Jump to content

angelos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    253
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της angelos Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Φήμη

  1. Το σημαντικότερο είναι η εξοικείωσις με την βάση. Η ισημερινή δεν είναι ότι ευκολότερο για νέον ερασιτέχνη αστρονόμο.
  2. Σχετικώς με την είδηση για τον ραδιοφάρο, η παράδοσις έγινε εμπρός από την προτομή του Μιχαήλ Σεργεεβιτς Πιαζάνσκυ, σοβιετικού επιστήμονος και σχεδιαστου στον τομέα της τεχνολογίας πυραύλων και διαστήματος
  3. Θα βγούνε υπό τους ήχους του 3ου κοντσέρτου για πιάνο του Sergey Prokofief. 😄
  4. Dob τουλαχιστον 6 inches προτιμοτερο 8’’ Με correct image finder και 1Χ rigel finder. Συνοδευομενο με εναν καλο χαρτη (προτιμοτερο pocket atlas) και κοκκινο φακο. 😀 Εκτος απο σχετικα καθαρο ουρανο (και μελετη) δεν χρειαζεσαι τίποτε αλλο.
  5. angelos

    Αποστείρωση φακών

    Μπατονετα με λιγο καθαρο οινοπνευμα 😊
  6. angelos

    Dobsonian Trust

    Η φορητοτητα ειναι το παν σε ενα τηλεσκοπιο. Συνεπαγεται την συχνοτητα της χρησεως του. Ακολουθει η aperture. Το collimation, ιδιαιτερως για ενα dob, ειναι απλουστατο.
  7. Είναι κανονικό άρθρο. Το Apple News συγκεντρώνει άρθρα από διάφορες πηγές και σε επαναπροωθεί σ' αυτές. Επίσης αναφέρεται και σε ανταγωνιστικό προϊόν όπως μπορεί κανείς να δει. Το γεγονός είναι ότι μπορεί να είναι χρήσιμο σε αστροφωτογράφους μέσα σε περιοχές με φωτορύπανση.
  8. Ενδιαφέρον άρθρο σχετικώς με τα smartscopes και smart digital astronomy: https://apple.news/AbRDEC7_BNsOek5V3PaMU5Q
  9. angelos

    Φυσικός με πτυχιο

    Εάν είσαι καλός στα μαθηματικά μπορείς να απασχοληθείς στο επενδυτικό τμήμα μίας τραπέζης ή επενδυτικής εταιρείας. Ένας νέος τομέας είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Όμως θα χρειασθεί σχετικό μεταπτυχιακό. Φυσική και Αστρονομία θα παραμείνουν το χόμπυ σου.
  10. angelos

    Επιλογή τηλεσκοπίου

    Το dobsonian είναι το πλέον εύκολο στην χρήση και με την καλύτερη απόδοση.
  11. The Royal Observatory Greenwich's 13th Astronomy Photographer of the Year competition has announced its shortlist of extraordinary celestial scenes. https://www.bbc.com/news/in-pictures-57653901
  12. Συμφωνώ. Για τον λόγο αυτό δεν αντέγραψα τον τίτλο του άρθρου στο θέμα.
  13. Άρθρο του Δ. Σιμόπουλου σχετικώς με τα αποτελέσματα του DES και την σημασία τους για την ΓΘΣ: https://www.kathimerini.gr/culture/561396373/ekane-lathos-o-ainstain-gia-to-sympan/
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης