Jump to content

Pleiades

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    218
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Pleiades Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Για οσους ειχαμε την χαρα και την τυχη να τον γνωρισουμε , εστω και λιγο απο κοντα, θα ειναι παντα ζωντανος στην καρδια και στο μυαλο μας. Αν και δεν ημουν μαθητρια του, τον ενιωθα σαν δασκαλο μου μεσα απο τις πολλες διαλεξεις/παρουσιασεις που εκανε για τον Μηχανισμο των Αντικηθυρων και ειχα την χαρα να τις παρακολουθησω ή να μας εξηγει τα διαφορα φαινομενα σε καποιες μοναδικες αστροβραδιες στο ΑΠΘ ή στην παραλια της Θεσσαλονικης με τον ΟΦΑ πριν αρκετα χρονια, αλλα μενουν ανεξητιλες στο μυαλο μου. Τον ευχαριστουμε για ολα οσα προσφερε στην επιστημη, αλλα και την αγαπη και την ευαισθησια του προς τους γυρω του. Αιωνια σου η μνημη αγαπημενε μας δασκαλε , για παντα στην καρδια μας
  2. Γεια σου Ανδρεα! Δυστυχως εκεινη την ωρα ημουν εκτως σπιτιου και δεν το παρακολουθησα. Αν υπαρχει καποιο αποσπασμα σε youtube ή κατι παρόμοιο, ενημερωσε μας Ευχομαι καλυτερη τυχη για την επομενη φορα!
  3. Καλησπερα σε ολους τους αστροφιλους και καλη χρονια με υγεια, αγαπη, δημιουργια και καθαρους ουρανους! Δυστυχως, οπως ανεφεραν και παραπανω αλλα μελη, ο καιρος στην Θεσσαλονικη, δεν μας επετρεψε να δουμε την εκλειψη.... Ευχαριστουμε ολους οσους μοιραστηκαν μαζι μας τις εντυπωσεις και τις φωτογραφιες τους. Να ειστε ολοι καλα και παντα με ενθουσιασμο για την παρακολουθηση αυτων των υπεροχων φαινομενων. Χαιρετισματα σε ολους , απο την συννεφιασμενη και παγωμενη (για σημερα) Θεσσαλονικη
  4. Γεια σας αστροφιλοι! Φετος ειχα την χαρα να δω (εστω και για λιγο) αυτο το υπεροχο φαινομενο που μας χαριζει ο νυχτερινος ΚΑΘΑΡΟΣ ουρανος! Δυστυχως μονο το 2ο βραδι (ξημερωματα Πεμπτης 13/8 ) ειχε καθαρο ουρανο στην Θεσσαλονικη κι ετσι, απο τις 01.00-02.00 περιπου, αλλα οχι με συνεχη παρακολουθηση, μπορεσα να δω μονο 5 Περσειδες. Οι 2 απ' αυτες ηταν καπως "αχνες" θα τις χαρακτηριζα, αλλα οι 3 ηταν πολυ εντονες σαν φωτοβολιδες και αρκετα μεγαλες. Εστω αυτες ηταν αρκετες για να μου δωσουν την χαρα της παρατηρησης αυτου του ομορφου φαινομενου. Ο καιρος λιγο μετα τις 02.00 συννεφιασε κι ετσι δεν ξαναβγηκα εξω. Οι παρατηρησεις εγιναν δια γυμνου οφθαλμου, κι αυτο νομιζω ειναι που μας χαριζει την μεγαλη ικανοποιηση εμας τους εντελως ερασιτεχνες-φιλους της αστρονομιας. Που χωρις εξοπλισμο αλλα με μονο εφοδιο την υπομονη και την αγαπη μας για τον νυχτερινο ουρανο, μπορουμε και χαιρομαστε τετοια φαινομενα. Ευχαριστω ολους τους αστροφιλους παραπανω (αλλα και οσους ακολουθησουν) που με τις αναφορες τους με στοιχεια αλλα και τις πολυ ομορφες περιγραφες τους και καπως πιο προσωπικες θα ελεγα, μας μεταφερουν το τι ειδαν και γινομαστε κι εμεις συμμετοχοι, εστω κι απο μακρυα. Καλη συνεχεια σε ολους και καθαρους ουρανους. Καλο υπολοιπο καλοκαιριου και καλα να περνατε! Φιλικα, Γιαννα Π. - Pleiades
  5. Καλησπερα σε ολους τους αστροφιλους! Παρακολουθω το θεμα απο την 2η μερα, και οι περιγραφες οσων το ειδαν το φαινομενο, ειναι πολυ "ζωντανες" κι ευχαριστουμε πολυ!!! Ηταν αρκετα περιγραφικες και ζωντανες, μεχρι που........ επεσα πανω σε αυτην την φωτογραφια!!!!!!! Με χαρα σας παρουσιαζω την φωτογραφια ενος φιλου απο το flickr. To ονομα του ειναι Ιωσηφ Μανικης και συντομα θα μας πει περισσοτερες λεπτομερειες (και με αλλες φωτογραφιες ελπιζω) πως ειδε το φαινομενο! Ειναι και η 1η φωτογραφια που ειδα απο το φαινομενο αυτες τις μερες... Το λινκ της φωτογραφιας ειναι εδω: , (αν ειστε μελη του flickr περαστε να αφηστε και το σχολιακι σας! ) Αυτα για εισαγωγη... καλη συνεχεια σε ολους! Φιλικα, Pleiades Η πτωση του μετεωρου στις 12-6-2009 οπως φανηκε στην Θεσσαλονικη και αποτυπωθηκε απο τον Ιωσηφ Μανικη.
  6. Ετυχε να διαβασω στην εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για την διακριση αυτη οπως θα διαβασετε παρακατω. Και μ' αυτη την ευκαιρια ξανα γραφω εδω μετα απο πολυ καιρο! Συγχαρητηρια κι απο μενα σε ολα τα παιδια που συμμετειχαν στον διαγωνισμο και σε οσους διακριθηκαν! Ιδιαιτερα στο αγαπητο μελος ,Γιωργο Βαλογιαννη (koyote). Χρονια Πολλα επι τη ευκαιρια για τα γενεθλια σου σημερα! Σου ευχομαι υγεια, καθε επιτυχια και καλη τυχη στα ονειρα σου!!! Καλη συνεχεια σε ολους και καθαρους ουρανους! ΠΗΓΗ:http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=36010 Πρωτοσελιδο εφημεριδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 25-3-2009 , "Ελληνες μαθητες στην ΝΑΣΑ"
  7. Η Σεληνη εχει καλυφθει σχεδον ολοκληρη απο την σκια της Γης μας!! Καθε φορα ειναι μοναδικη αυτη η παρατηρηση !! Υπεροχο φαινομενο!! Καλη συνεχεια σε ολους!!
  8. Συγχαρητηρια Τηλεμαχε σε σενα πρωτα και φυσικα σε ολους οσους συμμετειχαν στην επιτυχια των Αστροβραδιων!!!! Ειδα τις φωτογραφιες και τα σχετικα και χαρηκα και ζηλεψα που δεν μπορεσα να παραβρεθω... Του χρονου με το καλο!!! Παντα τετοια και καλυτερα σου ευχομαι!!! (υ.γ. κανω διαλειμμα απο την παρατηρηση της μερικης εκλειψης σεληνης για να σου γραψω εδω... ειδες τιμη που σου κανω!!!! χαχαχαχα ) Καλη συνεχεια σε ολους!!
  9. Ατυχησαμε σημερααα...... Ειναι κι αυτη η σκονη της Αφρικης αυτες τις τελευταιες μερες...οποτε... Πριν λιγο βγηκα εξω και εχει ενα πορτοκαλι χρωμα ο ουρανος!!!! Ευχομαι συντομα να προγραμματιστει καποια παρομοια εκδηλωση με ιδανικες συνθηκες αστροπαρατηρησης!!!
  10. Πολυ καλη προσπαθεια Παναγιωτη!!! Μπορεις να μας πεις πως την εβγαλες την φωτο? Καποια τεχνικα χαρακτηριστικα , αν ειναι ευκολο? Δεν ειναι εκπληκτικο, να περιμενεις τον ISS και να τον βλεπεις να διασχιζει τον ουρανο??? Και σκεφτεσαι: " σ' εκεινο το "αστερακι που ταξιδευει"...εχει ανθρωπους!!!" Καλη συνεχεια!!!! υ.γ.(χεχε μολις το ειδα... ... εφτασα τα 150 posts μ' αυτο!!! )
  11. Ωραιαα!!! Καιρο ειχατε να "εμφανιστειτε" στην Παραλια... Παρτε τα αντηλιακα σας...εεε μπαρδον...τα τηλεσκοπια σας ηθελα να πω κι ελατε...χαχαχα!!! Τα λεμε!!!!
  12. Ενα πολυ ενδιαφερον συντομο, αλλα περιεκτικο βιντεακι σχετικα με τον "Μηχανισμο των Αντικυθηρων" απο τον δημοσιογραφο Γιαννη Ριζοπουλο βρηκα στο παρακατω site: http://technologein.pathfinder.gr/antikythira-mechanism οπου μιλανε ο καθηγητης Ξενοφών Μουσάς και ο Διονυσιος Κριάρης κατασκευαστης ενος νεοτερου ομοιοματος του Μηχανισμου. Επισης υπαρχουν και λιγες φωτογραφιες με την ομαδα επιστημονων που ασχοληθηκε με την ερευνα του Μηχανισμου αλλα και απο τις λεπτομερειες του ιδιου του Μηχανσμου: http://technologein.pathfinder.gr/antikythira-mechanism/gallery/9879/#1 Μπραβο σε ολους για την παρουσιαση αυτη! Νομιζω οτι ετσι "εμπλουτιζουμε" περισσοτερο αυτην την ενοτητα του φορουμ μας. Ελπιζω να συνεχισουμε να προσθετουμε οτι νεοτερο υπαρχει σχετικα με το θεμα αυτο σ' αυτη την ενοτητα. Καλη συνεχεια στις ερευνες!!! - - - υ.γ. Πηγε κανεις στην εκδηλωση που εγινε την Δευτερα 7/4/2008 στην Αθηνα? Εντυπωσεις?
  13. Για την υπενθυμηση του θεματος... Μη χασετε την ειδικη εκδηλωση που θα γινει σημερα Δευτέρα, 7 Απριλίου, στο Aμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με ώρα έναρξης στις 17:30, σχετικα με τον Μηχανισμο των Αντικυθηρων. (δειτε σχετικα στο προηγουμενο ποστ) Καλο ξημερωμα!
  14. Εχθες ειχα την χαρα να βρεθω στην προβολη της υπεροχης ταινιας του Στανλεϊ Κιουμπρικ και Αρθουρ Κλαρκ "2001:A Space Odyssey" στο Κοσμοθεατρο του Μουσειου Τεχνολογιας "ΝΟΗΣΙΣ" της Θεσσαλονικης! Στην αρχη δεν ειχε πολυ κοσμο (κατα τις 7 μ.μ. που υπηρχαν σχολιασμοι απο διασημους σκηνοθετες σχετικα με την ταινια). Αλλα κατα τις 7:30, 8 παρα αρχησε να ερχετε περισσοτερος κοσμος! Σχεδον ειχε γεμισει κατα τις 8:20 που ξεκινησε τελικα η προβολη της ταινιας! Η αιθουσα ταιραστια οπως και η οθονη.... μ' αρεσε πολυ (αν και τα καθισματα ειναι λιγο αβολα....) και ηταν η καταλληλη για τετοιου ειδους ταινια!! Ολο το οπτικο σου πεδιο ηταν πανω στην γιγαντο-οθονη! Οποιος δεν εχει παει, αξιζει να την επισκευθει!! Ευκαιρεια λοιπον, σημερα να πατε να δειτε την ταινια "Blade Runner". Ειναι η τελευταια προβολη στην αιθουσα του Κοσμοθεατρου στα πλαισια αυτου του αφιερωματος! Η εισοδος ειναι δωρεαν, και καλο ειναι να πατε λιγο νωριτερα για να τριγυρισετε και λιγακι το Μουσειο που ειναι υπεροχο! Ωρα εναρξης 20:00 Θα προλογισουν ο κ. Ι. Αντωνίου – Καθ. Μαθηματικών ΑΠΘ & ο κ. Γ. Τούλας – Κριτικός κινηματογράφου & μέλος του Π.Ε.Κ.Κ. Πηγη: http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=582&tributeid=135&categ_page=72&TributeMovieID=357 Το αφιερωμα συνεχιζεται ως και τις 9/4/2008 στην αιθουσα "Παυλος Ζανας" στο Ολυμπιον , με γενικη εισοδο 5 ευρω. Καλη διασκεδαση!!!
  15. Και η σχετικη αφισα, ετσι για υπενθυμιση... (3-9 Απριλιου στο Παυλος Ζανας και στο ΝΟΕΣΙΣ στην Θεσσαλονικη) Αφισα κινηματογραφικου αφιερωματος science fiction:επιστημη ή φαντασια?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης