Jump to content

Efstathios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1726
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Efstathios

  • Γενέθλια 08/11/1979

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Efstathios Επιτεύγματα

  1. Efstathios

    Ngc 7000 And Ic 5070 σε Haoiii

    Ένα γρήγορο NGC 7000 σε HOO παλέτα Ha 3 ώρες, ΟΙΙΙ 1,8 ώρες QHY9 και William Optics FLT 98 με reducer Αύγουστος 2021, Κορινθία
  2. Πωλείται ο εν λόγω Flattener ο οποίος δεν έκανε για το τηλεσκόπιό μου. Είχε αγοραστεί μεταχειρισμένος από εδώ. 100 ευρώ. Πμ ή στο 6944907508
  3. Πωλείται το FLT 98 σε πολύ καλή κατάσταση. Κλασικές φθορές στο dovetail και 3 κόκκοι σκόνης στη μέσα μεριά του αντικειμενικού που φυσικά δεν επηρεάζουν σε κάτι. Το τηλεσκόπιο έχει τον αναβαθμισμένο Rotolock εστιαστή. Μαζί δίνεται και το βαλιτσάκι μεταφοράς του. Τιμή 1500 ευρώ. Το τηλεσκόπιο θα δοθεί κατά προτίμηση σε παρατηρητή καθότι με τον Rotolock εστιαστή και τον dedicated reducer AFR IV 0.8X δεν εστιάζει φωτογραφικά με κάποιες κάμερες όπως την QHY9 + τροχό, θέλει πιο πολύ in focus.
  4. Περίπου 9μισι το βράδυ του Σαββάτου είδαμε από το αμάξι προς Β-ΒΑ φωτεινό μετέωρο πρασινωπού χρώματος να διασχίζει τον ουρανό σβήνοντας λίγο πάνω από τον ορίζοντα. Νόμιζα ότι θα φτάσει κάτω, τόσο χαμηλά μου φάνηκε να σβήνει και ήταν εντυπωσιακό ακόμη και μέσα από την Αθήνα.
  5. Efstathios

    Lbn 438-Lbn440 Halrgb 2 Panel Mosaic

    Είναι πολύ καλή η φωτογραφία. Για 40 ώρες lum έχει λίγο θόρυβο στη φουλ ανάλυση που με ιντριγκάρει λίγο, αλλά ίσως είναι λόγω αμυδρότητας της σκόνης εκεί που ήθελες να αναδείξεις.
  6. Αν είναι να φτιάχνουμε φωτογραφίες όσο πιο κοντά σε αυτό που βλέπουμε στο προσοφθάλμιο τότε καλύτερα απλά να σκιτσάρουμε, μιας και ακόμη μία φωτογραφία λίγων δευτερολέπτων δείχνει χρώματα που δεν βλέπει το μάτι. Και ο ερασιτέχνης που βρήκε το soap bubble δεν θα το βρισκε, ούτε αυτός ούτε πιθανώς κανείς άλλος, μιας και θέλει προσεχτική επεξεργασία "ωραιοποίησης" που δεν θα έκανε εύκολα ένα αστεροσκοπείο. Γιατί να πρέπει να υπάρχει κανόνας στο τι θα δείχνει μία φωτογραφία; Αυτό είναι ενάντια στην πρόοδο. Επειδή ρωτάς Μενέλαε τι κάνουν οι ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι, κάποιοι απλά θέλουν να φτιάξουν μία όμορφη φωτογραφία και να την εκθέσουν κάπου, άλλοι μαζεύουν δεκάδες ώρες λήψεων ψάχνοντας για jet streams γαλαξιών, ή να αποκαλύψουν πράγματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Και αυτό γιατί τα αστεροσκοπεία είναι λίγα και συνήθως ασχολούνται με τη φωτομετρία, φασματοσκοπία κλπ. Κάποιοι ερασιτέχνες ελέγχουν και τηλεσκόπια αστεροσκοπίων για συγκεκριμένα project, που περιλαμβάνουν και το να βγει μία ωραία φωτογραφία και να έχει και κάποια επιστημονική αξία.
  7. Δηλαδή να μην εκτοξεύαμε το Hubble γιατί θα παίρνανε τι φωτογραφίες κάποιοι και θα τις βάζανε πάνω στο 60αρι διοπτρικό; Και γιατί ασχολήθηκε η ομάδα του Hubble να φτιάξει όμορφες φωτογραφίες αν τους έφταναν μόνο τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό που βλέπουμε σαν εικόνα δηλαδή δεν έχει σημασία; Οι περισσότερες φωτο πάνω στα τηλεσκόπια που πουλιούνται είναι μεγάλων αστεροσκοπείων και του Hubble. Αλλά και ερασιτεχνών και να είναι τι σημαίνει; Να σταματήσουν οι ερασιτέχνες να βγάζουν όμορφες φωτογραφίες γιατί αποθαρρύνονται οι νέοι; Μην ξεχνάμε ότι κάποιος που του αρέσει ο έναστρος ουρανός, θα ψαχτεί και θα ασχοληθεί με την ερασιτεχνική αστρονομία και δεν θα τον εμποδίσουν ιδιαίτερα οι προσδοκίες από τις φωτογραφίες γιατί ξεκινάει από άλλη βάση. Αυτοί οι οποίοι δεν ασχολούνται γιατί δεν είδαν αυτό που περίμεναν, δεν θα ασχολούνταν έτσι και αλλιώς. Πρέπει να το έχει κάποιος μέσα το σαράκι. Αστροφωτογράφοι τοπίου πληθαίνουν πάντως, καθώς είναι πιο εύκολο να πάρει κάποιος μία dslr και ένα τρίποδο και να βγάλει τις πρώτες του φωτογραφίες. Μετά την έκλειψη της Αμερικής το /r astrophotography στο reddit ήταν στα πιο trending με πάνω από 200.000 subscribers.
  8. Efstathios

    E.t To Sh2-188 μωσαικό

    Ένα μωσαικό 2 καρέ του ανοιχτού σμήνος NGC 457 ή αλλιώς E.T στα δεξία μέχρι το νεφέλωμα SH2-188 στα αριστερά. Τα δεδομένα ελήφθησαν Πέρσυ τον Αύγουστο. Τηλεσκόπιο: FLT 98 στα 618mm Κάμερα: QHY9 Στήριξη HEQ5 Λήψεις: Lum 9 ώρες, RGB 1 ώρα 20λεπτά, Ha 2 ώρες Τοποθεσία: Κορινθία, Αύγουστος 2017
  9. Efstathios

    Ioptron IEQ45

    Υπάρχει ακόμα!
  10. Με την az αν έχει tracking θα μπορείς να κάνεις έκθεση μέχρι 30 sec ίσως αν κάνεις και οδήγηση. Δεν πειράζεις τίποτε στο dss. Στακάρεις με κάποια επιλογή όπω sigma clip και μετά κάνεις save as tiff 16 και το ανοίγεις στο PS όπου και τραβάς το ιστόγραμμα τόσες φορές ώστε να φανεί ο στόχος ή ότι έχει να δείξει η φωτογραφία. Ως προς την τελευταία ερώτηση η διαφορά είναι τεράστια, καθώς είναι εκθέσεις των 10 sec και 300 sec. Για να είχες ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μεταξύ των 2 θα έπρεπε να είναι 70Χ150 sec vs 35Χ300 sec. Δηλαδή η μισή έκθεση αλλά διπλάσιες φορές. Βέβαια και πάλι οι 300 sec ίσως είχαν λίγη πληροφορία παραπάνω, αλλά οι 150 sec θα είχαν λιγότερο θόρυβο. Γενικά θέλεις το μέγιστο χρόνο λήψης χωρίς trails και το ιστόγραμμα να μην υπερβαίνει το 1/3 - 1/2 και όσο πιο πολλά καρέ γίνεται.
  11. Νομίζω ότι ο Κώστας μιλάει σαν κάποιος που ξέρει ανθρώπους που "κάηκαν στον χυλό και το φυσάνε" και είναι έτσι απόλυτος και αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βιώματα τα οποία δεν αναφέρουν παρά μόνο σε λίγους, διότι είτε φοβούνται ότι θα πληγεί το κύρος τους στην κοινωνία ή τον κύκλο τους, είτε θεωρούν απλά ότι δεν είναι σωστό να μοιράζονται με πολλούς τέτοιες εμπειρίες που περιέχουν κάτι θαυμαστό και μεταφυσικό. Είναι όμως και αρκετοί που τα λένε, όπως έγινε πρόσφατα και παρουσιάστηκε και στις ειδήσεις. Άν θέλει κάποιος τα πιστεύει. Καλό είναι βέβαια να περνάμε κάποια πράγματα από ένα κόσκινο και να μη δεχόμαστε απλά ότι ακούμε. Από κει και πέρα, εγώ έχω να κάνω μία παρατήρηση. Ορισμένοι άνθρωποι πάντοτε θα πηγαίνουν στα άκρα και στον επιστημονικό τομέα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι φανατισμένοι, βλέπε Ντόκινς, που έχει κάνει σκοπό της ζωής του να πολεμήσει το κάθε τι θρησκευτικό ή μεταφυσικό. Η αθεία πλέον είναι και αυτή εκτός από μόδα και σαν θρησκεία, με τους φανατικούς της. Διότι έτσι είναι ο άνθρωπος, φανατίζεται. Ίσως είναι και η πραγματικότητα στην οποία κινείται κάποιος και οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάει. Άν ο Ντόκινς μιλούσε με δικούς μας θεολόγους π.χ. ίσως ήταν διαφορετικές οι συζητήσεις και ο τρόπος που θα αντιμετώπιζε τα πράγματα, καθότι στην Αμερική είναι πολύ ξύλινοι, άκαμπτοι και γραφικοί. Εδώ έχουμε πιο φιλοσοφημένους ανθρώπους αλλά και ιερείς. Κάποιος είχε κάνει ένα σχόλιο σε ένα βίντεο που είδα. Η επιστήμη πλέον λέει ότι το σύμπαν μπορεί να υπήρχε από πάντα ή ότι η μεγάλη έκρηξη μπορεί να δημιουργήθηκε από το τίποτα και να τα θεωρεί ώς πιθανές αλήθειες που δεν μπορούν όμως να αποδειχθούν, το οποίο είναι παρόμοια συλλογιστική με το να πούμε ότι υπάρχει Θεός που υπήρχε από πάντα και δημιούργησε το σύμπαν. Η μόνη διαφορά ότι κάποιοι επιστήμονες αποφεύγουν τη λέξη Θεός, καθότι η επιστήμη δεν μπορεί να τον αποδείξει. Για σκεφτείτε το.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης