Jump to content

hunter

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με hunter

  • Γενέθλια 10/28/1980

του/της hunter Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φυσικά αυτή η ερώτηση θα πρέπει να ήταν η τελευταία, για το μεγάλο ποσό. Ανεξάρτητα με το μοντάζ που έχει γίνει και ανεξάρτητα με την αστρονομια δυστυχώς στην ΕΠΟΧΗ μας αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ γενικές γνώσεις. Οπότε ο τίτλος είναι σωστότατος γιατί διάγουμε πνευματικό μεσαίωνα
  2. hunter

    Διαστημικό Google Earth

    Πάρα πολύ ενδιαφέρον site μου προκάλεσαι έκπληξη, πολύ πρακτικό. Ευχαριστουμε που μας το ανέφερες.
  3. hunter

    Εποχές του χρόνου και ουρανός

    Από τα καλήτερα δημοψηφίσματα, πραγματικά δύσκολη απάντηση. Τελικά όμως νομίζω πως θα επικρατήσει το καλοκαίρι, όχι αποκλειστικά για το τι μπορείς να παρατηρήσεις αλλά κυρίως για τον καιρό που συνήθως είναι ευνοικότερος, για το ότι έχεις περισσοτερες δυνατότητες να είσαι κάπου στην Ελλάδα έξω από τις μεγάλες πόλεις, βρίσκεις περισσότερη και ευκολότερα παρεα για παρατήρηση και ακόμα ακόμα και η ίδια σου η διάθεση είναι καλήτερη πραγμα που νομίζω παίζει σημαντικό ρόλο. Καλοκαίρι λοιπόν και εγώ αν και ο χειμώνας πιστεύω είναι αδικιμένος λόγω καιρικών συνθικών.
  4. Γειά σας, αν και το θέμα έχει ξεφύγει πολύ τουλάχιστον όποιος μάθει κάτι νέο σχετικά με την προσφορά του Lidl ας ενημερώση γιατί έχω την εντύπωση πως το θέμα έχει θαφτεί σχετικά.
  5. hunter

    LIDL - Meade LXD75

    Μακάρι να το φέρουν παιδιά, αλλά τηλεσκόπιο από τα LIDL δεν είναι αρκετά επίφοβο?
  6. Είναι σωστή η απόφαση, αυτό έπρεπε να συμβεί γιατί με το πέρασμα των ετών τέτοιου είδους προβλήματα με διάφορα νέα σώματα θα αντιμετοπίζαμε.
  7. Καλησπέρα σε όλους, αν και μπαίνω στο site σχεδών καθημερηνά αποφάσισα να γράψω μετά από πολύ καιρό. Ήμουν 4ήμερο στο χωριό μου την Κατερίνη και από εκεί θα προσπαθούσα να δώ τους Περσείδες (θα πρέπει να αναφέρω οτί ακόμα και μέσα απο την πόλη της Κατερίνης η διαφορά του ουρανού είναι αισθητότατη σε σύγκρηση με την Θεσσαλονίκη, λιγότερη φωτορύπανση περισσότερα άστρα) έχοντας μαζί μου μόνο τα κύαλια λοιπόν και μην πηγαίνοντας σε κάποιο χώρο μακριά απο φώτα άρχισα να κοιτώ τον ουρανό γύρω στις 22:00 από το σπίτι μου και συνέχισα να κοιτώ σαν χαζός προς τα πάνω ακόμα και κατα την διάρκεια της νυχτερινής μου εξόδου σε κάποιο beach bar το οποίο είχε ανοιχτό οπτικό πεδίο εώς τις 04:00 περίπου. Τα αποτελέσματα έστω αυτής της όχι και τόσο σοβαρής παρατήρησης ήταν να δω 10 μετρημένους Περσείδες και 2-3 που έχεις την αίσθηση πως κάτι είδες αλλά δεν είσαι σίγουρος. Ξεχωρίζω 2 ως θεαματικότερους, ο πρώτος νωρίς νομίζω λιγο μετα τις 10:00 έπεσε κατακόρυφα δεξια (ανατολικά) της μεγάλης άρκτου, ο δεύτερος ακόμα εντυπωσιακότερος αν και δεν πρέπει να είχε σχέση με το φαινόμενο αν κρίνω απο την κατεύθηνση το είδα οδηγόντας γύρω στη 01:30 από το ζενίθ προς τα δυτικά.
  8. Καλημέρα φίλοι μου και σας καλοσορίζω στο χώρο μας, βέβαια από εμένα περιμένετε απάντηση αλλά θα σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Νομίζω πως κάνατε μια πολύ καλή επιλογή για αρχή(8'', νευτώνιο, βάση). Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου (αν όχι το 8'' τοτε το 6'' της Skywatcher) και θα ήθελα να μου πείτε τις εντυπώσεις σας μετά την χρήση του. Θα ήθελα να μου περιγράψετε τις εντυπώσεις σας από το ίδιο το τηλεσκόπιο αλλά και την βάση του. Σίγουρα θέλω να ξέρω και την τιμή του. Ασφαλώς θα έχετε πολύ και ευχάριστη δουλειά το καλοκαίρι, καλές παρατηρήσεις. Ευχαριστώ
  9. Καλημέρα φίλοι μου, μετα από κάποιες μέρες απουσίας μου από τις συζητήσεις στο forum θα ήθελα τη βοήθειά σας στην εξής ερώτησή μού: Υπάρχει κάποιο site που να έχει κάτι σαν αστροημερολόγιο ας πούμε? Να δείχνει τις φάσεις της σελήνης, τις θέσεις των δορυφόρων του Δία και άλλα ενδιαφέροντα φαινόμενα που είναι σημαντικό να μπορούμε εύκολα να βρίσκουμε μέσω του P/C μας. Μιλώ μόνο για sites όχι για περιοδικά. Ευχαριστώ
  10. hunter

    Κιάλια Bresser 10x50 στο LIDL

    Και εγώ χθες το βράδυ κατάφερα ουσιαστικά να τα τεστάρω (εδώ και 10 μέρες περίπου συννεφιά) και είδα άνετα τους 4 δορυφόρους του Δία για αρχή απ'το μπαλκόνι μου. Ββέβαια σίγουρα με στήριξη θα είναι καλύτερα ως προς της λεπτομέριες και πιο ξεκούραστα για τα χερια μας. Τελικά για τα λεφτά τους είναι ασφαλώς πολύ καλή επιλογή.
  11. hunter

    Κιάλια Bresser 10x50 στο LIDL

    Παιδιά το LIDL έχει και ωραία chips με γεύση πάπρικα για τα προκαταρκτικά των νυχτερινων μας παρατηρήσεων. Μιας και θα πάτε εκεί πάρτε μερικα.
  12. Φίλε μου γειά σου, ακριβώς αυτά που γράφεις θα μπορούσα να τα έχω γράψει και εγώ, βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα μπορώ να πω αν και προσανατολίζομαι στο 6'' περισσότερο. Αν και εγώ νέος σχετικά στο χώρο θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με κιάλια οπως και εγώ σήμερα που έκανα την αγορά απο LIDL. Πάντως μπορώ να σου απαντήσω νομίζω σε κάποιες από τις ερωτήσεις σου, λοιπόν: α) Θέλει συντήρηση τουλάχιστον περισσοτερο από άλλους τύπους τηλεσκοπίων (ανοιχτός σωλήνας=σκόνη), β) Δεν μπορώ να σου πω πως δεν μεταφέρεται αλλά δεν είναι και ότι πιο πρακτικό υπάρχει, βρίσκεσαι στο όριο σε αυτό το θέμα.
  13. Τηλέμαχε γειά σου, δυστυχώς αλλά ο καιρός σε γενικές γραμμές θα διατιρηθεί άστατος τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, θα έχει κάποια ανοίγματα αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα. Ούτε τα κιάλια δεν θα μπορέσω να δοκιμάσω. Παιδιά μιλώ για Θεσσαλονίκη βασικά μην χαλιέσται οι υπόλοιποι αν και δεν νομίζω πως θα είναι και πολύ καλήτερα.
  14. hunter

    Κιάλια Bresser 10x50 στο LIDL

    Καλημέρα τα πήρα και εγώ, σαν πρώτη εικώνα φαίνονται καλά για τα λεφτά τους, τωρα για περισσοτερα ας περιμένουμε καθαρους ουρανους . Λουράκι έχει μέσα αλλά ρε παιδιά καλό θα είναι να τα ανοίγεται πριν τα επιλέξεται, εκεί που τα πήρα είχε πολλά ανοιχτά κουτιά γύρω-γύρω, ο καθένας κανει ότι θέλει εκεί. Προσοχή
  15. Η συννεφιά και εδώ Θεσ/νίκη κρατάει πάνω από μια εβδομάδα, αλλά το χειρότερο είναι πως άκουσα οτι δεν θα βελτιωθεί ούτε και αυτή την εβδομάδα αν και θα είναι λιγο καλήτερα τα ππάγματα τρίτη και τετάρτη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης