Jump to content

GALEX

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    705
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

GALEXτελευταία νίκη στο Ιούνιος 3 2022

Το GALEX είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με GALEX

  • Γενέθλια 09/03/1971

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της GALEX Επιτεύγματα

  1. GALEX

    Rosette nebula

    Πολύ ωραία Στέλιο! Καλορίζικη!
  2. GALEX

    Meade Autostar 497

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητείται Hand-Control Meade Autostar 497 ή συμβατό (495, 494, Audiostar) Δυστυχώς μετά από 10 χρόνια σχεδόν λειτουργίας, φαίνεται ότι μου άφησε χρόνους (ξαφνικά έσβησε και δεν επανεκκινεί)

    - €

  3. GALEX

    ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ optolong l pro 1,25

    Καλησπέρα! Είναι 2'' ή1,25";
  4. GALEX

    Νεφέλωμα Αετού (Μ16)

    25 Μαϊου 2023 Πάτρα (περιοχή: Παντοκράτορας) Skywatcher Black Diamond (150/750) (πρώτη προσπάθεια με το σωλήνα που απέκτησα από τον "Kondylis") Αυτοσχέδια ισημερινή (DS motors-Autostar 497) Canon 1100D (moded: lpf-2 removed) Filter : Optolong CLS 2'' Lights : 14X3min iso800 DarksX9 FlatsX16 Dark FlatsX19 No Bias Guiding : spc880nc LX mode - finder Επεξεργασία : DSS, photoshop
  5. Καλημέρα! Κατά την άποψή μου, είναι σαν να συγκρίνεις μια απλή αυτόματη φωτογραφική μηχανή με μια επαγγελματική που παίρνει manual ρυθμίσεις, φακούς, φίλτρα,κλπ. Αν θέλεις να βγάλεις με την άνεσή σου κάποιες απλές φωτογραφίες χωρίς κόπο, είναι μια λύση, αλλά δεν διαφέρει και πολύ από το να τις κατεβάσεις στο δωμάτιό σου από το internet. Για να βγάλεις καλές φωτογραφίες πρέπει να μπορείς να παρέμβεις με manual ρυθμίσεις και εξοπλισμό, πράγμα που δεν σου το επιτρέπει το συγκεκριμένο προιόν. Επίσης για να αποδώσει τα μέγιστα εκτιμώ ότι πρέπει να λειτουργήσει εκτός πόλης. Υπάρχουν και μερικά βιντεάκια κατατοπιστικά όπως αυτά:
  6. Καλημέρα. Θα πρότεινα να το φτιάξεις μόνος σου χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα rs232 θηλυκό και ένα καλώδιο με φις rj9 (ακουστικού τηλεφώνου). Μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Οι εσωτερικές συνδέσεις των καλωδίων φαίνονται εδώ: https://www.cloudynights.com/topic/737029-ftdi-usb-rs232-to-rj9-cable-repair-help/ Δεν ξέρω αν ταιριάζει το AUTOSTAR ή το NEXSTAR, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις ποιο από τα δύο λειτουργεί.
  7. GALEX

    IBS

    Πολύ ενδιαφέρον! Δεν το έχω ξαναδει.Θα μπορούσες κάποια στιγμή να ανεβάσεις κάποια σχόλια για το συγκεκριμένο εξοπλισμό και κάποια πλεονεκτήματα που δίνει σε σχέση με την "κλασική" φωτογράφηση με τοποθέτηση της κάμερας στον εστιαστή, κόστος,κλπ;
  8. GALEX

    Pickerings Triangular Wisp

    Απίστευτη λεπτομέρεια!
  9. GALEX

    Messier 17 (omega nebula)

    22,23,24 Μαϊου 2022 Πάτρα Skywatcher 8'' Αυτοσχέδια ισημερινή (DS motors-Autostar 497) Canon 1100D (moded: lpf-2 removed) Filter : Optolong CLS 2'' Lights : 30X5min iso800 DarksX36 FlatsX44 Dark FlatsX45 No Bias Guiding : spc880nc LX mode - finder Επεξεργασία : DSS, photoshop
  10. GALEX

    Dss προβλημα

    Αν πρόκειται για την επιλογή "if you are using a modded camera reset all white ballance settings", πρέπει να πας : options/settings/Raw/FITS DDPSettings (στο μενού κάτω αριστερά) και στο παράθυρο που θα ανοίξει στο Raw Files να ενεργοποιήσεις μία από τις επιλογές No White Balance Processing ή Use Camera White Balance (δεν θυμάμαι πότε χρησιμοποιούμε την κάθε μία).
  11. GALEX

    Dss προβλημα

    Καλησπέρα Στο παράθυρο με τα "recommended settings" σε αφήνει με ένα απλό κλικ να κάνεις αλλαγή. Για το detecting thresshold δεν χάνεις να δοκιμάσεις. Αν έδινες πιο πολλές λεπτομέρειες ίσως βοηθούσε (εξοπλισμός, χρόνοι έκθεσης, αριθμός καρέ, κλπ).
  12. GALEX

    Andromeda Galaxy | M31

    Πολύ ωραία!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης