Jump to content

ptolemeos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    277
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ptolemeos

  • Γενέθλια 05/14/1970

του/της ptolemeos Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Καλό ταξίδι στην ουράνια γαλήνη αγαπητέ μας Terence! Μέσα από τα βιβλία σου, το πνεύμα σου θα καθοδηγεί τους νέους ερασιτέχνες αστρονόμους, αλλά και τους παλιούς, που σίγουρα τα ξαναδιαβάζουν! Αντίο στον gentleman της ερασιτεχνικής αστρονομίας!
  2. Όλως παραδόξως τα σύννεφα στην Αλεξανδρούπολη, μας έκαναν την χάρη... Πρόλαβα μια afocal με το κινητό μου! Τίποτα το σπουδαίο, λόγω βιασύνης.
  3. Μαύρα χάλια και εδώ στην Αλεξανδρούπολη! Τις προηγούμενες ημέρες ήταν όλα καλά, από σήμερα όμως.... Αύριο...μάλλον τίποτα Ελπίζω, τουλάχιστον, για την Τρίτη!
  4. Κόμη σε μια αστροπαρατηρησιακή αποστολή/εξόρμηση/εκστρατεία τίποτα δε πάει χαμένο! Είναι γεγονός, απ΄ότι φαίνεται, ότι ο κομήτης έγινε πιο αχνός! Κώστα δε δοκίμασα ακόμα τη λήψη με το C8, ο καιρός βλέπεις έχει τα δικά του σχέδια! Θα δω για αύριο αν και δε το πολυβλέπω...λόγω (ως είθισται) καιρού!
  5. Κώστα χρησιμοποίησα το ED80. Λέω να το δοκιμάσω και με το C8 για επιβεβαίωση. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια και σε σένα (και σε όλους).
  6. Ίσως το αστρονομικό(τερο) γεγονός της χρονιάς, θυμίζει ημέρες Hale Bopp ή hyakutake. Άλλη μια φωτό κι από μένα. (Διακρίνω να έσπασε κομμάτι του πυρήνα ή είναι ιδέα μου; Έβαλα την "σκοτεινότερη" φωτογραφία για να αναδειχθεί το "σπασμένο" κομμάτι).
  7. Πριν ο Γιώργος Νικολουδάκης, τώρα ο Κος Σειραδάκης. Το ένα πλήγμα μετά το άλλο για την ερασιτεχνική αστρονομική οικογένειά μας. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την τύχη να γνωρίσω έναν λαμπρό επιστήμονα σαν τον κο Σειραδάκη. Καλό παράδεισο Κύριε Σειραδάκη. Θα σε θυμόμαστε για πάντα για το ευγενικό ύφος σας, αλλά και με το καλοσυνάτο χαμόγελό σας.
  8. Αν και δε κατάλαβα την απάντησή σου για το περί "ρητορικής". Να το διατυπώσω σωστότερα τότε. Με 280.500$, τί εξοπλισμό (αστρονομικό) θα μπορούσε να αγοράσει κανείς, αντί αυτού του ρολογιού/επιπεδοσφαίριου; Εδώ δε περημένω απάντηση, εξ ού και το "ρητορική" ερώτηση. (Εννωείται βέβαια, όπως προαναφέραμε, κάτι τέτοια ρολόγια τα αγοράζουνε οι ζάμπλουτοι.) Όσο για το εκτός θέματος που ανέφερες, κάθε άλλο, πολύ ενδειαφέρον και σχετικό, καθώς και οι φωτογραφίες...απλά χάρμα οφθαλμών!
  9. Δηλαδή σε τί αστρονομικό εξοπλισμό, αντιστοιχεί αυτό το επιπεδοσφαίριο χειρός, με αυτή την αστρονομική τιμή; ..... Ρητορική ερώτηση
  10. Πράγματι, είναι άξια θαυμασμού ακόμα και στις φωτογραφίες.....γιατί απέχουμε έτη φωτός ακόμα και για να τα δούμε "ζωντανά".
  11. Προφανώς απευθύνονται στην αγορά της Αμερικής ή και Ευρώπης (Δυτικής). Πρέπει να είσαι κρίσος για να αγοράσεις κάτι τέτοιο εδώ στα μέρη μας, και όσοι μπορούν να τα αγοράσουν, δε νομίζω να έχουν τόσο κώλυμα με την αστρονομία.
  12. Γειά και σε σένα! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά, για αρχή, εδώ ή μπορείς να ψάξεις και για πολλούς άλλους χάρτες φωτορύπανσης googlάροντας. Καλές αστροφωτογραφίσεις από το όμορφο νησί!
  13. Έχεις δίκιο συνάδελφε ο καιρός δυσχέραινε τις παρατηρήσεις μας. Πάντα ελπίζουμε σε καλό (και σκοτεινό) ουρανό εμείς οι ερασιτέχνες. Υ.Γ. Καλά είναι το νήμα σου, να το ποστάρεις στο τμήμα με τις γενικές συζητήσεις.
  14. Πολύ καλή αγορά Νίκο! Θα σε ταξιδέψει σε μέρη που δε μπορείς να φανταστείς,.... ουσιαστικά, είναι το διαστημόπλοιό σου! Εύχομαι να το χαρείς, και θα το χαρείς!!! Α! και πού ΄σαι! Χάιδεψέ το λίγο και από μένα, γιατί το λιγουρευόμουν , άσχετα αν δεν είχα σκοπό να το αγοράσω! (τη ζωή μου τη θέλω) Καλές παρατηρήσεις με ξάστερους και σκοτεινούς ουρανούς!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης