Jump to content

Vafiadis Dimitrios

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Vafiadis Dimitrios

  • Γενέθλια 09/11/1975

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Vafiadis Dimitrios Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αγαπητέ φίλε Πρόδρομε, Μόλις είχα τηλεφωνική εποικοινωνία με τον κύριο Γιώργο Βασιλάκη ο οποίος ενδιαφέρεται για το Televue Radian 8mm 1,25''. Ο κύριος Γιώργος δεν είναι μέλος του Astrovox γιαυτό και επικοινωνώ εγώ μαζί σου. Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί του γιατί από οτι καταλάβα το θέλει άμμεσα. Τα στοιχεία του είναι τα παρακάτω: Γιώργος Βασιλάκης 6979754780 Αθήνα Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
  2. Μαρια μήπως έγινες μέλος σε άλλη ομάδα γιατί δεν σε βλέπω. Η ομάδα είναι η Universe αυτή την στιγμή έχει 4 μέλοι.
  3. Η φιλοσοφία είναι αρκετά απλη. Τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο σκανάρουν τον ουρανό προς εύρεση εξωγήινης μορφής ζωής. Τα δεδομένα αυτά στέλνονται ανα τον κόσμο στους υπολογιστές μας προς επεξεργασία. Μιλάμε για τεράστιο όγκο πληροφοριών που ακόμα και οι υπερυπολογιστές γονατίζουν κατά την επεξεργασία τους. Γιαυτό και μεσω του BOINC τα δεδομένα μοιράζονται σε διαφορους χρήστες σαν και εμάς προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτό το τεράστιο έργο. Το όφελος για εμάς είναι καταρχήν η ικανοποίηση ότι συμβάλλουμε σε κάτι τόσο μεγάλο, δεύτερον έχει ειπωθεί ότι αν ανακαλυφθεί καποια εξωγήινη μορφή ζωής τότε αυτουνού ο υπολογιστής που την ανακάλυψε (επεξεργάστηκε τα δεδομένα που έχουν κάποιο μύνημα από καποιον αλλό πολιτισμο) θα κάνει και την παρουσίαση στην NASA. Τέλος ανα πάσα στιγμή μπορείς να εκτυπώσεις ένα Certification ότι συμμετέχεις στο project και να το κρεμάσεις στον τοίχο σου. Πάντως χαίρομαι ιδαίτερα για το ενδιαφέρον που δείξατε. Μην ξεχνάτε έχω αφήσει το κινητό μου για οποιον θέλει κάποιες επιπλέον πληροφορίες όσο αφoρα τις ρυθμίσεις του BOINC.
  4. Κατρχήν καλώς ήρθες στην κοινότητα του SETI και στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι η βοήθεια σου θα έιναι ανεκτίμητη και σ' ευχαριστώ. Κατα δέυτερον δεν χρειάζεται να με λες κύριο. Δεν είναι απαραίτητο. Ειμάστε όλοι φίλοι ανεξάρτητα αν έχω πάνω από τα δπλά σου χρόνια. Και πάλι καλώς ήρθες. Ελπίζω και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. Δενξερω αν το πρόσεξες η ομάδα μεγάλωσε και πλεον είμαστε τέσσερις.
  5. Λοιπόν παιδιά θα προσπαθήσω να σας γραψω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε: 1) Κατεβάζεται το BOINC από το site http://setiathome.berkeley.edu/. Όπως βλέπετε την σελίδα αριστερά μπορείτε να κατεβάστετε το BOINC. 2) Αφού το κατεβάσετε πρέπει να το εγκταστήσετε και μετά να το τρέξετε. Αφου το τρέξετε θα σας ζητηθεί αν είστε καινούργιος χρήστης ή όχι. Αν είστε καινούργιος χρήστης επιλέγετε new user και δημιουργείτε έναν λογαριασμό. Αν πάλι είστε ήδη χρήστς απλά βάζετε το mail ασς και τον κωδικό. 3) Πρέπει να επιλέξετε σε ποιά project θα θέλατε να έχετε συμμετοχή. Συμβουλή μην επιλέξετε πάνω από δυο γιατί θα γονατίσει ο υπολογιστή σας. Εγώ επέλεξα το SETI@HOME και το LHC@HOME του CERN. Η ιστοσελίδα του CERN είναι η http://lhcathome.cern.ch/lhcathome/ 4) Αφού τα κανέτε αυτά θα έχετε συνδεθεί με το SETI ή με όποιο άλλο project έχετε επιλέξει. Το προγραμματάκι αυτό λειτουργεί ως εξής. Όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται τότε μπαίνει ο screen saver (BOINC) και επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει κατεβάσει. Επειδή υπάρχουν και ορισμένα κολπάκια που πρέπει να κάνετε προκειμένου και να βοηθήσετε στα project αλλά και να μην γονατίσουν οι υπολογιστές σας το κινητό μου είναι 6936445811 για όποον θέλει κάποιες διευκρινίσεις. Η ομάδα είναι η Universe και έχει 3 μέλη.
  6. Αγαπητέ Πρόδραμε, Ένας φίλος ενδιαφέρεται για τον φακό. Αν είναι ακόμα διαθέσιμος σου δίνω το τηλέφωνο του για να επικοινωνήσεις μαζί του. Αν πάλι θέλεις δώσε μου το κινητό σου να επικοινωνήσουμε εμείς. 6948400765 Θόδωρος. Του έχω ήδη μιλήσει. Ότι και αν σου συμβαίνει ελπίζω όλα να πάνε καλά.
  7. Αγαπητοί Φίλοι Συγνώμη για την μεγάλη αποχή μου από την συνομιλία μας. Ελπίζω να σας έλειψα. Πλάκα κάνω.. Σχετικά με την ονομασιά να γνωρίζετε οτι υπάρχουν προτάσεις κυρίως από Αμερικανούς επιστήμονες για την ονομασία των πλανητών οι οποίες δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο της Ελληνικής Μυθολογιάς. Οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν τον Δια τον λέμε πλέον Κένεντυ. Όσον αφορά το SETI το μεγαλύτερο όνειρο του αείμνηστου Carl Sagan αν γράψετε στο Google seti η πρώτη επιλογή θα σας πάει στο επίσημο site του SETI. Έκει υπάρχουν οδηγίες για το τι θα κάνετε προκυμένoυ να γίνεται μέλος του SETI. Η όμαδα μου είναι η universe για οποίον θέλει να κάνει join. Με το ίδιο πρόγραμμα που θα κάνετε download μπορείτε να γίνετε μέλος του CERN. Για οποιον ενδιαφέρεται θα του δώσω οδηγίες. Αγαπητοί μου πιστεύω πως είμαστε κοντά σε σπουδαιές ανακαλύψεις. Ας ευχηθούμε οτι θα είναι για το καλό όλων μας.
  8. Φίλε Γιώργο, Τσέκαρε την παρκάτω ιστοσελίδα. http://www.physics4u.gr/articles/2007/theories_universe3.html
  9. Καλησπέρα σε όλους. Την αντιλύλη δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ούτε καν στο κοντινό μέλλον γιατί με τα μέσα που διαθέτουμε μπορούμε να διατηρήσουμε ένα σωματίδιο αντιύλης μόνο για μερικά εκατομμυριαστά του δευτερολέπτου. Σίγουρα η ενέργεια που προκύπτει από ένα σωματίδιο ύλης όταν συγκρουστεί με ένα σωματίδιο αντιύλης είναι η καθαρότερη μορφή ενέργειας που μπορεί να υπάρξει όπως επίσης και είναι και η αποδοτικότερη. Όσον αφορά το δευτέριο αυτό είναι πιο ευκόλο να πραγματοποιηθεί και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. 1 κυβικό χιλιόμετρο νερού μπορεί να αποδόσει με την σχάση του δευτερίου τόση ενέργεια όση θα μπορούσαν να παράγουν σήμερα όλα τα αποθέματα πετρελαίου ανα τον κόσμο.
  10. Κάτι άσχετο. Έχετε ακουστά το seti; Είμαι μέλος εδώ και λίγο καιρό και προσκαλώ όσους από εσάς θέλετε να μπείτε στη ομάδα μου για μια κοινή προσπάθεια ανεύρεση εξωγήινης μορφής ζωής. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε στείλτε μου mail ή απάντήστε εδώ στο forum. Όσοι δεν το γνωρίζετε αν κάνετε ένα search στο Google θα βρείτε αρκετά. Μια μικρή ενημέρωση. Το seti χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο και με αυτά σαρώνει τον ουρανό προς ανεύρεση εξωγήινης μορφής ζωής. Επειδή ο όγκος των πληροφοριών που δέχεται είναι τεράστιος τα μοιράζουν σε υπολογιστές ανά τον κόσμο για να γίνεται πιο γρήγορα η επεξεργασία των δεδομένων. Το συγκεκριμένο project είναι κάτι που το ξεκίνησε ο αείμνηστος Carl Sagan ένας από τους μεγαλύτερους αστροφυσικούς του περασμένου αιώνα και σίγουρα ο μεγαλύτερος εκλαϊκευτής της αστρονομίας. Αν θυμάστε ήταν αυτός που παρουσίαζε την εκπομπή Cosmos στο TV100. Δυστυχώς ο Carl Sagan δεν είναι πλέον μαζί μας για να θαυμάσει και ο ίδιος την απήχηση που έχει το έργο του στο σύγχρονο άνθρωπο. Αυτά τα ολίγα Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  11. Εκτός από την λύση της τεχνητής βαρύτητας υπάρχουν ακόμα δύο. 1. Αν το ταξίδι στον Άρη γίνει αρκετά γρήγορα τότε δεν είναι απαραίτητη η τεχνητή βαρύτητα. Οι μεγάλες δυνάμεις Αμερική, Ρωσία, Ιαπωνία κτλ μπορεί να έχουν κάτι στα σκαριά αλλά να μην φανερώνουν τα χαρτιά τους, και 2. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει και η δυνατότητα της καταστολής των ανθρώπινων λειτουργιών. Μπορούν να θέσουν τους αστροναύτες σε ένα είδος ύπνου μέχρι τον προορισμό τους. Βέβαια αυτά φαίνονται επιστημονική φαντασία τώρα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η επιστημονική φαντασία είναι ο προάγγελος της επιστήμης. Καλή χρονιά σε όλους γεμάτη υγεία, αγάπη και όρεξη για την αστρονομία.
  12. Έχω την Pentax K10D. Κάνει ο φάκος για αυτήν την μηχανή;
  13. Φίλε Γιώργο τσέκαρε την παρακάτω ιστοσελίδα είναι αρκετα διαφωτιστική. http://www.astro.auth.gr/elaset/gr/esa.php
  14. Αγαπητέ Γιώργο αν έχεις το περιοδικό Διάστημα Τεύχος 2 Οκτώμβριος του 1998 θα δεις ποιές είναι πραγματικά οι δυσκολίες ένος τέτοιου εγχειρήματος. Αν κι έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από την δημοσιέυση του περιοδικού πιστέυω πως λίγα από τα προβλήμτα έχουν επιλυθεί. Επίσης στο τέυχος 4 του ιδίου περιοδικού μπορείς να δεις κάποιες ιδέες όσον αφορά την γεωδιαμόρφωση του Άρη κάθως και την δημιουργία μιας σεληνιακής βάσης. Αγαπητή εξωγήινη θα μπορούσες να μας αναφέρεις τις 3 λύσεις γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά.
  15. Αγαπητή εξωγήινη, πιστεώ πως από την στιγμή που ξέρουμε τις συνθήκες (βαρύτητα, πίεση, θερμοκρασία κτλ.) στην επιφάνεια του Αρη, η κατασκευή του διαστημικών στολών καθώς και ο εξοπλισμός θέλω να πιστύω πως είναι κάτι εύκολο. Φυσικά το πόσο ευκολό είναι εξάρτάται και από το πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν οι αστροναύτες στον ’ρη. Το μεγάλο πρόβλημα πιστεύω είναι στο πόσο χρόνο θα χρειαστούμε να φτάσουμε εκεί και σε τι κατάσταση θα είναι οι πρώτοι αστρονάυτες που θα πατήσουν το πόδι τους στον ’ρη. Γιαυτό άλλωστε υπάρχει ένας μεγάλος ερευνητικός τομέας για την ανάπτυξη καινούργιων πυραυλικών κινητήρων. Πάντως είναι ένα πόλυ δύσκολο επιχέιρημα που απαιτεί πολλά χρήματα και ιδιαίτερη πρόσοχή.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης