Jump to content

konpan

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    669
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με konpan

  • Γενέθλια 10/25/1960

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της konpan Επιτεύγματα

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Δεν έχουμε μπερδέψει τίποτα και μάλιστα με τον scaff πιστεύω ότι συνενοηθήκαμε μια χαρά. Λάθος που έγραψα γρήγορος φακός, παρασύρθηκα από την ορολογία των τηλεσκοπίων, άνοιγμα ενοούσα. Aν βάλουμε τον φακό της μαμάς της canon τον 18-55 στα 55mm που έχει άνοιγμα f 5.6 και τον helios f2 με τον ίδιο χρόνο έκθεσης ποιός θα γράψει περισσότερα άστρα? Δεν αναφέρομαι σε πεδίο αφού η διαφορά του είναι ελάχιστη (τουλάχιστον στη δική μου μηχανή το πολύ να φτάνει τα 55-58mm) και όχι αυτή που αναφέρθηκε κάπου παραπάνω. Το λάθος του scaff ήταν που νόμισε ότι μπορούσε να πάρει με τον εν λόγω φακό φωτογραφία ευρέως πεδίου, κατα τα άλλα νομίζω ότι συνενοηθήκαμε
  2. Φίλε scaff Εχω τον ίδιο φακό και τον χρησιμοποιώ σε canon 450 και επειδή είχα το "καβουράκι" με την αστροφωτογράφηση τον δοκίμασα με το ίδιο με το δικό σου σκεπτικό δηλ αφού είναι γρήγορος φακός είπα ότι θα "γράφει" καλύτερα από τον 18-55 πλην όμως απογοητεύτηκα... Τα άστρα στο 30-40% περιμετρικά έμοιαζαν σαν κομήτες, χάλια... Μπορείς να πάρεις ένα ανταπτοράκι απο e-bay 4-5 ευρώ και να τον χρησιμοποιήσεις για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός αστρονομική γιατί σε ημερήσια και σε χαμηλό φωτισμό ειναι πολύ καλός αρκεί να κάνεις καλή εστίαση. Ενας καλός φακός και ανάλογα οικονομικός για την δουλειά αυτή και όχι μόνο, είναι ο Samyang 14mm f 2.8 η ο Samyang 8mm f3.5. Τον 14άρι τον έχω πάρει πρόσφατα και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά ακόμα δεν τον δοκίμασα σε αστροφωτογράφηση πάνω από 1 λεπτό, έχω δεί όμως φωτογραφίες από άλλους, πολύ καλές.
  3. konpan

    ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ....

    http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=6518 Κοίτα κι αυτόν, μου φαίνεται ποιο στιβαρός και είναι και φίρμα... Επιπλέον θα σου χρειαστεί μια ξαπλώστρα για να αποφύγεις αυχενικά προβλήματα, ίσως δε και ένα lazer γιατί δεν θα μπορείς να εντοπίσεις εύκολα στόχους με το 20χ (έχω τα Pentax 20x60) το οποίο με κάποιο τρόπο το ευθυγραμμίζεις με τα κιάλια. Βέβαια απαραίτητη προυπόθεση είναι να γνωρίζεις καλά τον ουρανό για να ξέρεις που πρέπει να ψάξεις για να βρείς τι...
  4. konpan

    ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ....

    Στα lidl είδα προχθές 15-30χ50 με 20ευρώ! Τί αγοράζεις με 20 ευρώ?...Μια ματιά που έριξα σε ενα ζευγάρι απο ανοιγμένο κουτί, καλά μου φάνηκαν. Τέλος πάντων κιάλια είναι, τι περιμένεις να δεις με τα κιάλια στον ουρανό εκτός από το φεγγάρι και κάποια σμήνη, άντε και το νεφέλωμα του ορίωνα... Μήν πετάς πολλά χρήματα σε βαριά κιάλια, θα πάνε τζάμπα και δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ημερήσια παρατήρηση.
  5. konpan

    Waning Cresent 28.70 Days Old - Find It!!

    Βασίλη οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές, έργα τέχνης και δεν μιλάω μόνο γι' αυτές... Ολες μα ΟΛΕΣ είναι θαυμάσιες. Σε ζηλεύω ρε φίλε, πραγματικά!!! (Τον μηνίσκο δεν τον είδα παρόλο που προσπάθησα)
  6. konpan

    Ngc 7789

    6X10min iso800 Canon 450D unmod. SW ED80 EQ6
  7. konpan

    Ngs6791 Open Cluster

    Canon 450D unmod SW ED80 EQ6 12x 300sec.iso1600
  8. konpan

    Ngc6992

    CANON 450D UNMOD SW ED80 EQ6 23x600sec.iso1600
  9. konpan

    Ngc6960

    CANON 450D UNMOD SW ED80 EQ6 25X600sec/iso1600
  10. konpan

    M 16.Pillars Of Creation

    Απο τους καλύτερους "αετους" που έχω δει! Μπράβο!
  11. Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως, δεν είμαι εναντίον κανενός είδους επιστημονικής έρευνας (ειδικά στην δική σας αγαπητέ Estarian), είμαι όμως επιφυλακτικός έναντι των χρηματοδοτών και των αγαθων προαιρέσεών τους. Στον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό βλέπω ότι αναφέρεστε αγαπητέ Estarian, ουδεμία αντίρηση φυσικά, δεν αναφέρετε όμως την πυρηνική ενέργεια καθώς ως γνωστόν η χρήση της και η κατάχρησή της έχει εξαφανίσει ολόκληρες πολιτείες από προσώπου γης και έπεται συνέχεια. Οσο για το ιντερνετ αγαπητε Estarian οπως ισως γνωρίζετε δεν τό έφτιαξε για μας ούτε μας το χάρισε η επιστημονική κοινότητα αλλά κάποιοι που σκέφτηκαν ότι είναι η "κονομησιά" του μέλλοντος αφού ξεκίνησε και πρωτολειτούργησε στον Αμερικανικό στρατό σαν αποτέλεσμα άλλης μιας επιστημονικής έρευνας για "αγαθούς σκοπούς".
  12. Σε λάθος δρόμο οδηγείται η συζήτηση και δεν ξέρω αν αυτό γίνεται σκοπίμως πολλές φορές (όχι μόνο στο εδώ φορουμ) για να "θολώνουν" τα νερά να επέρχεται το υποφαινόμενο και λογικό αδιέξοδο και από ουσία τίποτα, τζίφος... Εννοώ φυσικά την περί θρησκείας κλπ ανάμιξη στην όλη συζήτηση η οποία ως γνωστόν από πάμπολλες άλλες συζητήσεις, τίποτα δεν πρόσφερε παρά μόνο ανούσιους καυγάδες μεταξύ θρησκευόμενων και μή. Το άν είπε κάτι ο παππάς καλά έκανε και το είπε γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν παππάς. Τό ότι αναπαράγεται εδω μέσα σε άτομα κάποιου επιπέδου νομίζω (όχι ότι ο εν λόγω παππάς η κι άλλοι παππάδες δεν είναι αντιστοίχου επιπέδου), έ αυτό δεν είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα και επιπλέον οδηγεί μια συζήτηση σε αδιέξοδο. Εν κατακλείδι "μην τσιμπάτε"... αλλού είναι το ζουμί και περί άλλου τυρβάζουμε... Οι επιστήμονες (τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς) μπορεί πράγματι να αγωνιούν για μιά τέτοιου μεγέθους ανακάλυψη, πλην όμως επαναλαμβάνω ότι το ύψος της εν λόγω επένδυσης είναι τεραστίων διαστάσεων για να πιστέψω ότι τίποτα δεν βρίσκεται πίσω από αυτό παρά μόνο η εύρεση της αρχής των πάντων. Διότι άντε και βρέθηκε, ε και λοιπόν τί μ'αυτό? Τι θα αλλάξει στην ζωή των κοινών θνητών? Και για να μην μακρυγορώ, θα ήμουν έτοιμος να πιστέψω στην "αγαθότητα" του πειράματος ('οπως και κάθε πειράματος και έρευνας) αν μας έλεγε κάποιος ποίοι είναι οι χρηματοδότες.
  13. Ειναι δυνατόν να έχουν ΄"επενδυθεί" τόσα εκατομμύρια μόνο και μόνο για να βρεθεί η "αρχή των πάντων?" Οι επιστήμονες έχουν πουλήσει πολλες φορές τις επιστημονικές ανακαλύψεις τους χάριν του ολέθρου της κοινωνίας παρά προς όφελος αυτής (να μην γίνω κουραστικός με αναφορες επί τούτου...) είτε προς ίδιον όφελος είτε ας πούμε κατ' αναγκασμόν. Δεν σας φαίνεται λοιπόν ότι πολλά λεφτά έπεσαν για να βρεθεί αυτό το "μπουζόνιο" του θεού η του διαόλου η ότι το "μέλλον" του τέλος πάντων, επιφυλάσει σε μάς η στα παιδιά μας? Κάτι βρωμάει εδώ κύριοι... οι επενδυτές αυτών των κεφαλαίων (θέλω να πιστεύω) για το μόνο που δεν ενδιαφέρονται σίγουρα είναι το πως ξεκίνησε η αρχή των πάντων...
  14. konpan

    Ic405

    Ευχαριστώ παιδιά Κυριάκο, εννοείται ότι και darks και flats έχω πάρει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης