Jump to content

Δημήτρης Κουτρούμπας

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    183
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Δημήτρης Κουτρούμπας

  • Γενέθλια 02/08/1973

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Δημήτρης Κουτρούμπας Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Sony f828. Ο ουρανός και η θέα απο το Ορειβατικό
  2. Sony f828. Βρίσκεται στα 1200μ.Εκεί το ζευγάρι ο Σάκης με την γυναίκα του είχαν ενα dob 8" s/w και μου είπαν οτι παρακολουθούν συχνά το Astrovox.Τους υποσχέθηκα οτι θα ανεβάσω φοτό απο το Ορειβατικό.Μας περιμένουν όποτε θέλουμε να πάμε.Σάκη εαν δείτε την φότο σας εύχομαι καλό χειμώνα.
  3. sony f828, Διακρίνεται η δεύτερη ψιλότερη κορυφή της Πίνδου στο χωριό Καταρράκτης 2530μ(το καταφύγι)
  4. Φίλοι μου καλοί καλώς ή κακός «Τα πάντα ρεί». Το θάρρος της γνώμης μας είναι ωραίο πράγμα και όμορφο ειδικά σε συζητήσεις, η απολυτότητα της όμως είναι άσχημο πράγμα. Το να θεωρούμε ότι κάτι που δεν υπάρχει επιστημονικά σήμερα γίνει, δεν μπορεί να γίνει στο μέλλον είναι η μεγαλύτερη στενοκεφαλιά που μπορεί να υπάρχει. Με αυτή την λογική δεν θα είχε ανακαλυφθεί το τηλεσκόπιο και η παρατήρηση των άστρων μια και « Όμως γυρίζει» γιατί αυτόν που το είπε θα τον είχαν ρίξει στην πυρά , ούτε θα υπήρχαν και αεροπλάνα και μάλιστα να σπάνε το φράγμα του ήχου γιατί όπως από επιστημονικά χείλη του 18 αιώνα είχε υποθει η « πάνω των 40χλμ ταχύτητα θα προκαλέσει διάλυση του σώματος που την εκτελεί» και όχι μόνο αυτό αλλά εάν εκείνη την εποχή το έλεγες ανοιχτά οι ποιο πολλοί θα σε άρχιζαν στις φάπες , αλλά και στην σελήνη που πήγαμε όταν κάποιος το οραματίστηκε ή το φαντάστηκε θεώρησαν όλοι ότι έγραψε ένα πολύ ωραίο φανταστικό μυθιστόρημα αλλά ανέφικτο έως τραγελαφικό να γίνει ποτέ. Και άλλα πολλά επιστημονικά επιτεύγματα που στην εποχή τους θεωρούντο όχι απλώς κωμωδίες αλλά πολλές φορές επέσυραν και ποινές ας πούμε έως και του θανάτου. Όπως άλλωστε έχει πει και ο δικός μας κ.Νανόπουλος «επιστήμονας χωρίς φαντασια = γλυκο χωρίς ζάχαρη δηλ. ανούσιος και άνοστος.» Ως προς το θέμα του BigBang άλλος λέει ότι αποδείχτηκε άλλος ότι εξετάζεται ακόμη και γενικός στο θέμα αυτό ο καθένας μας έχει την άποψη του. Εγώ ένα πράγμα έχω μόνο απορία και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μου έχει λυθεί ακόμη. Γνωρίζουμε ως ένα βασικό νόμο της φυσικής ότι εκ του μηδενός «0»δεν παράγεται έργο δηλ μόνο του κάτι χωρίς κάποια άλλη ενέργεια, δύναμη κτλ. δεν μπορεί να παράγει έργο πχ. Μια μπάλα για να μετακινηθεί πρέπει εγώ να την σπρώξω ή να φυσήξει αέρας κτλ. Στην περίπτωση της εκρήξεις από πού προήρθε αυτή η μεγάλη ενέργεια που προκάλεσε την μεγάλη αυτή έκρηξη. Ήρθε από μόνη της(πράγμα που δεν γίνετε λόγο του κανόνα που αναφέραμε), υπήρχε και δεν είχε μια μέρα τι να κάνει και είπε θα κάνω μια έκρηξη, και τι ήταν αυτό που την ώθησε να πραγματοποιηθεί ή μήπως κάποια άλλη δύναμη , λέω μήπως. Μήπως δηλαδή ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τόσο απλός όσο θέλουμε να νομίζουμε ή είναι τόσο απλός που εμείς τον κάνουμε τόσο σύνθετο που δεν βλέπουμε μπροστά μας την τύφλα μας. Αυτά όλα είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό την κόντρα και το διαξιφισμό , παρά μόνο την ανταλλαγή απόψεων. Σας ευχαριστώ.
  5. Χαράλαμπε καλοσταδέχτηκες. Ωραίος ο Αγ.Βασίλης. Και μια και σκέφτομαι και εγώ τώρα κοντά να παω για κάτι μεγαλύτερο δεν μου δίνεται την διεύθηνση να ζητήσω και εγω κάτι;
  6. Μητσάρα καλές παρατηρήσεις. Μην το αφήσεις σε ησυχία, αρκετά τεμπέλιασε. Καλή συνέχεια με τον νέο σου φίλο!!!!!!!
  7. Δεν παίζω θέλω και εγώ!!!!! Σαν πολλά δεν γίνανε!!!!! Άντε να παίρνουμε και εμείς σειρά.!!!! Μπράβω παιδιά, μπράβω Ανδρέα καλές παρατηρήσεις και να το χαρείς όσο μπορείς περισσότερο.
  8. Παιδιά καλός σας βρίσκω και καλό χειμώνα. Μετά τις διακοπές του Αυγούστου πέσαμε στην βάπτιση του γιού μου και στα εργασιακά και μήναμε λίγο πίσω απο το forum. Κάτι κάναμε τον αύγουστο θα τα δείτε σε φωτό με τον καιρό, παρόλο την φεγγαράδα που μας έκοψε λίγο την φόρα. Παρόλα αυτά είμαστε πάλι εδώ. Άντε με το καλό σε όλους!!!Καλά να περάσουμε και αυτό τον χειμώνα!!!
  9. KOMIS αναφέρεις οτι ο κρατήρας ειναι στην Δ.Ελλάδα. Γνωρίζω σίγουρα οτι ένας και αναφερώμενος μάλιστα με πινακίδα υπάρχει στον δρόμο προς Λευκάδα απο Βόνιτσα που στον κρατήρα του υπάρχει και λίμνη. Θα βρω πληρ. και φωτο και θα τις ανεβάσω.
  10. Φίλε μου εαν θυμάμαι καλά τα seben ειναι γερμανικά ή φιλλανδικά (κινέζικα είναι τα BigstarOptics). Βέβαια οχι οτι καλύτερο αλλά για αρχή????? αρκεί να μην σε πάρει απο κάτω εάν δεν δείς αυτά που θες. Για τα υπολοιπά μπές στην σελίδα τις seben (seben.com) Καλή συνέχεια!!!!!!!!!
  11. Φίλη μου Nadagir καλός ήρθες!!!!! Μην πετάξεις τα χρήματα σου για αυτά τα τηλεσκόπια. Δεν σου λέω να πας από την αρχή σε 8" DOB γιατί και μόνο από τον όγκο μπορεί να απογοητευθείς αν και θα δεις αρκετά πράγματα(εγώ δεν τα συμπαθώ), αλλά ούτε και σε αυτά που λες γιατί θα απογοητευθείς επειδή δεν θα βλέπεις πολλά πράγματα. Συνήθως ο αρχάριος θέλει κάτι που να μπορεί να δει τα "απλά" αλλά κάποια στιγμή να το στρέψει και σε κάτι πιο δύσκολο και να διακρίνει κάτι, να μπορεί να το πάρει και στο χωριό ή στο εξοχικό και σε βόλτα. Όσο για την μελέτη του ουρανού εννοείτε πως πρέπει να την κάνεις, αλλά πιστεύω ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο(δηλ. διάβασμα και παρατήρησή ταυτόχρονα). Τώρα ως προς το τηλεσκόπιο άποψη μου είναι: 1. Ή περιμένεις να μαζέψεις χρήματα για κάτι καλύτερο καινούργιο 2. Ή βρίσκεις κάποιο μεγαλύτερο και καλύτερο στις αγγελίες του ASTROVOX υπάρχουν άλλωστε αρκετά τηλεσκόπια σε καλές τιμές που θα σε κατευθύνουν για αρχή. Ή 3. ψάχνεις σε ebay και συναφή του εξωτερικού μέσω internet (δεν ξέρω εάν τα γνωρίζεις) και φέρνεις κάτι καλύτερο από αυτά που ψάχνεις και οικονομικότερο. Αυτή είναι η άποψη μου, σου εύχομαι καλή αρχή , καλές παρατηρήσεις , μελέτη του ουρανού, καλορίζικο ότι και εάν πάρεις και να ξέρεις ότι είμαστε εδω προς βοήθεια σου.
  12. Φίλε μου το τηλεσκόπιο πάει με τον τρίποδα του ή μόνο με την επιτραπέζια βάση όπως είναι στην φωτό??(Διευκρινισή) (Σου έστειλα και πμ) Σ`ευχαριστώ
  13. nio22 καλό καλοκαίρι σε σένα και σε όλα τα παιδιά!!!!! Και όπως και πέρυσι θα επαναλάβω και φέτος οτι όποιος βρεθεί στα Τζουμέρκα ,Αύγουστο ας με πάρει τηλέφωνο(6944847476) να βρεθούμε , και εαν τύχει και είμαστε πολλοί να κάνουμε και αστροβραδιά!!! Άλλωστε ο Αύγουστος έχει φοβερό ουρανό στα Τζουμέρκα, έκλειψη Σελήνης 16αυγούστου, Περσίδες στις 12 και πολλα άλλα!!!!! Άντε να δούμε.!!!!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!![/color]
  14. Φίλε μου σου απάντησα(ότι ενδιαφέρωμαι) αλλά δεν μου απάντησες? Εάν έχεις λάβει την απαντησή μου πέσμου τι γίνετε να ξέρω. (Σου έχω στείλει και πμ) Σ` ευχαριστώ.
  15. ΗΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!! Πάντα με Υγεία και με Αγάπη!!!!! Όταν έχεις αυτά τα 2 γύρω σου τα άλλα όλα γίνονται!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης