Jump to content

mottull

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της mottull Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. βασικα αυτο εννοουσα αλλα το εγραψα λαθος
  2. ειχα διαβασει καπου πως η ανδρομεδα θα συγκρουστει με τη γη σε μερικα δισεκατομυρια χρονια, αληθευει?
  3. σ ευχαριστω εισουν διαφωτιστηκοτατη
  4. εφ οσον πλησιαζει προς τα εμας θα βλεπουμε την ηλικια του να αλλαζει πιο γρηγορα απο το κανονικο αναλογα με την ταχυτητα που εχει προς τα εμας να ρωτησω κατι αλλο ? εχουμε παρατηρησει συγκρουσεις γαλαξιων, ξερει κανεις τη διαδικασια? ειναι κατι βιαιο ή απλα αποροφατε ο ενας απο τον αλλο? σε μια συγκρουση γαλαξιων παρατηρειτε και συγκρουση αστεριων εξ αιτιας της ανωμαλιας? αν συγκρουστουν δυο γαλαξιες ποια θα ειναι η τελικη μορφη που θα παρουν? και ποσο διαρκει μια συγκρουση? αυτα
  5. mottull

    ερωτηση για ηλιακο φιλτρο

    βεβαια με μια γρηγορη ματια στο ιντερνετ βρηκα τα παρακατω αποσπασματα Αν δεν βρείτε τα ειδικά γυαλιά (από καταστήματα οπτικών ειδών ή ερασιτεχνικές αστρονομικές ενώσεις - τιμή: 3 ευρώ), τότε η πλέον οικονομική και απλή μέθοδος παρατήρησης του Ηλιου είναι με γυαλιά ηλεκτροκόλλησης ή ακόμη και με τα απλά τζαμάκια που χρησιμοποιούνται στα γυαλιά αυτά. Τα τζαμάκια αυτά μπορείτε να τα προμηθευθείτε από οποιοδήποτε κατάστημα σιδηρικών και κοστίζουν από 50 λεπτά ως 1 ευρώ το ένα. Προσοχή, θα πρέπει να έχουν βαθμό απορρόφησης 12 ή μεγαλύτερο, χαραγμένο στην επιφάνεια του τζαμιού. Τζαμάκια χωρίς χαραγμένο αριθμό δεν είναι πιστοποιημένα και μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα. X. ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ και απο τη σελιδα του πλανηταριου θεσσαλονικης δ) Η μεταλλική επίστρωση ανακλά το 99,999% του προσπίπτοντος φωτός ενώ επιτρέπει τη διέλευση μόνο στο 0,001% αυτού, κάνοντάς το ισοδύναμο με το γυαλί της ηλεκτροκόλλησης με οπτικό βάθος 14. Σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές γνώσεις, το φιλτράρισμα αυτής της τάξης αποκλείει με σιγουριά οποιαδήποτε πιθανή θερμική βλάβη στον αμφιβληστροειδή (θερμοθρόμβωση).
  6. mottull

    ερωτηση για ηλιακο φιλτρο

    με καλυψες ευχαριστω
  7. mottull

    ερωτηση για ηλιακο φιλτρο

    βασικα ειδα τον ηλιο μεσα απο γυαλι ηλεκτροκολησης αλλα δεν ξερω αν με τη μεγενθηση εχει προβλημα. επισης κοστιζει 80 λεπτα και οχι 30 ευρα
  8. mottull

    ερωτηση για ηλιακο φιλτρο

    θα ηταν ασφαλη ενα φιλτρο απο γυαλι ηλεκτροκολησης?? προσαρμοζετε ευκολα στο μικρο ανοιγμα του καπακιου αλλα θα ηταν ασφαλη να παρατηρεις μεσω αυτου ή μεσω διπλου γυαλιου για παραδειγμα??
  9. εγω βασικα ειχα διαβασει για κατι τρελλες που εκανε ενας ρωσος στο μιρ με μια συναδερφο του αλλα και παλι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα, παντως εκει πανω αν αναλογιστουμε τους μηνες που μηναν μερικοι ειναι φυσιολογικο να το ριξουν λιγο εξω.
  10. τα ντοκιμαντερακαι τα βιβλια δεν θα σε πουν απολυτος τιποτα γιατι τα τελευταια χρονια αρχισαμε να αποκαλυπτουμαι πλανητες γυρω απο αλλα αστερια και παλι δεν μπορουμε να δουμε μικρους πλανητες αλλα μονο τους τεραστιους. προσωπικα πιστευω πως τα περισσοτερα αστερια εχουν αν οχι μεγαλους πλανητες πλανητοειδη κτλ γυρς τους και αυτο γιατι οι πλανητες δεν ειναι κατι το εξεζητημενο αλλα δημιουργουνται απο μια απολυτος φυσικη και τις πιο πολλες φορες αναποφευκτη διαδικασια.
  11. τελευταια ειχα δει μια καλουτσικη ταινια serenity που αν και αμερικανιζει λιγο ψιλοξεφευγει απο τα καθιερομενα, αλλα αυτο που εχει χαραχτει βαθεια στο μυαλο μου δεν ειναι καποια ταινια αλλα τα παιδικα ποθ εβλεπα οταν ειμουν πιτσιρικας οπως η οδυσσεια του διαστηματος, το απιστευτο robotech και φυσικα το υποβρυχιο κεραυνος (που αν και δεν τα εδειξε ολα τα επεισοδια στην Ελλαδα στο τελος γινεται διαστημοπλοιο) πιστευω πως τα περισσοτερα αγορακια 25-30 σιγουρα θα θυμουνται καποια απο τα θρυλικα επεισοδια αυτων.
  12. ο αστροτουρισμος ειναι καλη ιδεα βασικα για κατι τετοια μερη που μπορεις να δεις καθαρο ουρανο μια-δυο μερες το χρονο(μου το λεγαν και δεν το πιστευα) και αφου το τηλεσκοπιο ειναι λιγο δυσκολο να μπει σε αεροπλανο και η ενοικιαση ειναι μια καλη ιδεα, αλλα ξαναλεω δεν προκειτε ποτε μα ποτε να ξαναγκρινιαξω για τις 1-2 βδομαδες συνεφια που μας κανει το χειμωνα ζουμε σε εναν αστρονομικο παραδεισο (ή σχεδον παραδεισο)
  13. Πριν κατι μερες γυρισα απο ταξιδακι στην Αγγλια και Σκοτια ρε παιδια 13 μερες εβρεχε σερι και τις 2 που δεν εβρεχε ειχε μια συνεφια λες και εχουν Δεκεμβρη και απ οτι μαθαινω και αυτες τις μερες βρεχει εκει υπαρχει πραγματικα κλαδος αστρονομιας στην Αγγλια και αν ναι πως? Πραγματικα δεν θα ξαναγκρινιαξω για τον καιρο οσο χαλια και να ειναι
  14. mottull

    Ανθρωπος στη Σεληνη!!!

    στην Αμερικη μια εταιρια πουλαει οικοπεδα στην σεληνη με αρκετη επιτυχια, δεν μου το βγαζεις απ το μυαλο πως αν γινει μονιμη βαση θα αρχησουν τα δικαστηρια να ασχολουνται με καταπατησεις και τετοια, παντως αργα η γρηγορα θα αναγκαστουμε να αποικισουμε και αλλους πλανητες ειτε για μονιμη κατοικια ειτε για εκμεταλευση του ορυκτου πλουτου τους.
  15. αυτο ειναι λογικοτατο αρα τα υγρα οπως και τα αερια συμπιεζονται αλλα πιο δυσκολα, ξερουμε σε τι πιεση συμπεριφερεται ετσι ενα υγρο?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης