Jump to content

Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φίλε μου Γρηγόρη δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά εγώ το υπολογίζω για τις 22:00, νταν ίσως το site να λέει περισσότερα!
  2. Φίλε μου Στάθη είσαι φοβερός! Το ξέρω ότι αυτό που είπα ήταν τραβηγμένο αλλά μπορείς να την πάρεις ώς μία άποψη! Που ξέρεις, μπορεί σε 7-8 χιλιάδες χρόνια να αποδειχτούν όσα είπα και να θεωρηθώ ένας δευτερος Αρίσταρχος! Παρότι έχω διαβάσει μερικά πράγματα αυτό που είπε ο Σεργιος δεν το 'ξερα, καλύτερα, δεν είχα ιδέα αλλά αυτό δεν ταιριάζει με μία θεωρία πάνω στη δημιουργία της σελήνης ή κανω λάθος! Αναμένω νέες ιδέες! Ο υπέρτατος φυσικός της γειτονιάς σας!!!!
  3. Μπράβο ρε Γρηγόρη αυτό προσπαθούσα να τους πώ τόση ώρα αλλά ο φίλος μας nikfoe που σημειωτέον εκνευρίζεται πολύ εύκολα και δεν δείχνει ούτε το προφίλ του, να δούμε ότι είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου να τον παραδεχτούμε!!! Καταλαβαίνω είναι λίγο ειρωνικό αυτό αλλά δεν είναι σωστο να προτρέχουμε βλέποντας τον άλλο με έναν περίεργο ρατσισμό, λές και είναι κανένας αρειανός! Εγώ έφτιαξα το forum "Διευρίνουμε την παρέα του πειραιά" κατ' εντολή των παιδιών μετά τη συνάντηση και ενημέρωσα όλους ότι αλλάξαμε τόπο συζήτησης, ο Αντώνης μπορεί να μη το πρόσεξε και δεν τον κατηγορώ, αλλά αν αρχίσουμε ο καθένας να φτιάχνει forum από όλες τις κοντινές περιοχές δεν θα γίνει καμία παρατήρηση! Γι' αυτό η γνωριμία μας, όλων αφου μερικοί ήδη γνωριζόμαστε είναι απαραίτητη για να συνεργαστούμε για την οργάνωση παρατηρήσεων!!! Φιλικά Κώστας!
  4. Φίλε μου Γρηγόρη θύμισε σε μου να σου στείλω καμία αστρονομική εξίσωση μπάς και τη γλυτώσεις απο τις τεράστιες μεγενθύνσεις και τα ατμοσφαιρικά πουλακια! Μου θυμίζεις την περίπτωση που σας έλεγα με τα μικρόβια στο φακό του τηλεσκοπίου μου. Χωρίς πλάκα όποτε ξανακανονιστέι συνάντηση των διευριμένων πειραιωτών πες μου να φέρω καμία εξίσωση μαζί μπάς και σε γλυτώσω απο περιττούς μπελάδες!
  5. Ρε παιδιά μην αποκλίνουμε απο το κεντρικό forum έτσι θα γίνουμε κουλουβάχατα αφού ήδη ξέρετε που να κάνετε τις ανάλογες δημοσιεύσεις!!! Στο ΔΙΕΥΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!! Φιλικά Κώστας!
  6. Βρέθηκαν μερικοί ενδιαφερόμενοι ελπίζουν να κάνουν γρήγορα δημοσίευση στο forum μας!!!
  7. Υστερόγραφο: φίλε nik foe μια και μένεις Αθήνα μπορείς να συμμετέχει στις συναντήσεις της αστροπαρέας του Πειραιά, μπορείς να συννενοηθείς άμα ενδιαφέρεσαι στο forum Διευρίνουμε την παρέα του Πειραία ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι πως το ονόμασα ακριβώς!
  8. Φίλε μου πρέπει να σταματήσεις να είσαι απόλυτος ότι και αν έχεις σπουδάσει ακόμα και τα πάντα να 'ξερες δεν θα ήσουν απόλυτος πόσο μάλλον που τώρα που μετά απο μερικούς αιώνες ,αν υπάρχει ο άνθρωπος, θα λένε οι τότε άνθρωποι ότι λέγαμε ανοησίες! Και δεν προσπάθησα ποτέ να αψηφήσω κάτι που δε με βολέυει ,άμα ήξερες πόσες φορές έμαθα πράγματα που δε με βόλευαν και τα αποδέχτηκα, δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος, το αντίθετο μάλιστα αλλά το θέμα του άπειρο/άπειρο μοίαζει λίγο με το πρόβλημα του πυθαγόρα πριν κάποιος ορίσει την έννοια της ρίζας που ενώ ήξερε ότι το άθροισμα των τετρεγώνων των δύο κάθετων πλευρών ήταν ίσο με αυτό της υποτείνουσας πρακτικά δεν του έβγαινε αλγεβρικά! Σκέψου το! Φιλικά Κώστας!
  9. Αγαπητή debora αν διάβασες αυτά που έγραψα, δεν είπα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν ΑΤΙΑ αλλά το θεωρώ απίθανο αφού υπάρχουν να τα δει κάποιος αφού μία τέτοια επιχείρηση θα έχρηζε μεγάλης μυστικότητας! Επιπλέον η σκέψη ότι υπάρχουν εξωγήινοι δε με ξενίζει καθόλου αφού όπως έχω πεί δεν έχω πρόβλημα να προσγειωθεί ακόμη και στο μπαλκόνι μου αρκεί να είναι πολιτισμένος και να μή γκρεμίσει το μπαλκόνι γιατι έστω και το κάνει εξωγήινος ή γήινος την έχει βάψει!!!! Και όσον αφορά το αν ένας αστρονόμος πρέπει να ασχολείται με αυτά και τι θα θεωρούσα σοβαρή ένδειξη η απάντηση είναι ότι ο επιστήμονας πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψην αλλά κατα σειρα ισχύς της κάθε πληροφορίας όχι να πιστεύει σε κάθε παχύσαρκο ονειροπαρμένο αμερικάνο, ο οποίος ανήκει στο λαό που έχει απ'τα μεγαλύτερα ποσοστά ψυχοπαθών στο κόσμο!!! Η σοβαρή ένδειξη δεν είναι ο λόγος μίας αυθεντίας αλλά ο εντοπισμός π.χ μίας ανεξήγητης πηγής ενέργειας ή παρεμβολών ή η περίπτωση να διαταραχτεί η ιονόσφαιρα απο ανεξήγητο αίτιο και η ιονόσφαιρα για το λόγο ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις τηλεπικοινωνίες και εάν εισερχόταν ξένο σκάφος στο γήινο πεδίο θα προξενούσε έντονες επικοινωνιακές διαταραχές, ωστόσο τέτοια φαινόμενα δεν έχουν παρατηρηθεί! Πως εξηγείς τότε την άφιξη ενός ΑΤΙΑ με διακτίνιση πράγμα που είναι αδύνατο αλλά ας μην επεκταθώ! Περιμένω απόψεις! Φιλικά Κώστας!
  10. Μην ανησυχείτε παιδιά απλά είδα τα προφίλ σας και είπα ότι πιθανών να έιστε φίλοι και μάλιστα συμφωνείτε αφού εγώ με τον κοντινότερο φίλο μου στο astrovox τον Αλέξανδρο διαφωνούμε συνέχεια λόγω ότι είναι συντηριτικός μέχρι μούχλας! Για αυτό χαίρομαι που υπάρχουν έστω και στη θεσσαλονίκη τέτοιοι φίλοι! Όσο για την απροσδιόριστη μορφή που τέθηκε άπειρο/άπειρο απλά είναι ένα μαθηματικό κόλλημα της σύνχρονης μαθηματικής επιστήμης που δεν μπορεί να νοήσει ακόμη κανείς γι' αυτό κιόλας βρίσκουμε κόλπα για να το ξεπερνάμε αφού αποτελεί και φιλοσοφικό θέμα! Εν κατακλείδι αυτό δεν είναι λόγος για το μηδενισμό ή όχι του σύμπαντος αλλά το ίδιο το μεγαλείο του!
  11. Φίλοι μου είμαι πολύ ευχαριστημένος που το θέμα άρχισε να ανάβει, και φυσικά όπως πάντα θα εκθέσω την άποψη μου ελπίζοντας σε σχόλια και ωραίες διαφωνίες! Οι εξωγήινοι μπορεί να μην είναι ακριβώς όμοιοι με εμάς, υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί νόμοι της φυσικής που καθορίζουν την όψη τους. "Ο Ε.Τ." δεν μπορεί να είναι πολύ μικρός, αφού υπάρχει ένα ελάχιστο μέγεθος των νευρονίων,Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή δεν θα ήταν ιδιαίτερα έξυπνος. Δεν μπορεί όμως να είναι και μεγαλύτερος από ελέφαντα, αφού ο πλανήτης του θα πρέπει να είναι ανάλογος με τον δικό μας προκειμένου να υπάρξει ζωή!Και γιατί να συμβαίνει αυτό; Επειδή ένας βραχώδης πλανήτης σαν τη Γη, με ατμόσφαιρα και μια ανάλογη δύναμη βαρύτητας, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να μη χύνεται το νερό στο Διάστημα. «Πιστεύουμε ότι θα είναι ένας πλανήτης με πολύ νερό, αλλά και αρκετά χέρσα εδάφη. Αν αποτελείται μόνο από ωκεανούς, δύσκολα μπορεί να αναπτυχθεί εκεί μια ευφυής μορφή ζωής! Έχουμε λοιπόν έναν Ε.Τ. όχι πολύ ψηλό, ούτε πολύ κοντό, που ζει στην ξηρά και έχει ανάγκη από νερό. Τι άλλα χαρακτηριστικά θα έχει; «Πιθανότατα θα έχει μάτια και αυτιά, που είναι χρήσιμα όταν ο ορίζοντάς σου δεν είναι μεγάλος. Ίσως να μη βλέπεις τα πάντα, μπορείς όμως να τα ακούσεις και αυτό είναι το πλεονέκτημα των αυτιών». Πόσα μάτια; «Ένα είναι πολύ καλύτερο από κανένα, αλλά δύο μάτια είναι πολύ καλύτερα από ένα, αφού εξασφαλίζουν στερεοσκοπική όραση. Το καλύτερο θα ήταν τρία μάτια. Θα μπορούσε να έχουν ένα μάτι στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να βλέπουν ποιος τους κυνηγά, αλλά δεν υπάρχουν πολλά ζώα στη Γη που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος εξουδετερώνει τα οφέλη. Ο Ε.Τ. δεν θα έχει πάντως 100 μάτια. Θα χρειαζόταν τεράστια εγκεφαλική δύναμη για να χειρίζεται όλες αυτές τις οπτικές πληροφορίες». Αυτές είναι οι απόψεις μου πάνω στην μορφή των εξωγήινων απο εκεί και πέρα το θέμα της ανώτερης ευφυίας και εξέλιξης είναι αμφισβητίσιμες και καμμιά φορά γελοίες αφού υπάγονται στην αναζήτηση του ανθρώπου για επίγειους θεούς! Επίσης η έννοια ΑΤΙΑ όπως προαναφέρθηκε δεν υπάγεται στον τομέα της αστρονομίας καθώς η αστρονομία είναι επιστήμη και δεν μπορεί έστω και στο ξεκάρφωτο να λέει κάτι χωρίς έστω να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις! Αυτά ήταν απάντηση για τη debora πάνω στα ΑΤΙΑ που υποστηρίζει ένθερμα! Περιμένω απόψεις! Φιλικά Κώστας!
  12. Ρε παιδιά πολύ στην Παπαγαλολογία δεν το ρίξαμε, το θέμα δεν είναι οι ιδέες περι τύχης που πολλές φορές υποστηρίζουν κάποιοι άνθρωποι βασιζόμενοι σε ιδεολογίες και όχι σε αποδεδειγμένα στοιχεία! Το θέμα είναι εάν υπάρχει πιθανότητα να είδε κανείς ΑΤΙΑ, καθώς και η περίπτωση ύπαρξης εξωγήινης ζωής! Και για να ξαναρχίσουμε τι θα μου λέγατε αν σας ρωτούσα πως θα περιμένατε να είναι ένας εξωγήινος! Ακούγεται χαζή ερώτηση ακόμη και σαν σκέψη αλλά αφορά την βιολογική θεωρία για τη εξέλιξη της ζωής! Ελπίζω να απαντήσετε στο κάλεσμα!
  13. Παρότι διακρίνω ότι είστε φιλαράκια φίλοι μου σας πληροφορώ ότι και εγώ φυσικός σπουδάζω, και ότι παρόλο που δεν είμαι τόσο εξειδικευμένος στο θέμα μπορώ να πώ πως μηδενισμός πάντα υπάρχει έστω και αν ισχύει ότι για να μηδενιστεί ο όγκος του σύμπαντος θα τείνει στο άπειρο! Ωστόσο τα ζητούμενα της πυκνότητας και περί του σύμπαντος είναι αρκέτα αστήρικτα αν αναλογιστούμε στα αμέτρητα λάθη του παρελθόντος! Περιμένω πάντος μία λιγότερο απόλυτη άποψη μια και είναι λάθος στην εποχή μας να είμαστε απόλυτοι!!! Φιλικά Κώστας!
  14. Αν και μ' αρέσει η ιδέα με τις τουρίστριες θα το προτιμούσα να γίνει αυτό σε παραλληλία με αστροπαρατήρηση, δυστυχώς όμως δεν γίνεται αυτό, όσο για την πρόταση του Αντώνη είμαι αναγκασμένος να αρνηθώ λόγω υποχρεώσεων, τουλαχιστον για τον προσεχή ενάμισι μήνα δεν μπορώ να κάνω ρούπι λογω δουλειάς και μελέτης για την εργασία μου στη σχολή, αλλά ελπίζω πως θα τα πούμε σύντομα! Για αυτό περιμένω να έρθει και κανένα άλλο μέλος, αν και το έχω φροντίσει για μερικά άτομα αλλά δε δεν είναι ακόμα επαρκής ο αριθμός μας!
  15. Τι γίνεται εδώ κανένας καιρνούργιος; Ρε παιδια πειραιώτες είματε, δεν δαγκώνουμε, μπορεί να έρθει όποιος θέλει!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης