Jump to content

anazitisi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της anazitisi Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι τιμές των τηλεσκοπίων στην Ελλάδα να είναι ακριβότερες από τις τιμές στο εξωτερικό, αλλά όχι και τόσο ακριβές. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρείς σοβαρές εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο τηλεσκοπίων και οι τιμές τους είναι υπερδιπλάσιες από τις αντίστοιχες του εξωτερικού στα περισσότερα προιόντα. Μόνο μία από αυτές προσφέρει λίγο καλύτερες τιμές, μάλλον λόγω ανταγωνισμού ενώ οι άλλες δύο και ιδιαίτερα ο αντιπρόσωπος της MEADE νομίζω ότι εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο και πουλά πανάκριβα. Πρέπει να καταλάβουν οι εταιρείες αυτές ότι ο μόνος τρόπος να αυξήσουν τα κέρδη τους είναι να ρίξουν τις τιμές έτσι ώστε να μη σκέφτεται ο κάθε ένας ότι για να αγοράσει τηλεσκόπιο πρέπει να δαπανήσει τόσα πολλά χρήματα. Επειδή οι κύριοι αυτοί έχουν πει ότι είναι και αυτοί ερασιτέχνες αστρονόμοι, πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο να αναπτυχθεί η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα και να εισάγουν ποιοτικά προιόντα και άλλων αναγνωρισμένων εταιρειών και όχι μόνο MEADE και CELESTRON. Για το καλό της ερασιτεχνικής αστρονομίας και των φίλων της.
  2. Τί ακριβώς είναι το θαμπόγυαλο και πόσο απαραίτητο είναι για αστροφωτογράφιση? Γνωρίζετε ποιές μηχανές το διαθέτουν? Γενικότερα ποιά είναι τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μια μηχανή έτσι ώστε να μπορεί να κάνει αστροφωτογράφιση?Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει συγκεκριμένα μοντέλα. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά τους.
  3. images/smiles/icon_rolleyes.gif Ίσως είναι καλύτερα να αγοράσω από το internet μηχανή αλλά μήπως υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα από το οποίο να μπορώ να αγοράσω μια μηχανή?
  4. images/smiles/icon_smile.gif Ευχαριστώ για τη συμβουλή για την κάρτα prepay, θα δω τι μπορώ να κάνω με την κάρτα αυτή. Μήπως όμως μπορώ να αγοράσω κάποια μεταχειρισμένη μηχανή από κάποιο φωτογραφείο? Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα που να έχει μεταχειρισμένες μηχανές ή μόνη λύση είναι το internet.
  5. images/smiles/icon_wink.gif Δυστυχώς δεν έχω πιστωτική κάρτα με αποτέλεσμα να μη μπορώ να αγοράσω κάποια μηχανή από το internet.Τί να κάνω? Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και τώρα? Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα πολύτιμη βοήθεια.
  6. images/smiles/icon_confused.gif Έχω αρχίσει να μπερδεύομαι.Δεν ξέρω τι να κάνω. Βρήκα κι'άλλες μηχανές όπως η PENTAX MZ-M η NIKON FM3A καιη MINOLTA X370S. Συγκρίνοντας cosina c1 με c3 ποιά είναι καλύτερη
  7. Ευχαριστω για τη βοηθεια Εκτός από το ebay μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ελληνικό internet και εκτός από τις παλιές μηχανές olympus om1 και pentax k1000 υπάρχουν άλλες αντίστοιχες γιατί αυτές τις δύο έχω προσπαθήσει να τις βρώ αλλά δεν το κατάφερα. Σχετικά με τις μηχανές COSINA C1 και COSINA C3 πόσο κατάλληλες για αστροφωτογράφιση μπορούν να θεωρηθούν
  8. γνωριζει κανεις αν υπαρχουν στο εμποριο μηχανες καταλληλες για αστροφωτογραφιση
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης