια τρύπα και να βάλω μπροστά τον τρίποδα για προστασία. Η αρκούδα με μύρισε και έφυγε. Εγώ έβγαλα δυο νύχια από τον τρίποδα και έσπασα το κινητό μου καθώς και έσκισα την φωτογραφική τσάντα. Στο Άγιο Όρος τσακάλια με ακολούθούσαν για περίπου 45 λεπτά αλλά ποτέ δεν ήρθαν κοντά μου Στο όρος Πάικο άλογα έχουν περάσει κάτω από την κοιλάδα που φωτογράφιζα. Οι ήχοι που κάνουν μπορεί να μοιάζουν με της αρκούδας. Τέλος έχω ξυπνήσει στην Καστανιά περιτριγυρισμένος από αγέλη λύκων... αλλά μέσα στο αυτοκίνητο. Τις περισσότερες φορές πηγαίνω μόνος για φωτογράφιση αλλά πάντα ενημερώνω δυο διαφορετικά άτομα. Έχω μαζί μου σπρέι για αρκούδες καθώς και μαχαίρι. Δυστυχώς παντού στην Ελλάδα υπάρχουν μαντριά με σκυλιά που καταλαβαίνουν την ανθρώπινη παρουσία από πολλά χιλιόμετρα και σίγουρα θα έρθουν κοντά για να σταθμίσουν τον κίνδυνο. Στον Άθω χρειάστηκε να καθαρίσουμε την επιφάνεια που θα βάζαμε τους υπνόσακους από τους Σκορπιούς. Γενικότερα και επειδή ξέρω ότι η οικογένειά μου δεν διαβάζει στο Άστροβοξ, μπορώ να πω ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ότι μέτρα να πάρει κανείς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Ο κάθε φωτογράφος κρίνει το ρίσκο και ανάλογα το παίρνει ή όχι... Το κινητό τηλέφωνο είναι η τελευταία ασφάλεια αφού μπορεί να μην έχει σήμα ή να βραχεί και να μην δουλεύει. ΠΟΤΕ δεν βασίζομαι σε αυτό και ναι το βάζω σε αδιάβροχη θήκη. Κώστας Εμμανουηλίδης
  8. Βασανιστική και αγωνιώδης φωτογράφιση αλλά την κατάλληλη στιγμή ο ουρανός άνοιξε στα Μετέωρα! Εξαιρετικό τοπίο και πολύ σκοτεινή ολικότητα, ίσως η πιο σκοτεινή που έχω δει μέχρι σήμερα.
  9. Από το Μεγαλιθικό μνημείο Χορυγίου, η τελευταία πανσέληνος όπου ίσως να διακρίνει κανείς δυο πρόσωπα. Αυτό των βράχων στα αριστερά και της Σελήνης στα δεξιά.
  10. Σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από τόσα χρόνια τελικά ήρθε η ανακάλυψη αλλά τελικά όπως μου είχε πει ένας από τους παλιούς Έλληνες ερασιτέχνες αστρονόμους πως η υπομονή στην αστρονομία φέρνει αποτελέσματα. Η ενασχόλησή μου με ένα αντικείμενο όπως η έρευνα για υπερκαινοφανείς εκρήξεις, μου έδωσε την ευκαιρία να πιεστώ και να αποκτήσω γνώση και εμπειρία σε πάρα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Μπορεί να φαίνεται ότι η ομάδα βρήκε έναν υπερκαινοφανή όμως η αλήθεια είναι πως έχουμε βρεί πολύ περισσότερους αλλά ποτέ πρώτοι. Πάντα κάποιο άλλο αστεροσκοπείο θα προηγούνταν της δικής μας ανεξάρτητης ανακάλυψης και αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον τύπο του τηλεσκοπίου που χρησιμοποιείται καθώς και τον διαθέσιμο ουρανό. Είμαι από τους ανθρώπους που πάντα κοιτάνε το τελικό αποτέλεσμα, παρόλα αυτά επειδή αυτό που κάνουμε δεν είναι επαγγελματικό (δεν πληρώνεται), κοιτάζω και άλλους παράγοντες όπως η αγάπη για αυτό που κάνει κανείς και πολύ απλά αν η διαδικασία έρευνας είναι κάτι ευχάριστο ή όχι. Αποδυκνείεται ότι αν σου αρέσει κάτι, δεν έχει σημασία το τελικό αποτέλεσμα αλλά το ίδιο το ταξίδι προς τα εκεί. Στο μέλλον ο σκοπος μου είναι να τοποθετηθούν περισσότερα τηλεσκόπια στην έρευνα (ήδη ετοιμάζονται) και να φτιάξω ακόμη δυο αστεροσκοπεία σε πιο σκοτεινό ουρανό. Πάντα στα πλαίσια των δικών μου δυνατοτήτων (οικονομικών και τεχνικών) ώστε η ανίχνευση καινούργιων εκρήξεων να γίνεται με πιο καλούς ρυθμούς αλλά και να δώσω την ευκαιρία σε περισσότερους παρατηρητές να πάρουν μέρος στην διαδικασία της έρευνας. Βρίσκω ιδιαίτερη ικανοποίηση στο γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, η ερασιτεχνική έρευνα είναι κάτι υπαρκτό και τεχνικά προσιτό. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία όμως όχι και αδύνατη. Θεωρώ επίτευγμα ότι στην χώρα μας καταφέραμε να διατηρήσουμε ομαδική συνοχή και να εφαρμόσουμε στην πράξη το Ισχύς Εν τη Ενώσει για τόσα πολλά χρόνια. Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους φίλους που έχουν πάρει μέρος στην προσπάθειά και εύχομαι η ομάδα να μπορεί να τους δίνει την επαφή με το σύμπαν μέσα στην καθημερινότητα μας που συνεχώς χειροτερεύει. Θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο και θυμίζω ότι από το 2003 στην Χαλκιδική και το 2005 στην Αθήνα όπου παρουσίασα την Ομάδα για πρώτη φορά, το 2015 με μεγάλη μου χαρά θα ανακοινώσω την ανακάλυψη. Μάλιστα ο λόγος που δεν πήρα μέρος σε επόμενα συνέδρια ήταν ακριβώς αυτός: Δεν είχαμε καταφέρει να έχουμε μια αυθεντική ανακάλυψη μέχρι σήμερα! Όσον αφορά για το άρθρο στην εφημερίδα και για τον αν αναφέρονται όλοι οι παρατηρητές, η ομάδα είναι δυναμική και οι άνθρωποί της αλλάζουν συνέχεια (εκτός από κάποιους πολύ πεισματάριδες παρατηρητές που κάνουν μπλίνκ απο την αρχή μέχρι σήμερα!). Προσπαθώ πάντα να κρατώ το ήθος της ομάδας ακέραιο και δεν νομίζω ότι έχει γίνει κάποιο τραγικό λάθος μέχρι σήμερα. Μπορείτε να δείτε τα μέλη της ομάδας στην ιστοσελίδα μας: www.amateur-astronomy.gr Με εκτίμηση Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης
  11. Κάτω από τον φωτεινό γαλαξία οι Εμμανουηλίδης Κώστας Θεοδωρίδης Κώστας Γιαννουλούδης Κώστας Θεοδωρίδης Θοδωρής έτοιμοι για την νύχτα παρατήρησης που μόλις ξεκίνησε.
  12. k_astrophotographer

    O Iss στην ΠΕΕΑ

    Δεν γίνεται τόσο σημαντικό γεγονός χωρίς αυτόν! Και σε αυτήν την εικόνα φαίνεται η έντονη ατμοσφαιρική φωταύγεια που υπήρχε το πρωινό του Σαββάτου.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης