Jump to content

skywatcher

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    90
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με skywatcher

  • Γενέθλια 10/22/1991

του/της skywatcher Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πραγματικά απίστευτο!!!!!! Μπράβο Νίκο για την υπέροχη φωτογραφία
  2. Αγαπητοί Αστρόφιλοι & Αστρόφιλες, όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο διάστημα ήταν μια "πολεμική" δαπάνη.Γενικότερα η διαστημική όπως και αεροναυπηγικη είναι τομείς που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα χάρη στην χρηματοδότηση τους για πολεμική χρήση. Σήμερα όμως η διαστημική εξερεύνηση έχει κατά την γνώμη μου επιστημονικό χαρακτήρα,οπότε δεν είναι τομέας στον οποίο θα διαθέτονταν τεράστια κονδύλια όπως παλλαιότερα πάσει θυσία. Αντιθέτως η πολεμική βιομηχανία ακμάζει καθώς διαφορές μεταξύ κρατών δημιουργούνται,συντηρούνται και πολλές φορες κλιμακώνονται (ακόμα και με παρέμβαση της ίδιας) με αποτέλεσμα η ανάγκη για βέλτιστα οπλικά συστήματα να μην πάψει να υπάρχει ποτέ. Επιπλέον η έλλειψη αναγκαιότητας να πάμε σε "κόσμους" όπου ρομπότ μπορούν να μας εξυπηρετήσουν στην αναζήτηση γνώσης για αυτούς έχει ως αποτέλεσμα να μη θεωρείται επιτακτική η δαπάνη χρημάτων για την κάμψη όλων των εμποδίων και κινδύνων μιας επανδρωμένης διαστημικής πτήσης πέρα απο την Σελήνη. Γιατί τέτοια ταξίδια για να πραγματοποιηθούν απαιτούν την εφαρμογή νέων ιδεών και καινοτομίων,μιας και η σημερινή τεχνολογία δεν επαρκεί(για να μην αναφερθώ στο ότι κοστίζει πάρα πολύ!!!). Ωστόσο αυτό κοστίζει ακόμα περισσότερο οπότε ας μην περιμένουμε πολλά στο εγγύς μέλλον γιατί τα επιστημονικά οφέλη δεν αποτελούν επάρκη κινητήρια δύναμη για τέτοια ανθρώπινα εγχειρήματα όπως μαρτυρα η ανθρώπινη ιστορία. Έτσι μαι ζωή θα μνημονεύουμε ανθρώπους σαν τον Βέρνερ Φον Μπράουν,την στιγμή που πολλών άλλων οι ιδέες μείναν για πάντα στα συρτάρια γιατί πολυ απλά δεν "υπήρχαν" χρήματα για αυτές,καταδικάζονταςτους εμπνευστές τους στην αφάνεια.
  3. Αρκεί να μπορούμε να βρεθούμε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να τα δούμε!!!
  4. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί νομίζω πως αδικούν τον........... τύπο που έχει την eq6!!!!!!!!!!!!!!!
  5. skywatcher

    Ωραίο videoclip

    Planet Funk - Chase the Sun (Cyberdesign Remix)
  6. Αγαπητοί μου φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις χρησιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παραθέσατε σχετικα με το ζήτημα της απειλής κομητών. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο επί του θέματος.Θα σταθώ μόνο σε όσα είπε ο φίλος Τάσος περι επιπέδου πολιτισμών και όσα πολυ σωστά επισήμαν επάνω σε αυτό φίλος Στέλιος. Λοιπόν σε πάρα πολλά ζητήματα αναπτύσσονται θεωρίες απόεπιφανείς επιστήμονες οι οποίες όμως στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και αναπτύσσονται μόνο για να ακούγεται το όνομα των δημιουργών τους. Δεν θα πρέπει όμως να τις δεχόμαστε άκριτα στηριζόμενοι μόνο στο όνομα αυτου που τις διατυπώνει. Φιλικά, Πέτρος
  7. Τελικά επιβεβαιώθηκα!!! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=114106#114106
  8. Γιατί δεν με ξύπνησες ρε Μάκη.......... ΓΙΑΤΙ?????????????????????????
  9. Αγαπητοί μου φιλοι και φιλες, ζητώ συγνώμη που χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα για να σας εκθέσω τις εντυπώσεις μου από το Astrocamping που εγινε στο νησί της Θασου το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο,στο οποίο είχα την χαρά να παρευρεθώ. Ειλικρινά δεν ξέρω με τί να πρωτοξεκινήσω!!! Η πρώτη μέρα(ή καλύτερα νύκτα),η οποία ήταν και η ημέρα έναρξης,περιλάμβανε παρατήρηση σε έναν εκπληκτικό ασέληνο νυκτερινό ουρανό(από ύψος 900 περίπου μέτρων),ο οποίος ήταν τόσο πολύ "γεμάτος" με αστέρια που πραγματικά δεν ήξερα από που να πρωτοξεκινήσω!!! Η δεύτερη μέρα,περιλάμβανε πρωίνο περίπατο στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του όρους Υψάριο (1204 μέτρα).Τόσο η διαδρόμη μέσα στη φύση όσο και η μαγευτική θέα που προσφέρει η κορυφή αυτή αποζημίωσαν όσους επιλέξαμε να ανεβούμε στο βουνό αυτο.Το απόγευμα έγινε η ομιλία του καθηγητή Χρίστου Γούδη με θέμα "Το γνωστό και άγνωστο σύμπαν" και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας άλλα και ερωτήσεις σχετικά με αστρονομικά κι όχι μόνο θέματα.Η μέρα ολοκληρώθηκε και πάλι με παρατήρηση σε έναν ούρανο επίσης υπέροχο. Η τρίτη μέρα ήταν η ημέρα λήξης.Μαζέψαμε τα πράγματα μας και πήγαμε στην παραλία του ξενοδοχείου Alexandra Beach όπου κάναμε "μια βουτιά" κι έπειτα αναχωρήσαμε για τα σπίτια μας. Επίσης θα ήθελα να σταθώ σε τρία πράγματα: 1)Στην εξαιρετική επιλογή τόσο του τόπου όσο και του χρόνου στον οποίο έγινε το astrocamping έτσι ώστε οι νύχτες να είναι κατάλληλες για παρατήρηση. 2)Στις παροχές του astrocamping, καθώς τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα ψησταριές ανάβαν έτσι ώστε να μην μείνει κανένας νυστικός,ενώ το πρωί υπήρχε και πρωινό,ενώ ακόμη νερά και αναψυκτικάδιατίθενταν συνεχώς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.Οι τουαλέτες ήταν συνεχώς σε εξαιρετική κατάσταση,αφού καθαρίζονταν καθημερινώς.Υπήρχε παροχή ρεύματος προς όλους.Μεχρι και κόκκινη διαφάνεια για να καλυψουμε τους φακούς μας υπήρχε!!! 3)Η διοργάνωση αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πολλούς φίλους,να ανταλλάξω απόψεις σε θέματα εξοπλισμού,να εντοπίσω και να δω πλήθος ουράνιων αντικειμένων που δεν μπορούσα από την πόλη μου λόγο της φωτορύπανσης,αλλά και να γνωρίσω μια άλλη πλευρα της Θάσου,αυτή της ορεινής Θάσου. Γι΄αυτο θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Άγι,γιατί χάρη σε αυτή την μεγάλη του προσπάθεια κατάφερε να κάνει 80 περιπου άτομα να "ξεφύγουν" και να περάσουν καλά για ένα τριήμερο που θα μου μείνει αξέχαστο. =D> Εύχομαι το έπομενο astrocamping στη Θάσο το 2010 να στεφθεί από ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και όλοι όσοι δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε στο φετινό,του χρόνου να είστε εκεί. Φιλικά, Πέτρος
  10. Κατι τετοια γεγονοτα με κανουν να σκεφτομαι ποσο τυχεροι ειμαστε που τα παντα τοσο πανω στον πλανητη μας οσο και στο κοντινο μας διαστημα υπαρχουν ετσι ωστε ο "ανθρωπος" νσ επιβιωνει και να ανπτυσσεται μεσα στο τοσο επικινδυνο και αδιαμφισβητητα εχθρικο για την υπαρξη του συμπαν,οπου και λες και πορευεται χρησιμοποιωντας ως διαστημοπλοιο τη Γη μας!!!
  11. Ομοιοπαθης με την Μαρια,με την διαφορα οτι οταν καμια φορα μου την εδινε εβγαζα το dob8 μου στην ταρατσα ή στο μπαλκονι και εκανα λιγο παρατηρηση για να ξεφυγω. Αλλα και τωρα το καλοκαιρι βγαινω σχεδον καθημερινα τα βραδια και δεν εχω παντα ορεξη για αστροπαρατηρησεις.Αν και θα επρεπε να ντρεπομαι που το λεω,λιγες φορες αφιερωσα ολοκληρες νυκτες κατω απο τα αστερια παρολο που στην πολη μου ηταν πολλες οι υπεροχες βραδιες για αστροπαρατηρηση,και μετα το μετανιωσα!!! Και το χειροτερο.... απο Σεπτεμβρη ΤΕΛΟΣ οι αστροπαρατηρησεις,γιατι το ειδος της σχολης που θα ειμαι δεν αφηνει χρονο για τετοια!!!!!!! Απο αυριο ομως,στο astrocamping στη Θασο, θα επανορθωσω.................. Γι΄αυτο μην αποθαρρυνεστε,φιλε pentraks, γιατι ποτε δεν ειναι αργα....ευχομαι να επιστρεψετε δυναμικα στις αστροπαρατηρησεις οσο συντομοτερα γινεται!!!
  12. skywatcher

    ΝΕΤ

    Οντως 1 μπραβο θα το πω για την Ερτ!!! Εγω παντως προτιμησα να κανω αστροπαρατηρηση απο την ταρατσα του σπιτιου μου παρα να στηθω στην τηλεοραση!!! Θα μπορουσε η ωρα προβολης να ηταν καλυτερη... να μη χανουμε και τις καλοκαιρινες βραδιες μας!!!
  13. Καμια παρεξηγηση ρε Τασο,απλως οπως λες κι εσυ:"γραπτός λόγος είναι..έ καμιά φορά "ακούγεται+περνάει" αλλιώς.."!!!!!!
  14. Επειδη το starpointer μπορει ακομα και να χρησιμοποιηθει παραλληλα με 1 ερευνητη(με την καταλληλη πατεντα βεβαια) μην το υποτιμαται τοσο.Επισης δεν ξερω πως ειναι η χρηση του telrad, αλλα σιγουρα το starpointer δεν ειναι πεταμενα λεφτα!!!Ελπιζω οσοι ειναι τοσο κατηγορηματικοι μαζι του να το εχουν δοκιμασει πρωτα.Εγω προσωπικα δεν δυσκολευομαι ιδιαιτερα να "βαζω την κοκκινη κουκιδα" σε εκεινο το σημειο του ουρανου στο οποιο βρισκεται το αντικειμενο που θελω να παρατηρησω.Απλα εχω τον χαρτη στο μυαλο μου και συσχετιζω τη θεση του ουρανιου ανικειμενου με αυτη των αστεριων.Κι ακομα και αν γυροφερνω το αντικειμενο που θελω να δω αλλα δεν το πετυχαινω,ριχνω 1 ματια στον ερευνητη και τελος!!! Καλα θα ειναι παντως να μην ειμαστε απολυτοι και να μην ξεχνουμε οτι καθε συμβουλη μας απορρεει απο την προσωπικη εμπειρια μας και δεν ειναι κανονας!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης