Jump to content

vasiamits

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    145
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με vasiamits

  • Γενέθλια 01/07/1986

του/της vasiamits Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Την μηχανή την έχω ένα χρόνο περίπου και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Την χρησιμοποιούσα σε ταξίδια, διακοπές, εκδηλώσεις κτλ. Δεν έχω καθαρίσει ποτέ τον αισθητήρα. Μία φωτογραφία που έχω ανεβασμένη είναι αυτη: http://www.realpolitics.gr/wp-content/uploads/2009/12/ISTANBUL-PANORAMA-XXX11.jpg Μπορείς να δείς και στο facebook μου αν έχεις λογαριασμό εκεί (τις φωτογραφίες απο 2009 και μετά): http://www.facebook.com/?ref=home#!/photos.php?id=550557223 Αλλιώς πες μου τι είδους φωτογραφίες θέλεις να ανεβάσω, γιατί δεν ξέρω τι ψάχνεις.
  2. Πωλείται η ψηφιακή SLR e-420 της olympus. Είναι το προηγούμενο μοντέλο της e-450, αλλά οι διαφορές τους είναι ελάχιστες. Πρόκειται για μία μικρού μεγέθους και οικονομική DSLR. Μαζί με φακό Zuiko 17,5-45mm, τηλεχειριστήριο για το κλείστρο, compact flash 8gb Silicon Power 200x και τσάντα Lowepro Topload mini (πωλούνται και ξεχωριστά): Τιμή πώλησης 200 ευρώ
  3. vasiamits

    17P/Holmes

    Ωραίος Nick
  4. Εδώ υπάρχουν όλα όσα ζητάς: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6489&postdays=0&postorder=asc&start=0 Φωτογραφίες: http://www.astrovox.gr/forum/album_cat.php?cat_id=20
  5. Ναι υπάρχει χρώμα στο σύμπαν. Ουσιαστικά το χρώμα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος ξεχωρίζει-αντιλαμβάνεται το μήκος κύματος της οπτικής ακτινοβολίας. Πχ, αντί να "βλέπουμε" λ=550nm, βλέπουμε πράσινο (χονδρικά). Το ότι μέσω τηλεσκοπίου δεν βλέπουμε χρώμα, οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η χαμηλή ευαισθησία του ματιού στο χρώμα. Αν ήμασταν πιο κοντά στο αντικείμενο, ή είχαμε καλύτερο εξοπλισμό θα βλέπαμε και χρώμα. Όσες αστροφωτογραφιες αποσκοπούν σε ρεαλιστική απεικόνιση ,απεικονίζουν σωστά τα χρώματα.
  6. Πέρα από τη φωτορύπανση, το όλο εγχείρημα είναι βλακώδες. Πρώτον γιατί ο Λένον δεν πιστεύω ότι αξίζει τέτοιο μνημείο (ούτε και κανένας άλλος το αξίζει) και δεύτερον γιατί είναι υποκριτικό. Η "οικολόγα" Γιοκο, κατασκευάζει ένα μνημείο που καταναλώνει τρομερές ποσότητες ρεύματος. Μνημείο της ματαιοδοξίας θα το χαρακτήριζα.
  7. Καλούτσικο το συνέδριο τελικά Χάρηκα που τα είπαμε με παλιούς και καινούργιους φίλους. Θα τα ξαναπούμε και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά να μην ξεχνάμε και τις πανελλήνιες αστροπαρατηρήσεις Τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση
  8. Φίλε THEO-007, αφού είδες περίπου τα υπέρ και τα κατά μερικών τηλεσκοπίων, πάρε ένα απο αυτά που σου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Αν γουστάρεις διοπτρικό, πάρε διοπτρικό. Καλύτερα, γιατί άμα σου αρέσει σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιήσεις και περισσότερο. Και το τηλεσκόπιο που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το καλύτερο.
  9. Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, αποφασίσαμε να πάμε Κιθαιρώνα Το πιο πιθανό είναι να πάμε στο χειμερινό σημείο, γιατί την τελευταία φορα που πήγα στο καλοκαιρινό ο άνεμος ήταν απαγορευτικός. Παρόλαυτα θα ελέγξω και το καλοκαιρινό όταν φτάσω. Τηλέφωνα υπάρχουν σε δημοσίευση πιο πάνω, και μέχρι τότε μιλάμε απο εδώ.
  10. Οπότε να πούμε για Κιθαιρώνα να τελειώνει; Μιας και η διαδρομή είναι γνωστή στους περισσότερους και δεν θα ενοχλούμε και κανέναν.
  11. Δηλαδή εννοείς ότι τα βιβλία του Hawking είναι υπερβολικά εκλαικευμένα και άρα είναι και αντιεπιστημονικά;
  12. Έρημος Σαχάρα, Μαρόκο, Αύγουστος 2007. Ο ήλιος δύει άλλα η άμμος της ερήμου ακόμα καίει. Οι καμήλες προχωράνε αργά πάνω στην άμμο. Στο βάθος φαίνεται η απέραντη πεδιάδια που προηγείται της ερήμου, χωμάτινη και γεμάτη μαύρες πέτρες. Στην άκρη δεξιά, μόλις διακρίνεται το κάσμπα απο όπου ξεκινήσαμε.
  13. Όντως δίνει έμφαση στα νευτώνια και καλό είναι να το ξέρει κάποιος πρίν το αγοράσει. Από την άλλη είναι λογικό. Τα νευτώνια είναι ο πιο "απλός" τύπος τηλεσκοπιού με την έννοια ότι μπορείς να τα πειράξεις αρκετά (χρειάζονται ευθυγραμίσεις κτλ). Και δεν μου φάνηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι διαφήμιση. Απλά ο συγγραφέας ένα Orion έχει μόνο, αυτό έχει ώς σημείο αναφοράς.
  14. chder, ο Fred Richman που έγραψε το άρθρο που παρέθεσες, αναφέρεται πολλές φορές μέσα στο άρθρο της wikipedia. Επίσης το άρθρο της wikipedia, έχει μια μεγάλη παράγραφο στο τέλος με τίτλο: "Different answers from alternative number systems".
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης