Jump to content

Twilight

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Twilight Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ένας αναπάντεχα καλός καιρός βοήθησε στην παρατήρηση μιας ακόμη διάβασης του πλανήτη Ερμή, την τρίτη μετά από εκείνες του 2003 και του 2016. Η παρατήρηση έγινε με την μέθοδο της προβολής. Ραντεβού την 13/11/2032 για την επόμενη διάβαση!
  2. Twilight

    TeleVue Megasale!

    Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους Ηλία, Αλέξανδρο, Παναγιώτη, Σταύρο και Παναγιώτη για την συνεργασία τους. Χαίρομαι που μείνατε όλοι ευχαριστημένοι από την συναλλαγή και την κατάσταση των προσοφθαλμίων. Οι τιμές τις οποίες έβαλα ήταν όντως πολύ καλές. Αυτό έγινε διότι φέτος "γιορτάζω" τα 30 χρόνια ενασχόλησης με την Ερασιτεχνική Παρατηρησιακή Αστρονομία - από τον Απρίλιο του 1986... Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης ένα μόνο έχω να πώ: ΖΗΤΩ ο ανώνυμος ηρωικός Έλληνας ερασιτέχνης αστρονόμος! Σας εύχομαι καλές παρατηρήσεις με τα νέα σας αποκτήματα. Φιλικά, Γιώργος
  3. Twilight

    TeleVue Megasale!

    Αγαπητοί φίλοι, Πωλούνται τα εξής προσοφθάλμια και accessories της TeleVue: TeleVue Panoptic 24mm 135 Ευρώ (Πουλήθηκε - Sold!) TeleVue Panoptic 19mm 110 Ευρώ (Πουλήθηκε - Sold!) TeleVue Nagler 13mm 135 Ευρώ (Πουλήθηκε - Sold!) TeleVue Plossl 20mm 50 Ευρώ (Πουλήθηκε - Sold!) Televue Powermate 2.5x 100 Ευρώ (Πουλήθηκε - Sold!) TeleVue Vixen-Type Mount Adapter 30 Ευρώ Τα προσοφθάλμια είναι σε πολύ καλή - άριστη κατάσταση. Οι δύο Panoptic και ο Nagler τα τελευταία τρία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Ο Plossl και ο Mount Adapter είναι αχρησιμοποίητα. Να σημειωθεί οτι είμαι σε όλες τις περιπτώσεις ο αρχικός αγοραστής (optcorp.com). Η αρχική συσκευασία τους είναι άθικτη. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή. Θα αποσταλλούν αμέσως με Courier (Γενική Ταχυδρομική). Δεκτός κάθε έλεγχος από κοντά (Βέροια). Πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (Πειραιώς). Επικοινωνία με πμ. Ευχαριστώ.
  4. Αγαπητοί φίλοι, Πωλείται το εξής φίλτρο: Lumicon UHC Ultra High Contrast Filter - 2" (130 €) Το φίλτρο είναι σε άριστη κατάσταση και έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα (ίσως δύο με τρείς φορές συνολικά). Η αρχική συσκευασία του είναι άθικτη. Είμαι ο αρχικός αγοραστής από ΗΠΑ (optcorp.com). Τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή. Θα αποσταλλούν αμέσως με Courier (Γενική Ταχυδρομική). Πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (Πειραιώς). Δεκτός κάθε έλεγχος από κοντά (Βέροια). Επικοινωνία με πμ. Ευχαριστώ.
  5. Ορίστε και οι φωτογραφίες... Λεπτομέρεις για την πώληση σε πμ
  6. Αγαπητέ φίλε, Έχω έναν Televue Powermate 2,5 X σε άριστη κατάσταση, τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια δεν τον έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Η αρχική του συσκευασία είναι άθικτη. Τον αγόρασα ο ίδιος από το optcorp.com. Τον πουλάω 100 Ευρώ. Τα μεταφορικά θα ήθελα να επιβαρύνουν τον αγοραστή. Εαν τυχόν ενδιαφέρεσαι μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφίες. Φιλικά, Γιώργος
  7. Twilight

    Baader Planetarium Mega Sale !

    Πλέον πουλήθηκαν όλα εκτός από το τρίποδο...
  8. Πουλήθηκαν και τα δύο προσοφθάλμια. Αφού ευχαριστήσω τους νέους ιδιοκτήτες Μάνο και Θεόδωρο, τους εύχομαι καλές παρατηρήσεις.
  9. Twilight

    Baader Planetarium Mega Sale !

    Μένει να πουληθεί το τρίποδο και το φίλτρο...Προσφορά κανείς;
  10. Το Pentax XW 7mm πουλήθηκε. Μένει το 10mm.
  11. Αγαπητοί φίλοι, Πωλούνται τα εξής προσοφθάλμια: Pentax 10mm XW Eyepiece - 1.25" (ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ - SOLD!) Pentax 7mm XW Eyepiece - 1.25" (ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ - SOLD!) Τα προσοφθάλμια είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Η αρχική συσκευασία τους είναι άθικτη. Ο Pentax XW10 χρησιμοποιήθηκε το πολύ μισή ώρα συνολικά. Ο Pentax XW7 ακόμη λιγότερο. Δεν μου άρεσαν εξαρχής, αλλά τα κράτησα μήπως και τελικά αλλάξω γνώμη. Τελικά εδώ και 3 χρόνια ποτέ δεν τα πήρα μαζί μου στην παρατήρηση, οπότε καλύτερα να πουληθούν. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή. Θα αποσταλλούν αμέσως με Courier (Γενική Ταχυδρομική). Δεκτός κάθε έλεγχος από κοντά (Βέροια). Επικοινωνία με πμ. Ευχαριστώ.
  12. Αγαπητοί φίλοι, Πουλάω τα εξής: Baader Astro & Nature Tripod: 100 Ευρώ Binocular Tripod Adaptor (Δωρεάν με το Baader Astro & Nature Tripod) Baader Moon and SkyGlow Filter - 1.25": 30 Ευρώ (Πουλήθηκε - SOLD!) Baader Sky Surfer III 20 Ευρώ (Πουλήθηκε - SOLD!) Baader Classic Ortho Telescope Eyepiece - 10mm: 25 Ευρώ (Πουλήθηκε - SOLD!) Baader Classic Ortho Telescope Eyepiece - 6mm: 25 Ευρώ (Πουλήθηκε - SOLD!) Τα είδη είναι σε άριστη κατάσταση. Το Baader Sky Surfer III είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο. Τα υπόλοιπα έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή. Δεκτός κάθε έλεγχος από κοντά (Βέροια). Επικοινωνία με πμ. Ευχαριστώ.
  13. Η συγκεκριμένη αύξηση τιμών δυστυχώς δεν είναι παροδική (όπως αυτή των σκληρών δίσκων) αλλά μόνιμη. Έγινε, φαντάζομαι, μετά απο προσεκτική οικονομική ανάλυση των δεδομένων της αγοράς. Προφανώς η Televue βλέπει ότι ήρθε η κρίσιμη εκείνη στιγμή στην οποία θα χάσει ένα υπολογίσιμο μέρος της πελατείας της (προσωπική εκτίμηση 20% της εγχώριας και 50% της διεθνούς) προς φθηνότερες λύσεις (πχ Explore Scientific). Ανεβάζει λοιπόν τις τιμές της ώστε να παραμείνει στο ίδιο σημείο. Επίσης με τον τρόπο αυτό διαφοροποιείται και τιμολογιακά, κάνοντας σαφές οτι απευθύνεται σε άλλο κομάτι της αγοράς απο αυτό που (ούτως ή άλλως) έχουν καρπωθεί οι ανταγωνιστές της.
  14. Twilight

    Νέα Televue Delos

    Πραγματικά, τι τερατογέννηση είναι αυτή. Καλά θα ήταν να δίνουν μαζί και μία κούτα μουστάρδα! Αν είχαν οι Delos το μέγεθος των Nagler 6 πιθανόν να αγόραζα. Προφανώς η Televue έχει αρχίσει να κατασκευάζει προσοφθάλμια για τις μεγαλύτερες ηλικίες, μια τάση που έχει αρχίσει στον Δυτικό κόσμο εδώ και μερικά χρόνια για μια ευρύτατη γκάμα προιόντων...
  15. Twilight

    Νέος στο χώρο θέλει την γνώμη σας.

    Αμάν! Η γενιά της ταχύτητας...Πότε πρόλαβες και τα αγόρασες; Βλέπω πάντως οτι πήρες τα 15Χ70 (και όχι 17Χ50 όπως αναφέρεις). Προσωπικά σου πρότεινα να πάρεις κυάλια με μεγενθύσεις 8Χ-10Χ διότι οτιδήποτε άλλο είναι κουραστικό στο κράτημα και απαιτεί κάποιου είδους στήριξη λόγω μεγάλης μεγέθυνσης. Τα δικά μου κυάλια είναι 10Χ50 και θεωρώ οτι είναι στο όριο για παρατήρηση με τα χέρια. Αν ξαναγόραζα κυάλια θα έπαιρνα 7Χ ή 8Χ...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης