Jump to content

Λία

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Λία

  • Γενέθλια 07/16/1988

του/της Λία Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Για τα τμήματα στο εξωτερικό δεν το έχω ψάξει ακόμα.. Αλλά για την Ελλάδα, Αστροφυσική πας σπουδάζοντας στο Φυσικό καθώς έχει κατεύθυνση με το όνομα Αστροφυσική από το 3ο έτος και μετά. Επίσης, αν το θες πολύ και το κυνηγήσεις, μπορείς να πας και από το Μαθηματικό καθώς παραπλήσια μαθήματα έχει σε μεγαλύτερα εξάμηνα. Στη συνέχεια, έχοντας δείξει τη δουλειά σου σε καθηγητές κτλπ μπορείς να μεταπηδήσεις εκεί. Φιλικά!
  2. Λία

    Πόσα συχνά παρατηρείτε;

    Παιδιά μένω στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης (κοντά στο βουνό Χορτιάτη) και συγκεκριμένα σε βουνοπλαγιά. Τρομερός ουρανός με μηδέν φωτορύπανση και ειδικά το Καλοκαίρι είναι μοναδικό! Τα αστέρια και το φεγγάρι στο πιάτο!!!! Οπότε σχεδόν κάθε βράδυ..έξω!
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Με χαρά σας ανακοινώνω ότι κατέληξα! Celestron Oceana 7 x 50 και ελπίζω να βγουν καλα!Τα παρήγγειλα ήμερα και είναι θέμα ημερών να τα έχω στα χέρια μου! Υπάρχει βέβαια μια διαφορά αρκετά μεγάλη στην τιμή σε σχέση με τα Skywatcher αλλά δεν πειράζει! Καλοκαίρι έρχεται! Είναι η κατάλληλη εποχή για παρατήρηση! Ευχαριστώ πολύ!
  4. Καλησπέρα παιδιά!Με αφορμή το θέμα που άνοιξε ο φίλος μας, θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω τη γνώμη σας για μια αγορά κυαλιών. Είμαι μεταξύ των Celestron Ocean WP 7x50 και των Skywatcher 10x50 QB αδιάβροχα. Το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης κάνει εξαιρετικές τιμές σε αυτά αν και η διαφορά (της τιμής) μεταξύ τους είναι προφανείς...Παρόλα αυτά, σκέφτομαι μήπως δεν αξίζει να φύγουν πολλά λεφτά στα κυάλια διότι στο μέλλον θα υπάρξει τηλεσκόπιο.. Ως προς τις αναλυσεις τους τι προτείνετε; Αν και από ότι διάβασα..μάλλον τα 7x50....
  5. Έξυπνο!!Πολύ καλό!!! Θαυμάστε ανακάλυψη!!!! Αληθώς ο Κύριος! Φιλικά!
  6. Άstrovox..Συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε από τα άστρα... Μόνο αποφασίστε γρήγορα για να ξέρω πως θα το συστήνω από δω και πέρα!!!Μην του μπερδέψουμε τους ανθρώπους!!!!
  7. Λία

    Καλό Πάσχα

    Καλό Πάσχα σε όλους και Καλή Ανάσταση! Άντε να φύγουμε και με το καλό να γυρίσουμε! Προσοχή στους δρόμους! Δεν είναι ώρα για ατυχήματα και μποτιλιάρισμα!! Καλά να περάσετε!
  8. Λία

    Ζητάω μάγο...

    Δεν έρχεστε Θεσσαλονίκη? ? Να τα δείτε όλα!!!!! και ήλιο, και συννεφιά και βροχή και βοριάς!!!!! 4 σε 1 μέσα σε μια μέρα!!!!!
  9. Αγαπητή φίλη, Συμφωνώ και εγώ με τα προηγούμενα. Είναι δύσκολο από τόσο μικρή ηλικία να ξέρεις 100% τι θέλεις να σπουδάσεις όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Πράγματι το Φυσικό μαζί με το Μαθηματικό αποτελούν δύο πολύ δύσκολες σχολές. Συνεχώς μαθαίνεις καινούρια πράγματα και απαιτείται να ακολουθείς τις εξελίξεις. Επειδή τυχαίνει να σπουδάζω ένα από αυτά έχω εμπειρία. Αν το αγαπάς προχώρα! Φιλικά!
  10. Και εγω π.χ. δεν ξέρω να πλέκω, δεν σημαίνει κάτι αυτό. και η 11κάχρονη ανηψιά μου, βρήκε το NGC6960 με τους χάρτες του nightwatch, πάλι δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Τώρα αν η πλειοψηφία, δεν ξέρει να διαβάζει χάρτες, είναι μάλλον γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε (όπως και εγω δεν χρειάστηκα ποτέ να ράψω..) και οχι γατί είναι ανίκανη διανοητικά να διαβάσει ενα χάρτη. _________________ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η γυναίκα ακόμη συνδέεται με το πλέξιμο και το ράψιμο. Προσωπικά, προτιμώ να διαβάζω αστρονομία και να παρατηρώ το βραδινό ουρανό παρά να μαγειρέυω ή κάτι παρόμοιο (το οποίο, μεταξύ μας, ούτε το χω δοκιμάσει ποτέ). Συμφωνώ με την Κατερίνα. Τα δύο φύλα είναι διαφορετικά αλλά το ένας συμπληρώνει το άλλο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στο παρελθόν (αλλά ακόμα και τώρα) που πολλές γυναίκες διέπρεξαν σε ανάλογα επαγγελμάτα. Και κάτι τελευταίο.... όταν βγαίνω με κάποιον ή με παρέα το βράδυ, κοιτάμε το φεγγάρι. Αρχίζω λοιπόν να τους εξηγώ τι συμβαίνει και τα περισσότερα αγόρια με κοιτάνε έκπληκτα. όσο για τις ερωτήσεις που κάνουν δεν τις αναφέρω επειδή θα θιχτεί αρκετά το ανδρικό φύλλο..... Πιστέυω ότι όσοι αγαπάμε την αστρονομία μπορούμε να καταφερουμε τα πάντα, ανεξαρτητα το φύλλο μας! Φιλικά!
  11. Αγαπητέ Θανάση, οι απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα διίστανται. Είναι κάποιοι που το υποστηρίζουν και άλλοι όχι. Παρακολουθώ αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό γιατί πραγματικά είμαι περίεργη να μἀθω αν είναι εφικτό να υπάρχει ή να υπήρχε ζωή στον Άρη. Έχω συναντήσει αρκετά δημοσιεύματα και απόψεις επιστημόνων. Παρόλα αυτά, χειροπιαστές αποδείξεις δεν υπάρχουν. Θα φανεί στο μέλλον σίγουρα. Εγώ προσωπικά δεν απορρίπτω την ύπαρξη ζωής εκεί πάνω έπειτα από όλα όσα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Φιλικά!
  12. Μεγάλη ντροπή! όλα γίνονται στάχτη! Αλλά αυτοί οι δημοσιογράφοι.... καίγονται μπροστά τους και αντί να κατεβάσουν την κάμερα και να βοηθήσουν μένουν αμέτοχοι. Δε λέω, πρέπει να βιντεοσκοπήσουν την κατάσταση...Αλλά παραέγινε το κακό! Προχθές έβλεπα να καίγονται μπροστά τους, ο κόσμος να φωνάζει και αυτοί εκεί. Έλεος πια! Ντροπή μας! Πουθενά αλλού δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Σε ποια άλλη χώρα γίνεται??! Πουθενά! Μια ζωή εμείς και τα χάλια μας! Τι να πω....Ας μας ελεήσει ο Θεός και στείλει καμιά βροχούλα μπας και σβήσει η φωτιά και σωθεί ό, τι απέμεινε.....
  13. Καλησπέρα! Επειδή ακούμε καθημερινά τι συμβαίνει στον κόσμο και σε τι κατάσταση έχει φτάσει η καταστροφή που προκαλείται στον πλανήτη, νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να κάνουμε κάτι. Τώρα θα μου πείτε: Εμείς θα σώσουμε τον κόσμο? Εδώ οι "μεγάλοι" δεν υπογράφουν συνθήκες για την σωτηρια του και εμείς θα τον σώσουμε? Νομίζω ότι μια τέτοια άποψη είναι πολύ λανθασμένη και δεν τιμά κανέναν μας. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο μικρά. Ανακύκλωση για π.χ. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα ή έστω τον μήνα να πηγαίνουμε κάποιες σακούλες με διάφορα υλικά. Είναι κρίμα. Καθημερινά καταλήγουν στα σκουπίδια χιλιάδες αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν. Γιατί? Ξέρετε πόσα δένδρα σώζονται με μία μόνο σακούλα με χαρτιά? Αφού μπορούμε όλοι μας ας το κάνουμε. Έπειτα τα σκουπίδια. Πόσοι από μας βλέπουμε τον κάδο στην γωνία και όμως τα πετάμε κάτω? Γιατί? Τόσο τρομερό είναι να κάνεις 2 βήματα παραπάνω? Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι τα αέρια που εξέρχονται από τα αυτοκίνητα κ.τ.λ.π. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όσους από εσάς που οδηγείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή και να πάρετε λεωφορείο. Και εγώ οδηγώ και ξέρω πως είναι. Δεν αποχωρίζομαι εύκολα το αμάξι. Ωστόσο μπορούμε έστω και 1 -2 φορές την εβδομάδα να το πηγαίνουμε ως ένα σημείο και από κει να παίρνουμε λεωφορείο. Δεν είναι κάτι τρομερό. Μια αρχή θα ναι και αυτό. Όλα για καλό. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ειδικά φέτος. Ενδεικτικά θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε σε μια κατασκήνωση πάνω από τη Βέροια. Τόσα χρονια τα βράδια δεν επιζούσες από το κρύο. Μέχρι και κασκόλ φορούσαν τα παιδιά το βράδυ για να μην κρυώνουν. Ιούλιο μήνα και σκεπαζόσουν με 2 κουβέρτες συν το sleeping-bag. Είναι τραγικό αυτό που συνέβει φέτος! όχι κουβέρτα ή παραπάνω μπλούζα. Ούτε με σεντόνι δεν κοιμάσαι. Έχει τόση ζέστη το βράδυ που πραγματικά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Και ενώ πριν ήθελε κλειστό παπούτσι, τώρα με πέδιλα και αν πάλι. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει! Τι καταστροφή προκαλέσαμε και εξακολουθούμε να προκαλούμε! όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την αστρονομία σημαίνει ότι αγαπάμε τη φύση, τα παράξενά και τα μυστήριά της. Ας κάνουμε όλοι μια αρχή. Ό, τι μπορεί ο καθένας. Άλλωστε: Τη Γη δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας
  14. Λία

    O Apophis...προβληματίζει !

    Και που θα πέσει αυτό βρε παιδιά? Θα υπάρχει ανθρωπότητα μέχρι τότε? Μην τρελαθούμε! Με τόσες καταστροφές και κλιματικές αλλαγές που γίνονται σιγά μην επιζήσει ο πλανήτης.... Οπότε γλιτώσαμε τον κίνδυνο....!
  15. Η Γη είναι πράγματι μικρή, ή τουλάχιστον λίγο μικρότερη από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες. Νέοι υπολογισμοί, με τη συνεργασία ερευνητών σε όλο τον κόσμο, δείχνει ότι διάμετρος της Γης είναι πέντε χιλιοστά μικρότερη από την τελευταία μέτρηση πριν από πέντε χρόνια. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, είναι όμως κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργία των δορυφόρων που μελετούν το παγκόσμιο κλίμα. «Είναι ουσιώδες για την τοποθέτηση των δορυφόρων που μπορούν να μετρήσουν μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξ Νόθναγκελ, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Η θέση των δορυφόρων πρέπει να είναι γνωστή με ακρίβεια χιλιοστού. «Αν οι επίγειοι σταθμοί παρακολούθησης δεν είναι ακριβείς μέχρι το τελευταίο χιλιοστό, τότε ούτε οι δορυφόροι μπορούν να είναι ακριβείς», είπε ο Νόθναγκελ. Η μελέτη, που διήρκεσε δύο χρόνια, έδειξε ότι η διάμετρος της Γης (στρογγυλοποιημένη στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο) είναι 12.756,274 χιλιόμετρα. Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ραδιοσημάτων που εκπέμπονται στο Διάστημα από μια περιοχή της Γης και στη συνέχεια καταγράφονται από άλλες τοποθεσίες. «Ένα δίκτυο από περισσότερα από 70 ραδιοτηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο λαμβάνει αυτά τα κύματα. Επειδή οι σταθμοί μέτρησης απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους, τα ραδιοκήματα λαμβάνονται με μια μικρή χρονική καθυστέρηση», εξηγεί ο Γερμανός ερευνητής. «Από τη διαφορά αυτή μπορούμε να μετρήσουμε την απόσταση ανάμεσα στα ραδιοτηλεσκόπια με απόκλιση δύο χιλιοστών ανά 1.000 χιλιόμετρα». Η ίδια μέθοδος, που ονομάζεται «συμβολομετρία πολύ μακριάς βασικής γραμμής» (VLBI) μπορεί επίσης να δείξει, για παράδειγμα, ότι η Ευρώπη απομακρύνεται από την Αμερική κατά περίπου 18 χιλιοστά το χρόνο. Πηγή: in. gr
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης