Jump to content

Achilleas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    640
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Achilleas

  • Γενέθλια 06/22/1990

του/της Achilleas Επιτεύγματα

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σκεφτόμουν να αναβαθμίσω το τηλεσκόπιο μόνο για Go-To λύση για αστροφωτογραφία. Το να το αλλάξω για ένα αλλο dob δεν το θεωρώ οτι αξίζει. Άλλωστε τα κάτοπτρα δεν είναι τόσο χάλια, όταν το έχω καθαρό και ευθυγραμμισμένο είναι μια χαρά, μόνο ο χορός του εστιαστή μας τα χαλάει! Για να είμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα, εννοεις τις βιδες τζόγου να τις σφιξω ετσι?
  2. giannis παντως οι βίδες τζόγου που μου λές υπάρχουν και στον δικό μου, πως λες να βοηθήσουν?
  3. Χμμμ έτσι όπως το ακούω μάλλον η φάση είναι τα 80 ευρώ εστιαστής απο την ίδια τη GSO, take it or leave it! Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να ασχοληθώ με μαστοριλίκια αν η περίπτωση σου ήταν ολόιδια με την δική μου, αλλα τώρα που ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές καλύτερα όχι. Όπως και να χει η ιδέα σου ήταν πιο βιώσιμη απο αυτο που αρχικά σκέφτηκα, να τυπώσω έναν εστιαστή με 3D printer...
  4. Καλησπέρα φίλοι μου και πάλι, Ο εστιαστής μου είναι 2", αλλά δεν είναι ούτε ο απλός crayford, είναι ο ακόμα απλούστερος που ερχόταν με τα παλιότερα GSO ( δεν πρέπει να ειναι καν crayford ). Επισυνάπτω μια φωτογραφία για να καταλάβετε καλύτερα. Η φανταστική πατέντα του giannis 60 με έψησε ιδιαίτερα όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλα και για ψυχολογικούς (δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τα μισά λεφτά απ'οτι έκανε το τηλεσκόπιο για εστιαστή). Γιάννη θα ήθελα σίγουρα να μάθω περισσότερα, μιας και η λύση σου είναι πασιφανώς η βέλτιστη! @irapan βλεπω στο λινκ που εστειλες οτι η τιμη ειναι σαφως φιλικοτερη απο αυτα που εβρισκα στο ebay, και ειναι και του κατασκευαστη οποτε λιγοτερα μπερδεματα, nice find!
  5. Καλησπέρα, γράφω μετά απο πολύ καιρό. Έχω ένα GSO 8" Dobsonian, ξέρω δεν είναι και το καλύτερο, αλλα νομίζω το χειρότερο σημείο του είναι ο εστιαστής. Θα με ενδιέφερε να τον αλλάξω, ήθελα να ρωτήσω 1) αν θα δω διαφορά, προς το παρόν όταν εστιάζω χορεύει ολόκληρος ο απλός εστιαστής μου (δεν ειναι crayford) ειδικά με βαριά προσοφθάλμια Hyperion, με αποτέλεσμα να αλλάζει το είδωλο καθώς χαλάει η ευθυγράμμιση με τα κάτοπτρα. 2)ποια η συμβατότητα? έχει τις γνωστές 4 βίδες, οποιοσδήποτε κάνει? 3)εχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο? στο ebay βρίσκω διάφορους γύρω στα 150$
  6. Achilleas

    Mercury, Jupiter, Venus

    Canon EOS 6D, 26 May 2013, Agia Paraskevi
  7. όπως καταλαβαίνεις και να υπήρχε κανονισμός για να μην καπνίζουμε, κανείς δεν θα τον τηρούσε... Απλά λίγο διακριτικά αν ανάψει τον αναπτήρα, να τον καλύψει λίγο με το χέρι, και φυσικά όλοι πρέπει να προσέχουμε με τις γόπες/καφτρες για φωτιές γιατι είναι καλοκαίρι!
  8. Τι λεει παιδιά θα κανονιστεί τιποτα? Έχω καιρό να εξορμήσω..!
  9. Με τον Γιώργο είχαμε γνωριστεί σε μια βόλτα αστροβοξιτων για καφέ που είχα οργανώσει πριν κάποια χρόνια. Μετά είχαμε πάει για φαγητό με κάποια μέλη, είχαμε αλλάξει και τηλέφωνα και είχαμε ξαναμιλήσει αν θυμάμαι καλά. Σίγουρα απο τους πιο ευχάριστους και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει! Ο Αργύρης μου είπε τα νέα χτες και στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε να βρισκεται σε ένα καλύτερο μέρος..
  10. Achilleas

    Ήρθε το μικρό θηριάκι!

    Στάθη βάζω το station wagon του πατέρα μου βάλε το dob και παμε..!
  11. Για την dobsonian σκέψη σου, μπορείς να πάρεις το καινούριο 16" Dobsonian της GSO (πτυσσόμενο) και να βλέπεις τον Θεό με αυτές τις ίντσες!!! Είναι στα 2000 ευρώ απ'ότι θυμάμαι.. Βέβαια ούτε λόγος για αστροφωτογραφία.. Δες το εδώ: http://aktistar.com/GSO_09/gsd400TDI.htm
  12. Έχω και γώ μια ερώτηση, γιατί γίνεται τόση φασαρία οτι είναι το μεγαλύτερο? Μεγαλύτερο μόνο ως προς τη μάζα εννοούν (=βαρύτερο) Γιατι πχ το VY Canis Majoris έχει 1000+ solar radii , ενώ για το R136a1 λένε 35 solar radii..
  13. Συμφωνώ απόλυτα, καλύτερα να τα δείς και να τα χειριστείς πριν το αποφασίσεις!
  14. Πωπω ρε παιδια με αυτο το θέμα στο forum το τελευταίο εξάμηνο έχω πρόβλημα! Πάντα το διαβάζω μετά την εξόρμηση! Την επόμενη φορά ελπίζω να ειμαι και γω! Όποιος θέλει μεταφορικό για να έρθει μου λέει πάντα χωράει άλλος ένας!
  15. Achilleas

    Μ31

    Πολύ ωραία! Κ' εις ανώτερα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης