Jump to content

GeoAstrix

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    82
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της GeoAstrix Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αν δείς το γείτονα να δερνει τη γυναίκα του και το παιδί του θα το καταγγήλεις; Σημ. Η καταγγελία είναι πάντα ονομαστική
  2. GeoAstrix

    Ερώτηση για Takahashi 300

    Πρίν λίγο έμαθα οτι ο θείος του κολλητού μου άλλαξε το 12'' MEADE με το takahashi 300 πάνω στην αντίστοιχη βάση.Απο ότι κατάλαβα εννοει μια ρομποτική Takahashi. Δεν εχω ιδέα απο τέτοιες βάσεις. Το πρόβλημα του φίλου είναι οτι με το MEADE δεν είχε προβλημα στη σύνδεση με PC αλλα με το Takahashi-Software-Hardware έχει πρόβλημα.Ζητά λοιπόν βοήθεια απο κάποιον εδω στην Ελλάδα που να έχει αντίστοιχη εμπειρία.Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει ας μου στείλει ένα πμ.
  3. Συμφωνώ απόλυτα....Βραδινές βολτούλες με χάρτη και κανένα Stellarium στο PC για αρχή και εκμάθηση ουρανού. Μετά με κλειστά μάτια 8'' DOB για τα λεφτά που διαθέτεις.
  4. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος είναι άριστος σε κάποιο τομέα δε του δίνει λευκή επιταγή συμπεριφοράς προς τρίτους οι οποίοι όσο ανίδεοι και αν είναι δε παύουν να είναι Άνθρωποι και να έχουν αξιοπρέπεια. Και εγώ θαυμάζω τις γνώσεις του Γιώργου αλλά είναι πραγματικά λυπηρό όταν εκτίθεται λόγω χαρακτήρα.
  5. Πρέπει να βάλεις στα στοιχεία φωτό το ...υψος σου!
  6. Mε πρόλαβε ο Βαγγελης ....Είναι ετσι ακριβώς όπως τα λέει... Το πρόγραμμα διαθέτει μόνο τα αντικείμενα Messier και αστέρια μεγέθους 6 ,κάνει zoom μεχρι 10 μοίρες πεδίο έχει πραγματική ώρα και μπορεί να τρέξει κανείς το χρόνο μπρός-πίσω.Εχει αναζήτηση αντικειμένου και goto.Διαθέτει πολύ καλό interface και ....ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΡΑΣΗ.Είναι το cartes du ciel στο κινητό σας (αρκετά περιορισμένο φυσικά) αλλα για τους πιο απαιτητικούς είναι ένα πολύ χρήσιμο μνημόνιο για τα αντικείμενα Μessier! Εγω το βρήκα καταπληκτικό αν και στο κινητό μου δε μου φορτώνει αστέρια πανω απο 5 παρόλο που το επιλέγω και έχω φορτώσει και τα εξτρα 1,2,3 αρχεία; Μαλλον είναι πρόβλημα του δικού μου κινητου. Καλή διασκέδαση!
  7. Bίνσεντ Βαν Γκογκ μαλλον.....αν ήταν Πικάσο ο κρόνος θα ήταν τετράγωνος
  8. GeoAstrix

    Ο καιρος καπου αλλου ....

    Θα γνωριζουμε την κατασταση του οταν ξεπαγωσει. http://www.scopenews.com/roland.jpg Αφού δε φορούσε σκούφο καλά να πάθει!
  9. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις....(μη ξεσκιστείς κιόλας ) Μετα να μάθεις να τυπώνεις χάρτες ... Επειτα να ευθυγραμμίσεις το finder γιατί δε θα μπορεις να δείς ουτε τη σελήνη!!! ....... Και είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις!!! Καλό Βόλι!
  10. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος ερασιτέχνης αστρονόμος που να έχει έλειψη σοβορότητας.
  11. GeoAstrix

    ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ

    Για να σου τα πώ και γω με τη σειρά μου κάπως πρακτικά. Οταν πάω για παρατήρηση ο σωλήνας (8'') πάει στο πίσω κάθισμα μεσα στο κουτί του ,η βάση (DOB) με προσοφθάλμια και χάρτες κάθεται δίπλα μου (με ζώνη) και τα φιλαράκια αν έχουν αυτοκίνητο καλώς........
  12. Φίλε SUNNY καλώς ήλθες στην παρέα αλλα μη γραφεις κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις.....μας κούφανες Φιλικότατα.
  13. GeoAstrix

    Messier Marathon

    Μιλαμε για το ιδιο θεμα; Ειμαστε στην ιδια συχνοτητα; Aκριβώς το ίδιο .........Μπα..Σίγουρα όχι!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης