Jump to content

Darkchilde

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Darkchilde

  • Γενέθλια 06/28/1969

του/της Darkchilde Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Επειδή έχω κάνει αρκετές δωρεές μέσω της εταιρείας και προσωπικά σε λογαριασμούς για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (Σύλλογο Ελπίδα, Αρκτούρος, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κλπ), σε καμμία τράπεζα δεν πήραν προμήθεια για κατάθεση σε αυτούς τους λογαριασμούς. Θεωρούνται ειδικοί λογαριασμοί, και δεν παίρνουν προμήθειες. Για τον συγκεκριμένο δεν έχω πάει να δώσω ακόμα. Περιμένω να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά να δώ τι μπορώ να προσφέρω, από χρήματα εως ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
  2. Darkchilde

    What would you put on a new golden record!

    Εγώ θα έβαζα φωτογραφίες της Γης από τα όμορφα δάση και γενικά την φύση. Κάποιες φωτογραφίες από κάποια όμορφα χωριά και πόλεις, όχι όμως μεγαλούπολεις σαν το Τόκυο ή την Αθήνα (είναι πανάσχημα στο φως της ημέρας). Φωτογραφίες από τους αρχαίους πολιτισμούς όπως Ακρόπολη, Μάτσου-Πίτσου, Πυραμίδες της Αιγύπτου, και άλλα όμορφα μνημεία. Φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα του Ηλιακού Συστήματος, και την θέση στον Γαλαξία μας.
  3. Ξέχασα να σου πώ ότι το Open University έχει μαθήματα εργαστηρίων τα οποία γίνονται στην Αγγλία. Το μόνο εργαστήριο που γίνεται εκτός Αγγλίας είναι το εργαστήριο Αστρονομίας, μία εβδομάδα στο Αστεροσκοπείο της Μαγιόρκας.
  4. Αστρονομία αλλά μέσα από δίπλωμα Φυσικής έχει και το Open University της Αγγλίας: http://www.open.ac.uk Και το Open University αναγνωρίζεται, και μάλιστα κάποια άτομα αναγνώρισαν τα μαθήματα που είχαν πάρει σε γνωστά Πανεπιστήμια της Αγγλίας και συνέχισαν τις σπουδές τους. Βέβαια δεν μιλάμε για την Ελλάδα, όπου χρειάζεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΤΣΑ για όλα τα Πανεπιστήμια όσο διάσημα για τα καλά προγραμματά τους και να είναι. (Δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τομέα, εαν έχει αλλάξει, θα ήθελα να το μάθω.)
  5. Καμμιά φορά θα ήθελα να πάρω τηλέφωνο και να τους πώ ότι αυτά που λένε οι αστρολόγοι στον κόσμο είναι μπούρδες και δεν θα έπρεπε να τα πιστεύουν διότι δεν έχουν καμμία απολύτως επιστημονική βάση. Θα ήθελα πραγματικά να μπορέσω να μιλήσω με έναν αστρολόγο από αυτούς τους διάσημους και να τους κάνω να παραδεχτούνε ότι αυτά που λένε είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δυστυχώς αυτοί οι κύριοι και κυρίες επαφίενται στην άγνοια και αμάθεια του κόσμου για να κάνουν περιουσίες. Κάθε εφημερίδα και κάθε περιοδικό έχει τον αστρολόγο του. Ένας αστρολόγος δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από το να γράφει τα ίδια πράγματα σε 10 εφημερίδες/περιοδικά τον μήνα και έβγαλε πολλά περισσότερα από άλλους οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους για μία επιστημονική έρευνα. Άνθρωποι που δουλέυουν σε διάφορα αστεροσκοπεία ανά τον κόσμο πληρώνονται ψίχουλα σε σχέση με αυτούς, και πολλές φορές αστεροσκοπεία και άλλα επιστημονικά κέντρα βρίσκονται σε οικονομικές δυσκολίες και κλείνουνε... Το Αστεροσκοπείο του Arecibo, αν και γίνονται εργασίες συντήρησης, υπάρχει περίπτωση να κλείσει λόγω οικονομικού (το είχα διαβάσει στο site του SETI@Home). Δεν ξέρω αυτή την στιγμή εαν όντως τα πράγματα είναι έτσι. Ειρωνία έτσι;
  6. Εαν δεν είναι σε τροχιά γύρω από κάποιο πλανητικό σύστημα ή γύρω από ένα άστρο, τότε δεν θεωρείται κομήτης. Βέβαια θα επηρρεάζεται από την βαρυτική έλξη του γαλαξία, και θα περιστρέφεται γύρω από το κέντρο αυτού.
  7. Μην ξεχνάτε και την βαρύτητα του Ήλιου. Δεν είναι μόνο η ενέργεια των κομητών αλλά και η βαρύτητα που προέρχεται από τον ήλιο. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ένα σώμα στον Ήλιο, τόσο μεγαλύτερη και η ταχύτητά του. Επίσης όσο περισσότερο πλησιάζουν στον Ήλιο, τόσο περισσότερο θερμαίνονται χάνοντας ένα μέρος του υλικού από το οποίο αποτελούνται, το οποίο φαίνεται σαν "κόμη" έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Και για τους κομήτες όπως και για τα υπόλοιπα ουράνια σώματα ισχύουν οι νόμοι του Kepler.
  8. Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα μεγάλο ρόλο παίζουν οι θρησκείες. Οι θρησκείες δεν θέλουν μορφωμένους ανθρώπους επειδή μπορούν να ξεσκεπάσουν τα ψέμματα που λένε στον κοσμάκη. Όταν ο κοσμάκης είναι επιρρεπής σε θρησκευτικές ανοησίες, είναι επιρρεπής και σε οτιδήποτε άλλο τους σερβίρουν. Διότι καμμία θρησκεία δεν μαθαίνει στον κόσμο να σκέφτεται αλλά οι περισσότερες έχουν εκείνο το αχώνευτο τελείως (με το οποίο με είχε πρήξει η γιαγιά μου, και με έλεγε άπιστο Θωμά...) "Πίστευε και μη ερεύνα". Όσο για τους αστρολόγους, κοροϊδεύουν τον κόσμο, και γεμίζουν λεφτά τις τσέπες τους. Και όταν αποκαλύψεις τα κενά τους προσπαθούν να καλυφθούνε με περισσότερες ανοησίες... Κάπου είχα βρεί ολόκληρα άρθρα ακριβώς με αυτό. Μία επιστήμονας μίλησε με κάποιους αστρολόγους λεγοντάς τους τα επιστημονικά δεδόμενα και αυτοί απαντούσαν με ανούσιες θεωρίες με τεράστια κενά. Αν βρώ τα links θα τα βάλω, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και έβλεπες τις μπούρδες που λένε οι αστρολόγοι.
  9. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία το εαν κοστίζει 10 ευρώ ή 1000 ευρώ. Η ευχαρίστηση που σου δίνει η ενασχόληση με κάτι που αρέσει δεν μπορεί να κοστολογηθεί. Δεν νομίζω ότι κάποιο χόμπυ ή οτιδήποτε κοστίζει ακριβά. Νομίζω ότι κοστίζει ακριβά το να μην ασχολείσαι καθόλου με κάτι που σου αρέσει.
  10. Πράγματι τα ταχυδρομεία έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Μόνο που θα έπρεπε τους υπολογιστές να τους βάλουν σε όλα τα ταχυδρομεία της χώρας, και αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Π.χ. Το ταχυδρομείο της Ν. Ιωνίας (Αττική) έχει σύστημα υπολογιστών ενώ το ταχυδρομείο του Ν. Ηρακλείου (Αττική) δεν έχει ακόμα σύστημα υπολογιστών!
  11. Darkchilde

    O Apophis...προβληματίζει !

    Εγώ θα έλεγα ότι η θρησκεία δηλητηριάζει το μυαλό των ανθρώπων και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Η θρησκεία βάζει παρωπίδες και τυφλώνει. Και μιλάω για όλες τις θρησκείες ανεξαιρέτως. Και στις περισσότερες αν όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις οι αρχηγοί των θρησκειών επιζούνε έχοντας βγάλει εκατομμύρια από τους ανθρώπους που έχουν κοροϊδέψει. Και γενικά οι εκκλησίες και όλες οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι πάμπλουτες, επειδή απλώς κοροϊδεύουν τον κοσμάκη με την δήθεν σωτηρία της ψυχής τους. Αλλά νομίζω ότι το θέμα μας είναι ο Apophis και όχι οι εκάστοτε καταστροφολόγοι και άλλοι παρόμοιοι. Το θέμα είναι σε τι απόσταση και με ποιά γωνία θα περάσει και το πως θα επηρρεάσει την τροχιά του η βαρύτητα της Γης και της Σελήνης. Αλλά γι'αυτό έχουμε αρκετό καιρό, και σίγουρα υπάρχουν και άλλα σώματα που θα επέμβουν στην τροχιά του μέσω της βαρύτητας.
  12. Μία νέα σειρά ντοκυμαντέρ για το Σύμπαν παίζεται αυτό τον καιρό στο εξωτερικό. Λέγεται "The Universe" και περισσότερες πληροφορίες μπορείται να βρείτε στο παρακάτω link: http://www.tv.com/the-universe/show/73410/summary.html?tag=tabs;summary
  13. Και που να δείτε όταν είχε η Πάνια μία παρόμοια βραδυνή εκπομπή... Την είχα πετύχει πριν κάτι χρόνια κατά λάθος, ήταν αργά το βράδυ. Εκεί είχανε πάει όλοι οι καμμένοι, και λέγανε για τους Ελ από το Σείριο, ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των Ελ και άλλα τέτοια γελοία... Επίσης είχε κανείς παρακολουθήσει καθόλου την εκπομπή του Χαρδαβέλλα με τα ανεξήγητα ή κάτι παρόμοιο;
  14. Και να σκεφτείς ότι αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι έχουν βρεί διάφορα νέα αντικείμενα παρατηρώντας τον ουρανό, όπως κομήτες π.χ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης