Jump to content

tbilliou

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της tbilliou Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη

  1. Καλησπέρα. Προσωπικά δεν αισθάνθηκα ποτέ άβολα στη συγκεκριμένη τοποθεσία.
  2. Καλησπέρα σας. Τα τελευταία αρκετά χρόνια η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, πραγματοποιεί κάθε χρόνο τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας. Ενώ κατάφερα να εντοπίσω τα θέματα των τελευταίων ετών, δεν κατάφερα να εντοπίσω κάπου τις απαντήσεις. Αν κάποιος/α γνωρίζει που μπορώ να βρω τις απαντήσεις των τελευταίων 5-6 ετών για παιδιά γυμνασίου θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων.
  3. tbilliou

    Θέση Ήλιου

    Δοκίμασε και αυτό... https://www.esrl.noaa.gov/gmd/grad/solcalc/azel.html Η θέση του ήλιου είναι σχεδόν η ίδια κάθε χρόνο την ίδια μέρα και ώρα.
  4. tbilliou

    Θέση Ήλιου

    Θα σε συμβούλευα να κατεβάσεις μια εφαρμογή φωτογραφικού ενδιαφέροντος όπως είναι το sun locator. Επιλέγοντας απλά ημερομηνία και ώρα, σου δειχνει την ακριβή θέση του ήλιου στον ουρανιο θόλο.
  5. tbilliou

    Καταλάθος

    πραγματικά ωραίο λάθος
  6. ΄Η απλά πήγαινε με το powertank σε ένα κατάστημα με μπαταρίες.... Ξέρουν τη δουλειά τους
  7. Υπάρχει μία σχισμή στη βάση της στήριξης όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάτι που όμως δεν επηρεάζει. H τιμή της στα 30 ευρώ. - Πουλήθηκε Τυχόν μεταφορικά αν προκύψουν επιβαρύνουν τον αγοραστή. Ευχαριστώ.
  8. και εγώ... ευχαριστούμε πολύ
  9. Δεν έχω λόγια.... Απίστευτη δουλεια!!! Πολλά συγχαρητήρια! Εκτιμώ ότι αν προωθήσεις αυτή τη δουλειά σου σε κάποιο διαγωνισμό θα είσαι από τα φαβορί. Στο λέω γιατί πέρα από το αισθητικό κομμάτι, τεχνικά έχεις τις γνώσεις και τη δυνατότητα να κάνεις κάτι που ελάχιστοι μπορούν να πετύχουν εκεί έξω. και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
  10. Για να είμαι ειλικρινής όταν έβαλα το goto ένα μέρος της μαγείας χάθηκε όταν ο υπολογιστής ανέλαβε το κομμάτι του εντοπισμού των στόχων. Θεωρώ πως τα αστροάλαματα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να γνωρίσει κανείς τον ουρανό... Βέβαια το goto σου δείνει άλλη άνεση καθώς ακολουθεί τον στόχο.
  11. Έχω κάνει εγώ τη συγκεκριμένη επιλογή. Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει με άλλα ακριβότερα τηλεσκόπια για να έχω τη δυνατότητα της σύγκρισης, ωστόσο για μένα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Είναι αξιόπιστη και κάνει αυτό που υπόσχεται.... Δεν έχω μετανιώσει για αυτή μου την επιλογή.
  12. Έχεις απόλυτο δίκιο... είχα παρανοήσει και πίστευα ότι η κίνηση της γης και της τροχιάς είναι αντίθετες.... Ευχαριστώ
  13. Ανδρέα πράγματι στην περίπτωση του ISS όπου οι αποστολές είναι εκατοντάδες θα μπορούσε να είναι ένα πολύ σοβαρό κριτήριο το κόστος.... Αυτό που δεν κατανοώ όμως ότι πέρα από τους ανέμους που υπάρχουν στα στρώματα της ατμόσφαιρας είναι κάποια άλλη παράμετρος η οποία κάνει την τοποθέτηση σε τροχιά κάποιου αντικειμένου πιο δαπανηρό αν κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση;;;
  14. Φίλες και φίλοι συμforites καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Σήμερα σε άσχετη συζήτηση και άσχετο τόπο διατυπώθηκε μία ερώτηση στην οποία δεν μπόρεσα να έχω κάποια πειστική απάντηση. Γιατί η τροχιά του ISS έχει ανατολική διεύθυνση; Σε μία σύντομη έρευνα στο διαδύκτιο, δημοφιλέστερη απάντηση ήταν η οικονομία στα καύσιμα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης χωρίς όμως να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις... Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επ' αυτού θα ήμουν χαρούμενος να το μοιραστεί μαζί μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλές παρατηρήσεις!!!!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης