Jump to content

n_tzimkas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με n_tzimkas

  • Γενέθλια 07/13/1980

του/της n_tzimkas Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Γεια σου Δημήτρη, για τα μπλουζάκια που ρωτάς μπορείς να έθεις σε επικοινωνία με το διαφημιστικό γραφείο που τα τύπωνε και στο χώρο της ΠΕΕΑ και να κανονίσετε σχέδιο, μέγεθος, τρόπο αποστολή κλπ. email: skepsiskoz@yahoo.com Φιλικά Τζήμκας Νίκος
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της 9η Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ) στις 17-19 Ιουλίου στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Ο υποδειγματικός σεβασμός του κανονισμού από τους παρατηρητές/αστροφωτογράφους, η προθυμία των εθελοντών, φίλων και μελών του συλλόγου σε συνδυασμό με τις υψηλού επιστημονικού επιπέδου ομιλίες των καθηγητών Θανάση Οικονόμου, Ιωάννη Σειραδάκη και των ερασιτεχνών αστρονόμων, μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη για ακόμη καλύτερες διοργανώσεις. Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας λειτούργησε ως πραγματική ομάδα που ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του στην διοργάνωση αυτή. Ειδικότερα ευχαριστούμε: Τον Δήμο Γρεβενών, για την υποστήριξη σε όλη τη μακρά περίοδο προετοιμασίας. Τους χορηγούς μας, που μας στήριξαν σε πραγματικά δύσκολη εποχή. Τους συνεργάτες – επαγγελματίες, που προσέφεραν στον χώρο διεξαγωγής της ΠΕΕΑ υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες. Τους εθελοντές μας, που με προθυμία βοήθησαν όπου χρειάστηκε. Τους επισκέπτες που ήρθαν να μας γνωρίσουν, είχαν την πρώτη τους επαφή με την αστρονομία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη αυτή. Τους καθηγητές κ. Οικονόμου και κ. Σειραδάκη που με προθυμία δέχτηκαν την πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή τους στην 9η ΠΕΕΑ. Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς τους φίλους, ερασιτέχνες αστρονόμους και αστροφωτογράφους από όλη την Ελλάδα που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Χωρίς εσάς δε θα γινόταν τίποτα! Ραντεβού στην 10η ΠΕΕΑ Με εκτίμηση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας Οργανωτική Επιτροπή 9ης ΠΕΕΑ
  3. Έχει αποφασιστεί εδώ και 3 χρόνια σε συνέλευση των Δ.Σ. όλων των συλλόγων το συμβολικό ποσό των 5 Ευρώ για την είσοδο στην ΠΕΕΑ.
  4. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ Η περιοχή της εξόρμησης στους Φιλιππαίους Γρεβενών βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 m. Αν και η περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες έχει ήπιο κλίμα οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 5-30 βαθμούς. Ο εξοπλισμός μας θα πρέπει να είναι κατάλληλος για κάθε περίπτωση. Ο χώρος της κατασκήνωσης είναι μια περιοχή με επίπεδο έδαφος και πολλά δέντρα. Σκηνή Πριν ξεκινήσετε ελέγξτε αν υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα (καλάμια, πασαλάκια, σφυρί, σχοινιά κ.α.) και να είναι σε καλή κατάσταση. Αν έχετε καινούρια σκηνή δοκιμάστε να τη στήσετε πριν ξεκινήσετε. Καλό είναι η σκηνή να έχει καλή αδιαβροχοποίηση ή κάποιο αδιάβροχο κάλυμμα για κάθε περίπτωση. Το μέγεθος της σκηνής καλό είναι να είναι για 1-2 άτομα παραπάνω από τον αριθμό που θα φιλοξενήσει. Ο χώρος που θα στήσετε τη σκηνή καλό είναι να είναι επίπεδος, με καλή σκίαση. Πριν στήσετε τη σκηνή καθαρίστε το έδαφος από πέτρες και κλαδιά. Εξοπλισμός Για έναν ευχάριστο ύπνο πολύ σημαντικό είναι ένα καλό υπόστρωμα ( carimat ή φουσκωτό) και ένα Sleeping Bag για χαμηλές θερμοκρασίες. Καρέκλες, τραπεζάκια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Ρούχα Χοντρό (χειμωνιάτικο) μπουφάν Σκούφο, γάντια Χοντρές μπλούζες Μάλλινες (ή ισοθερμικές) κάλτσες Πετσέτες Διάφορα Φακός με κόκκινο φως ή κόκκινη ζελατίνα Μπαταρίες Σακούλες για άπλυτα ρούχα και για σκουπίδια Είδη προσωπικής υγιεινής Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα Αντηλιακό, καπέλο Αντικουνουπικά, μικρό φαρμακείο (αν και στο χώρο θα υπάρχει ομάδα διάσωσης για παροχή πρώτων βοηθειών) Εξοπλισμός Μπαλαντέζα, πολύμπριζο Φορτιστές (κινητού, φωτογραφικής …) Power tank Τηλεσκόπια, φωτογραφικές μηχανές, προσοφθάλμια, φίλτρα, στηρίξεις και οτιδήποτε άλλο σχετικό. Διατροφή Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα. Θερμός για νερό. Ξηρά τροφή. Στο χώρο θα υπάρχει: Τουαλέτες, ντουζιέρες (χωρίς ζεστό νερό), νιπτήρες, πόσιμο νερό. Εστιατόριο με πρόχειρο φαγητό, νερά, αναψυκτικά, καφέδες. ( στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγάλο πλήθος από ταβέρνες με παραδοσιακά φαγητά) Ηλεκτρικό ρεύμα στο χώρο παρατήρησης και σε ειδικά σημεία για φόρτιση συσκευών. Parking επισκεπτών.
  5. Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της 9ης ΠΕΕΑ: Τις τελευταίες μέρες, λόγω των πολιτικών-οικονομικών εξελίξεων, υπήρξε προβληματισμός για το αν θα διοργανωθεί η 9η ΠΕΕΑ. Η οργανωτική επιτροπή συνεδρίασε χτες (09/07) και αποφάσισε ομόφωνα να διεξαχθεί κανονικά η 9η ΠΕΕΑ στους Φιλιππαίους Γρεβενών στις 17-19 Ιουλίου 2015. Παραθέτοντας κάποια λόγια του φίλου Δημόκριτου Τσουκάπα, σας καλούμε όλους να βρεθείτε στην 9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ. "...Καθώς κει πάνω, στη φωταψία των αστεριών, δεν υπάρχουν μνημόνια, γερμανοτσολιάδες κι αριστερές πλατφόρμες. Εκεί πάνω υπάρχει μόνο το ψυθίρισμα των άστρων, που μας φωνάζει εκκωφαντικά για το πόσο ασήμαντοι είμαστε, πόσο ανόητοι να μένουμε σκυφτοί κι εγκλωβισμένοι στους θυμούς και στις μισαλλοδοξίες μας... Γιατί εκεί πάνω υπάρχει ένας κόσμος μαγικός που ξεκινά από έτη και έτη φωτός μακριά για να μας αποκαλύψει το μεγαλείο της ανθρώπινης διανόησης να ξεδιαλύνει το άπιαστο, το γενεσιουργό, το ακατάλυτο, το μεγαλιώδες, το ανεκτίμητο δώρο να υπάρχεις μέσα σ'αυτό το ΣΥΜΠΑΝ. Το ανεκτίμητο δώρο να ΖΕΙΣ και να ρουφάς τη κάθε σταγόνα της ύπαρξής σου..."
  6. Στην Κοζάνη κάτι πάει να κάνει ο ουρανός. Έστησα και πειμένω λίγο ακόμα να ανέβει. Άντε να δούμε...
  7. Καλησπέρα! Νέος και γω μια βδομάδα με dob 8'' και προσοφθάλμιο 28mm. Προχτές πήρα δανικά ένα barlow x2 και δυο προσοφθάλμια των 10mm και 4mm. Tων 4mm δεν το πολυχάρηκα, γιατί για να εντοπίσω κατι με αυτόν δεν παίζει, αλλά και μέχρι να βρω με των 10mm κάτι και να αλλάξω φακό έχει φύγει. Ίσως φταίει και η στήριξη και η απειρία μου. Αν έχει κανείς καμιά συμβουλή ευχαριστώ από πριν.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης