Jump to content

dimitris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    585
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με dimitris

  • Γενέθλια 03/16/1969

του/της dimitris Επιτεύγματα

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Υπάρχει και αυτό .... http://www.ariss-eu.org/2009_02_11.htm
  2. Μπορείς να βρεις από το σχολείο που ήσουν, είχε φταχθεί ένα CD με την εκδήλωση αυτή. Ρώτησέ τους - αλλιώς υπάρχει κάτι που μπορείς να βρεις εδώ http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=947&Itemid=107 δυστυχώς κάποια πράγματα έχουν μετακινηθεί από τις αρχικές τους θέσεις, αν δεν μπορέσεις στείλε μου μήνυμα μέσω του astrovox και θα δούμε.
  3. Ότι πρέπει είναι ο χρόνος .... θα βάλω το ξυπνητήρι ένα τέταρτο πριν κατά τις 04.30 που έτσι κι αλλιώς ξυπνάω και θα πιω τον καφέ μου στο μπαλκόνι με το φαινόμενο. Για τηλεσκόπιο .... δεν νομίζω ....(θα δοκιμάσω στα πεταχτά με φωτογραφική + extender αν βγει) διότι κατά τις 05.45 φεύγω καθημερινά για ένα ταξίδι 135 χλμ + 135χλμ επιστροφή.....αυτός είναι ένας λόγος της απουσίας μου στην παρέα του astrovox. Ο καιρός μοιάζει να είναι καλός..... από ομίχλη τι γίνεται όμως !
  4. Ευχαριστούμε για τις ευχές σας, απέδωσαν γρήγορα ! τελικά χθές αργά το απόγευμα μας άφησαν να πάμε σπίτι μας, δίνοντας μια καλή δόση από αντιβιώσεις για να έρθουμε στα καλά μας. Θα ξαναπάμε άλλες 2 φορές στον επόμενο μήνα να μας ξαναδούν. Άλλωστε μέσα ήταν γεμάτο παιδιά με γαστρεντερίτιδες και ήταν το μόνο που δεν θέλαμε να πιάσουμε. Εργαστηριακά δείχνουμε καλύτερα - ευτυχώς η θεραπεία για την περίστασή μας, έπιασε καλά. Ο μικρός δείχνει καλύτερα και έχει ανάγκη από πολύ ύπνο για να συνέλθει. Ο μεγάλος δείχνει καλύτερα και έχει επίσης ανάγκη από ύπνο για να καταλάβει ποιά είναι η μέρα και ποιά η νύχτα, αλλά σαν ερασιτέχνης αστρονόμος πρέπει να το κάνει γρήγορα. Καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε που και που τους ανθρώπους που πονάνε, μερικές φορές για αρκετό καιρό. Να είστε καλά, με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κοντά σας.
  5. Χριστός Ανέστη, κάποιες φορές γράφουμε ευχές - σε όλες μα όλες εννοούμε όσα γράφουμε - αλλά ξεχνάμε (εγώ το παθαίνω κάποιες φορές αυτό) ότι η πραγματική ουσία είναι στο χρόνια πολλά με υγεία. Φέτος από την Μ.Παρασκευή βρισκόμαστε με τον 4ο χρονο γιό μας στο νοσοκομείο, μαζί με άλλα 40-45 παιδάκια και άλλους τόσους ενήλικες+ 5-8 νοσηλευτές στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Αλεξ/πολης. Περνάω πολλές ώρες μαζί με τον μικρό (περίπου 15 κυρίως βραδινές κάθε μέρα, η σύζυγος δεν μπορεί, βοηθούν οι γιαγιάδες τα πρωινά). Η πνευμονία θα μας κρατίσει μέσα καμιά 8-10 μέρες (εύχομαι λιγότερο). Φέτος λίγο μετά την φετινή Ανάσταση ήταν η 1η μου φορά (ίσως 2η) στα 41+ χρόνια που δάκρυζα όταν τσουγγρίζαμε τα κόκκινα αυγά που είχα πάρει μαζί μου. Ίσως το σημαντικότερο .... κάθε χρόνο ένα παιδάκι που είχε νοσηλευτεί παλαιότερα φέρνει σοκολατένια αυγά σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται. Χρόνια του πολλά με υγεία. Χρόνια πολλά με υγεία και στους νοσηλευτές και τους γιατρούς μας. Χρόνια πολλά με υγεία και για εσάς όλους.
  6. Να πω .... ότι δεν ζηλεύω τον Κώστα (που έγραψε παραπάνω), ψέμα θα είναι ! Όχι θα πώ ότι ζηλεύω, και μάλιστα πολύ..... ! Που θα πάει θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
  7. Ποιο ήταν το αγαπημένο σας επιστημονικό μάθημα στο σχολείο; Φυσική 800 22,2% Χημεία 290 8,05% Μαθηματικά 777 21,56% Αστρονομία - Κοσμολογία 379 10,52% Βιολογία 332 9,21% Γεωγραφία 577 16,01% Γεωλογία 56 1,55% Κανένα! 220 6,1% Αλλο 163 4,52% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 10 0,28% Σύνολο: 3604 www.in.gr se kapoia esoteriki selida
  8. Καλημέρα σας, τοποθετήθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου σε μορφή pdf στο δεσμό : http://www.astrosynedrio.gr/praktika.pdf Για τις φωτογραφίες ... χμ... έχω την μεγάλη ευθύνη ότι ακόμα δεν έχω τελειώσει την διαδικασία. Δικαιολογία δεν υπάρχει σοβαρή (λίγο η δουλειά, αρρώστιες, πολύ η οικογένεια/παιδιά, λίγο τρέξιμο, λίγο από όλα....). Πάντως είναι πάρα πολλές και γίνεται προσπάθεια να επιλεγούν οι καλύτερες/καθαρότερες κτλ Για τους φωτογράφους που μας έστειλαν και άλλες - ευχαριστούμε. Που θα πάει .... θα το τελειώσω αυτό το θέμα.
  9. Ένας φόρος τιμής και ανάμνησης από την πλευρά του ΣΕΑΘ http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=995&Itemid=103
  10. Παρόλο που το έμαθα χθές τηλεφωνικά, εξακολουθώ να μην μπορώ να το δεχθώ..... Θα προσθέσω μόνο το γεγονός ότι από το 2005 που τον γνώρισα στο φιλόξενο χώρο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας στην Θεσ/νίκη σε μια από τις επισκεψεις μου http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=103 με τις σεβάσμιες απόψεις/προτάσεις του αλλά και τις .... εναπολήσεις του έβαλε μια παραπάνω σφραγίδα στο αστρονομικό και όχι μόνο κομμάτι της καρδιάς μου. Παρόλο που τον έχω ευχαριστήσει, νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω και από το αυτό το βήμα. Τα λόγια του, οι κατασκευές και οι αγαπημένες "αστρονομικές γκραβούρες" (5 ανατυπωμένες έχω την τύχη να βλέπω αυτή τη στιγμή στο γραφείο μου) καθώς και το αναμνηστικό του 6ου ΠΣΕΑ θα μας συντροφεύει για πάντα..... Θερμά συλλυπητήρια στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας και στους οικείους του. Έχε γειά Παύλο ................ Πολύ δύσκολα τα βήματα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό .....
  11. dimitris

    Έκλειψη ηλίου 15/1/2010

    Παναγιώτη.... δεν πειράζει, πες πως ήμασταν μαζί !
  12. dimitris

    Έκλειψη ηλίου 15/1/2010

    Από Αλεξανδρούπολη.... η αρχική φάση με λίγη συννεφιά στην περιοχή του ήλιου και μερικά καθαρά κενά κατά την φάση του μεγίστου, μετά πάλι σύννεφα και λιγότερα κενά..... μετά "σφεντόνα" να μοιράσω τα παιδιά στο σχολείο (αργήσαμε λίγο αλλά δεν πειράζει). Τα σύννεφα έδιναν την δυνατότητα να δεις το φαινόμενο χωρίς φίλτρο. Έβγαλα μερικές φωτο και χωρίς φίλτρο μια και είχε σχεδόν καλυφθεί ο δίσκος του ήλιου από σύννεφα (εκτός από το σημείο επαφής!).
  13. Πολύ ενδιαφέρον, εύχομαι να αποδειχθεί αρκετά πρακτικό. Καλή επιτυχία στην χρήση του ! Δεν το είχα προσέξει ....τότε που μπήκε για πρώτη φορά καθώς είχα σοβαρά τρεχάματα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης