Jump to content

al

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με al

  • Γενέθλια 04/17/1984

του/της al Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Μακάρι να είναι γερός και δυνατός και να προσθέσει και εκείνος το λιθαράκι του για έναν καλύτερο κόσμο!!!
  2. Απ'ότι ακούω,δεν ξέρω αν έχω δίκιο,μετεωρίτες πέφτουν πολύ συχνα σε συγκεκριμένες περιοχές π.χ.Αυστραλία,Νέα Ζηλανδία κ.λ.π.Λέτε να έχει να κάνει με το πάχος της ατμόσφαιρας στις περιοχές αυτές(έτσι ώστε δεν προλαβαίνει να καεί εξ'ολοκλήρου) ή απλά είναι μία παρατήρηση που δεν ισχύει(η δική μου)??Για παράδειγμα δεν ακούω και πολύ συχνά να πέφτουν μετεωρίτες στην Ευρώπη!
  3. Εμένα πάλι δεν θα μου άρεσε να προστίθενται συνέχεια νέοι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα(που μάλιστα δεν τηρούν και τις προδιαγραφές,και με τόσο...ωραία ονόματα)! Απ΄την άλλη ο Πλούτωνας τόσα χρόνια μας έχει κρατήσει καλή παρέα!! Όχι βέβαια πως δεν θα συνεχίσει να μας κραταέι παρέα,ουσιαστικά τίποτα δεν αλλάζει!Το μόνο που αλλάζει είναι ο Πλούτωνας που έχουμε μέσα στο μυαλό μας,πόσο μάλλον στο μυαλό των μελλοντικών γενεών!!!!
  4. Φίλε Αργύρη σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Κάποια από αυτές τις μέρες σίγουρα θα πάρω το nightwatch!Κι εγώ είχα ακούσει για τον ''Ωρίων'',δεν ήξερα ότι μπορείς να συμμετέχεις στις παρατηρήσεις τους.Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω. Καλές παρατηρήσεις και σε σένα και...με καθαρούς ουρανούς!!!
  5. και φυσικά...ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!Πολύ κατατοπιστικές!!
  7. Καλησπέρα σε όλους!! Σήμερα πριν από λίγη ώρα έκανα την πρώτη σοβαρή(?) παρατήρηση του βραδυνού ουρανού με κυάλια(7x50) και την πολύ σημαντική βοήθεια του starry night pro 5!! Ήταν φανταστικά!!(αν και η παρατήρηση έγινε από την Αθήνα με την γνωστή φωτορύπανση). Μπόρεσα να δω τους μεγάλους πλανήτες (Δία,Κρόνο...) και κάποιους διπλούς αστέρες (vega...).Στο starry night παρατήρησα επίσης τη διέλευση ενος αρκετά φωτεινού δορυφόρου,τον οποίο δεν κατάφερα να δω λόγω συννεφιάς (ελπίζω να έφταιγε η συννεφιά και όχι να ήταν μπροστά μου και να μην μπορούσα να τον δω!). Αυτές ήταν οι πρώτες μου εμπειρίες... Θα μπορούσε κάποιος να μου πει δυο κουβέντες για τους διπλούς αστέρες?? Καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!!!
  8. Καλησπέρα αστροπαρατηρητές!! Μια και είμαι πολύ αρχάριος στο χώρο προσπαθώ να προσανατολιστώ με τις οδηγίες που δώσατε και στους άλλους ''νέους'':starry night και κυάλια.Κάποια στιγμή θελω να παω να πάρω και το nightwatch! Είναι φυσικό βέβαια να μην μπορώ να απολαύσω τη μαγεία του ουρανού,ακόμη.Πίστευα ότι θα τα κατάφερνα μέσα από τις φωτογραφίες που στέλνετε στο site.Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να δω καμμία από αυτές(εκτός από κανά δυο).Μήπως ξέρει κάποιος τι φταίει??Ευχαριστώ!!!
  9. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι παραπάνω πληροφορίες,καθώς κι εγώ είμαι νέος στον αστρονομικό χώρο.Το μόνο μου ερώτημα είναι περί Dobsonian και ισημερινής βάσης.Θα μπορούσε κάποιος να μου τα εξηγήσει???
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης