Jump to content

HOMO

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1850
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

HOMOτελευταία νίκη στο Ιανουάριος 9

Το HOMO είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

1 ακόλουθος

Σχετικά με HOMO

  • Γενέθλια 12/10/1968

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της HOMO Επιτεύγματα

  1. Συμβαίνει! Το σφαιρωτό σμήνος Palomar 5 π.χ. έχει περάσει πριν από εκατομμύρια χρόνια μέσα από τον Γαλαξία. Ουρές από αστέρες εκτείνονται προς αμφότερες τις πλευρές του κατά μήκος της τροχιάς του, σε αποστάσεις 13.000 ετών φωτός[63]. Οι παλιρροϊκές αλληλεπιδράσεις με την ύλη του Γαλαξία έχουν απογυμνώσει το σμήνος αυτό από πολλούς από τους αστέρες του, ενώ παραπέρα διελεύσεις του από τις κεντρικές περιοχές του Γαλαξία αναμένεται στο μέλλον να το μετατρέψουν σε ένα μακρύ αστρικό ρεύμα που θα περιφέρεται γύρω από τον Γαλαξία μας.
  2. HOMO

    Αρχάριος

    Από πού είσαι;; Υπάρχει σύλλογος ερασιτεχνικης αστρονομίας στην περιοχή που μένεις;;
  3. Μπράβο Θέμη . Εξαιρετική φωτογραφία! Καλή επιτυχία και πάντα καλές ληψεις!
  4. Καμία δραστηριότητα .... . Η διαρκεια έκθεσης είναι πολύ μεγάλη γι αυτη τη βάση που δεν είναι ισημερινή. Αν μεγεθύνεις τη 2η φωτο θα διαπιστώσεις ότι ολα τα φωτεινα αστρα έχουν ουρίτσα δλδ "trail".
  5. Μπράβο , Γιάννη εξαιρετική δουλειά!!
  6. HOMO

    Hobby Festival 14-16/10/2023

    Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Η αστρονομία δεν είναι απλά ένα hobby . Αντιπροσωπεύει μια ορθολογική θεώρηση του κόσμου , προτείνει αξίες και στάσεις ζωής. Ασχετο ...αλλά το ότι ο Λεφάκης παρουσιάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης αυτό με πεθαίνει!!😅
  7. HOMO

    Questar

    Τρομερό όργανο! Στολίδι κυριολεκτικα και μεταφορικά. Παράγεται ακόμη;;;
  8. HOMO

    dobsonian 16 goto

    Τι μάρκα τηλεσκοπίου;; Αν είναι skywatcher απευθύνσου στο Πλανητάριο .
  9. Schmidt newtonian έβγαζε η meade και η intes . Απ ότι είχα μάθει ήταν λιγάκι βαριά , με δυσκολία στην ευθυγράμμιση των οπτικών του. Τα νευτώνια έχουν νομίζω πολλά πλεονεκτήματα . Είναι φτηνά , με μικρο εστιακό λόγο , ερχεται γρηγορα σε θερμική ισορροπία. Στα μειονεκτήματα είναι η αναγκη καθαρισματος των οπτικών και σχετικά τακτικής ευθυγράμμισης. μετά από 10-15 χρόνια ίσως χρειαστουν επαλουμίνωση. Τα Schmidt cassegrain εχουν θετικά και αρνητικά. πρεπει να ερθουν σε θερμική ισορροπία , στην εστιαση παρατηρείται μετατοπιση πεδίου λόγω κινησης του πρωτευοντος φακού , είναι μεγάλο εστιακό λόγο αρά φωτογραφικά θελουν μειωτη ,θέλουν σπάνια ευθυγράμμιση . Αν είναι όλα καλοευθυγραμμισμένα και σε σκοτεινό ουρανό νομίζω είναι εξίσου καλά.
  10. Απομένει: 1 μήνα και 26 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το παρακάτω λαπτοπ . Τρέχει τα δικά του γνησια Windows XP αλλά δέχεται και Windows 7. Επίσης έχει εγκατεστημένα τα Office 2007 . Μπορεί άνετα να κάνει οδηγηση για αστροφωτογραφία . Γι αυτό έχει εγκατεστημένα την πλατφόρμα Ascom 6 και το Phd2 . Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τις 2,5 ώρες. Συνοδεύεται από φορτιστή και τη συσκευασία του. Οθόνη: 10,1 Επεξεργαστής: Intel Atom N270 / 1.6 GHz Μνήμη: 2GB Δίσκος: 120GB SSD camera 1.3

    65.00 EUR

  11. Αν θυμάμαι καλά πριν από καμια 10 -12 χρόνια περίπου μαζί με τον BI2L είχαμε δει καθαρα τον Όμπερον ή την Τιτάνια . Δεν είμαι σίγουρος..... Η παρατηρηση γινόταν με ενα 10ιντσο και ενα 16ιντσο. Πλάγια όραση με 5αρη nagler και ξεχώριζε . Φυσικά ο Ουρανός ήταν εκτός πεδίου.
  12. Σ ευχαριστούμε Γρηγόρη ! Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση τείνω να είμαι απαισιόδοξος για την εξέλιξη των πραγμάτων. Προβλέπω στο μέλλον να γίνεται ένας χαμός.
  13. Δε νομίζω πως υπάρχουν στο εμπόριο τραπεζάκια. Φτιαξε ενα εσυ , στο υψος που το θέλεις. Πήγαινε σε ενα μαραγκο και ζήτα να σου φτιάξει ενα με κοντραπλακε θαλάσσης. Ανοιξε και τρεις τρυπες στο πανω μερος για να μπαίνουν τα ποδαράκια της μαμα βασης. Δες πως το εφτιαξα εγώ. Αν πιάνουν τα χέρια σου είναι πανεύκολο.
  14. Εδώ βλέπετε τη διακύμανση φωτός που προκαλείται από τη μεταφορά και την πρόσκρουση ύλης ενός φυσιολογικού αστεριού σε μια μαύρη τρύπα. Πρόκειται για το σύστημα Swift J2124.6+0500 που βρίσκεται στον αστερισμό του Ιππαριου.(camera atik 414 , telescope skywatcher 150/750 , C muniwin , τόπος λήψης Ιωάννινα )
  15. HOMO

    Dobson mount κατασκευη

    Υπέροχη κατασκευή. Για την οριζόντια κίνηση χρησιμοποιείς τεφλόν ή ρουλεμαν lazy souzan;;;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης