Jump to content

magos_

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    290
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με magos_

  • Γενέθλια 10/16/1983

του/της magos_ Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλώς ήρθες και καλές παρατηρήσεις!!!! Εγώ για πρώτη αγορά θα έπαιρνα ένα προσοφθάλμιο zoom (έχω τον Hyperion αλλά δεν έχω δοκιμάσει και άλλους για να έχω γνώμη) . Όταν είχα αγοράσει το τηλεσκόπιο είχα επενδύσει σε εξοπλισμό κτλ με αποτέλεσμα να τρώω πολύ χρόνο στην προετοιμασία. Χρόνο που δεν είχα βέβαια καθώς δεν έκοβα από την δουλεία αλλά από την παρατήρηση!! Από τότε που αγόρασα τον ζουμ παίρνω το τηλεσκόπιο έναν χάρτη και αυτόν και περνάω πραγματικά τις ώρες μου πολύ πολύ ευχάριστα
  2. Έλλειψη χρόνου και φυσικά το κουβάλημα. Δεν γίνεται αυτο το πράγμα πανω κατω στην πολυκατοικία. Εχω κάνει μπράτσα. Πάντως δοκίμασα το εξής μετέφερα τον εξοπλισμό μου στο εξοχικό μας που απέχει βέβαια αρκετά (2.5 ώρες περίπου) αλλά το παράδοξο είναι ότι αντι να μειωθούν οι φορές που παρατηρώ αυξήθηκαν. Δεν κουβαλάω πλέον ούτε χάνω χρόνο στο στίσε ξέστισε αλλα φροντίζω να φεύγω για σαββατοκύριακα παρατήρησης οπότε οι ώρες που παρατηρώ πλέον είναι πολύ περισσότερες.
  3. Φίλε μου εγώ την EOS που έχω την καθαριζω με πανάκια που έχω πάρει απο κατάστημα οπτικών. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός τρόπος αλλά είναι βολικός και γρηγορος.
  4. Σε αργή κίνηση πάντως Παιδιά ευχαριστώ πολύ τα σίτε ήταν πολύ κατατοπιστικά. Φίλε Alexander αν για κάθε μου απορία διάβαζα όλη την υπάρχουσα βιβλιογραφία για να την λύσω την έβαψα!!!! Πάντως έχει δίκιο ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια αλλά αναγκαστήκα..
  5. Ρε παιδιά γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό το μποζόνιο του Χιγκς ? Όταν λέμε ότι η θα ανακαλύψουν γιατί η ύλη έχει μάζα τι εννοούν. Δεν βρήκα κάποιο κατατοπιστικό σίτε να με διαφωτίσει.
  6. Ειρήνη φίλοι μου. Ας δώσω μια χριστιανική απάντηση να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Για να δεις ούφο πρέπει πρώτα να πιστέψεις οτι υπάρχουν.
  7. magos_

    EQ6 KAI PC SOFTWARE

    Με το Starry Night Pro 6 λειτουργούσε τέλεια. Την έχω δοκιμάσει και ήταν πολύ ευχρηστο!
  8. Αργύρη ξέρεις που πιστεύω οτι είναι το μεγάλο πρόβλημα? Οτι η γραμμή που χωρίζει το νόμιμο με το παράνομο είναι κατασκευασμένη με 50 ευρα που προορίζονται για την τσέπη του υπαλληλου της πολεοδομίας.
  9. Φίλε Αργύρη αν ξεκίναγα να κάνω καταγγελίες στην γειτωνία θα ξεκίναγα απο την εκκλησία πρώτιστος και στην συνέχεια στον έκνομο που έχει χτίσει αυθαίρετο σκυλοσπιτο στο μπαλκόνι του απέναντι. Πάντως καταγγελία να κάνεις στον γειτωνά σου αφου σε ενοχλεί!!! Φίλε μου κρίμα που έπεσες σε περίεργο τύπο.
  10. Εγώ ρε παιδιά πάντως προβληματίζομαι πλέον με τις φωτογραφίες αν είναι τέχνη να βγάζεις μια απείραχτη η μία που απλά να έχει πολλές προοπτικές για πείραγμα!
  11. Εγώ έχω μια σκηνή τύπου ιgloo 4ατόμων (δηλαδή κοιμούνται 2 χαλαρά μην στριμωχτούμε κιόλας )με 2πλο πανί. Στήνεται σε 1 λεπτό και είναι φοβερά ανθεκτική.[/i]
  12. magos_

    Βαρέθηκα να το ακούω ΟΧΙ 8" DOB

    Εγώ θα προτείνω όλοι να εγκωμιάσουμε τον εξοπλισμό που προτιμάμε με την σειρά χωρίς να τσακωνόμαστε καθώς είναι αδύνατον ο ένας να πείσει τον άλλον καθώς το θέμα είναι απλά γούστου!!! Για να το θέσω και σε άλλο επίπεδο (ένα παράδειγμα) Εγώ πχ προτιμώ τις μελαχρινές κοπέλες. Φέρτε μου 1000000... επιχειρήματα ότι οι ξανθές είναι ποιο όμορφες ! Απλά δεν με πείθεται
  13. Τι δεν έχει τσάμπα για φοιτητές ?? Οχι.............
  14. magos_

    Βαρέθηκα να το ακούω ΟΧΙ 8" DOB

    Εγω πάλι θα συμβούλευα όποιον φίλο ενδιαφέρεται να αγοράσει τηλεσκόπιο να ξεκινήσει με το dob 8. Αν η αστρονομία είναι άγνωστη γι αυτόν και δεν ξέρει ακόμα αν το τηλεσκόπιο καταλήξει να φωτογραφίζει η σαν κρεμάστρα στο σαλόνι τα 300 ευρό είναι μια επιλογή που μπορεί τουλάχιστον να του δείξει το δρόμο. Προσωπικά το dob δεν μου αρέσουν . Προτιμώ τα καταδιοπτρικά σε πιρούνι (ναι αυτά τα πλαστικά ρομποτικά !!!!!!! ). Σε αυτό όμως κατέληξα αφού επένδυσα το 300 ευρο και έχοντας το δικό μου τηλεσκόπιο έβλεπα και απο άλλων φίλων.
  15. magos_

    Αγορα Φακου Για Canon Eos 40D

    Καλές φωτογραφίσεις !!!! Ammonite μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες για τον φακό γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από χρήστες και γενικά που βλέπω καλά τα πάει. Αν θέλεις μόλις πάρεις τον καινούριο σου φακό να μας τον σχολιάσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης