Jump to content

MARINOS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    522
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με MARINOS

  • Γενέθλια 01/09/1967

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της MARINOS Επιτεύγματα

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. MARINOS

    Πειραματισμοί με Arduino - power MOSFETs

    Ναι, οι αποζευκτικοί κοντά στην τροφοδοσία, κάμποσα microFarad (πχ 560μF/63V) και παράλληλα κάποιους 100 nanoFarad κοντά στα όποια υπο-κυκλώματα, αλλά όχι σε εξόδους. Βλέπω όμως ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρολυτικοί στις ανεξάρτητες, έτοιμες πλακέτες MOSFET για Arduino του εμπορίου. Ίσως είναι υπερβολή, αλλά εγώ θα τροφοδοτούσα το Arduino μέσα απο δίοδο και έναν μικρό ηλεκτρολυτικό ώστε να διαχωρίζεται απο την τροφοδοσία των MOSFET και του φορτίου. Μάλλον τα 500Hz δεν αποτελούν πρόβλημα για κανέναν σύγχρονο οπτο-απομονωτή.
  2. MARINOS

    Πειραματισμοί με Arduino - power MOSFETs

    Μπορείς να τα συνδέσεις παράλληλα, διατηρώντας τις αντιστάσεις πύλης, για να πάρεις αντίστοιχα πολλαπλάσιο ρεύμα. Να υπάρχει πάντα μιά ανάστροφα πολωμένη δίοδος (πχ. 1N4001) συνδεμένη παράλληλα με το φορτίο. Να γίνεται άφθονη απόζευξη, κοντά στο φορτίο & στις γραμμές τροφοδοσίας, με πυκνωτές. Οδήγηση με οπτο-απομονωτές απο τον Arduino δίνει αρκετή ασφάλεια στην κατασκευή.
  3. Υπάρχει η Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού https://www.efe.gr/nea με πρόσφατη δραστηριότητα σχετικά με διεθνή πρότυπα & «παρασιτικό» φωτισμό. Ουσιαστικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε το φαντασιακό του νεοέλληνα όπως γράφει ο giorgosgr και όπως φαίνεται παρακάτω, στις φωτογραφίες του ίδιου υποκαταστήματος της Θεός ΑΕ. Είναι 1 από τα 5-6 σε χωριό/αρχαιολογικό τόπο της Πελοπονήσου, «φύτρωσε» μετά το 2000 ανάμεσα σε χωράφια και λίγα σπίτια, με γηπεδο-προβολείς να φωτίζουν από ψηλά ψηφιδωτό δήθεν έργο τέχνης άγιας προσωπικότητας, όλες τις μέρες από τη δύση μέχρι την ανατολή, ίσως με απευθείας ηλεκτροδότηση από το δημόσιο δίκτυο φωτισμού, πρόσφατα δε φωτίστηκε και ο σταυρός –όλα εννοείται με φουλ μπλέ συνιστώσα. Επειδή πάντα υπάρχει ειρωνεία, το πιο κοντινό οίκημα χρησιμοποιείται από ικανότατο πεπειραμένο ερ.αστρονόμο…
  4. Ρίξε μιά ματιά στην "επανάληψη Poincaré" και στην "Εργοδική υπόθεση" - μοιάζει με το ερώτημα.
  5. MARINOS

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΡΙΠΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ SKAYMASTER 15x70

    Γειά χαρά, δυστυχώς χρειάζονται στιβαρό & ψηλό τρίποδο ενώ ο adaptor που τα συνοδεύει είναι ακατάλληλος και πρέπει να αντικατασταθεί με τύπου "L" απο κατάστημα φωτογραφικών.
  6. MARINOS

    Ραδιοτηλεσκόπιο πρόβλημα

    Στα καταστήματα ηλεκτρονικών συνήθως είναι εκτεθειμένα στο "γκισέ". Εκεί επίσης μπορούν να σε συμβουλέψουν. Θα διαλέξεις με κριτήρια την εφαρμογή (αν θα φέρουν τάση, σήμα κλπ.), τη διατομή του καλωδίου, τις καιρικές συνθήκες & την ασφάλεια. Είναι π.χ. σημαντικό, η πηγή τάσης να έχει θηλυκές υποδοχές, στεγανές και να φέρει ασφαλειοθήκη + ασφάλεια. Οι κολλήσεις καθαρές & στέρεες, με προσοχή να μην λιώνει η μόνωση του καλωδίου και να δοκιμάζονται με Ωμόμετρο.
  7. MARINOS

    Ραδιοτηλεσκόπιο πρόβλημα

    Με ένα πολύμετρο πρέπει να ελέγξεις ένα-ένα τα κομμάτια της κατασκευής, ξεκινώντας απο την μπαταρία. Θα μετράς αν υπάρχουν οι τάσεις και τα ρεύματα που περιμένεις. Τακτοποίησε με επιμέλεια τις συνδέσεις με βύσματα (όχι κροκοδειλάκια) ώστε να αποκλείσεις τα βραχυκυκλώματα και τις συνέπειές τους.
  8. MARINOS

    Φακοί Κεφαλής LED

    διασκεδαστική ιδιοκατασκευή με μανταλάκι ή στυλό με pin για τσέπη + φτηνο-μπρελόκ ή κινέζικο αναπτήρα με led, όχι ;
  9. Αυτό ακριβώς! Μπράβο KC!! Δεν υπάρχει τίποτα "φυσιολογικό" στην κατά μόνας αστροπαρατήρηση ή αστροφωτογράφηση, ιδίως αν το κύριο κίνητρο είναι η απομόνωση (απο φόβο) απο την ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και οι περιθωριακοί δεν είναι "αφύσικοι" άνθρωποι. Ούτε η "φύση" είναι κατά οποιαδήποτε έννοια αγαθή, παντοδύναμη, αλάνθαστη κλπ. ώστε να αποτελεί ιδανικό προορισμό του ανθρώπου. Οι έννοιες δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν υπάρχουν στη φύση -είναι καθαρή υπέρβασή της από την ανθρώπινη βούληση κι αυτό είναι που μας κάνει ανθρώπους.
  10. Νομίζω ότι περισσότερο επικίνδυνη απο την μπουρδολογία με τη γενική μεταφυσική/υπερβατική έννοια, είναι η αφελής άγνοιά μας να διακρίνουμε ποιόν/ποιούς εξυπηρετεί διαχρονικά. Κύριο μέλημα της όποιας τοπικής ή/και παγκόσμιας ολιγαρχίας/κλεπτοκρατίας ήταν το πως θα εκτρέπει κάθε φορά σε άλλη κατεύθυνση την οργή του κόσμου, λόγω των κρίσεων που το ίδιο το σύστημα προκαλεί, είτε απο κατασπατάληση των πόρων ή απο λαίμαργη απληστία. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη απο τις πρώτες κοινότητες που συστάθηκαν, ο δυνάστης τα έχει πάντα καλά με τον μάγο, όταν δεν είναι ο ίδιος θεός (Φαραοί, Πάπες κλπ.). Ούτε εκείνη την εποχή, ούτε και σήμερα είναι εύκολο να πείσεις το πόπολο να πεινάσει ή να κατασφάξει τον "εχθρό", για τον αφέντη του, αν δεν υπάρχει ιδεολογικό/μεταφυσικό υπόβαθρο. Σήμερα που τα μεγάλα θεομάγαζα έχουν (κάπως) χάσει τη δημοφιλία τους, τη δουλειά της επερχόμενης "εκδίκησης" της 2ας παρουσίας την κάνουν μια χαρά οι Τέσλα, τα ufo, το feng sui κλπ. με τις "άπειρες ενέργειες" που θα αποκαλυφθούν και θα μας λυτρώσουν. Μάλιστα, όσο πιό πολλές και φανατικές οργανωμένες αντιλήψεις υπάρχουν, τόσο πιό αποτελεσματικά απομονώνονται και ελέγχονται οι αγανακτισμένοι και το σύστημα δικαιολογεί τον εαυτό του και τις μεθόδους καταστολής του. Τι θα γινόταν όλος αυτός ο μηχανισμός κατασκευής τρομοκρατημένων (=φρόνιμων) νοικοκυραίων χωρίς Al Queda, Ιεχωβάδες, "αναρχικούς", ναρκωτικά ή την εκκλησία των ανδρών την μπάλα;
  11. μόνο αυτοί που ευθυγραμμίζονται με το μαντείο των Δελφών, τη Βασιλεύουσα και τις πυραμίδες, μη γκοροιδεύουμε το γκόζμο
  12. MARINOS

    Κρονος

    Π.χ., αν το τηλεσκόπιό σου έχει εστιακό μήκος 1200mm, με προσοφθάλμιο 4mm μεγεθύνεις την εικόνα κατά 1200 / 4 = 300 φορές. Ανάλογα πολλαπλασιάζονται και όλα τα "σφάλματα", όπως οι κραδασμοί στο τηλεσκόπιο ή το 'βράσιμο' απο την κίνηση της ατμόσφαιρας.
  13. MARINOS

    Κρονος

    ....εσύ σωστά έκανες, αλλά 70 χιλιόμετρα ατμόσφαιρας απο πάνω σου είχαν άλλη γνώμη. Σπάνια μπορεί κανείς να παρατηρήσει με 300x - εσύ το πήγες 600x ή κάνω λάθος;
  14. MARINOS

    τηλεσκοπιο

    Ψάξε με την ησυχία σου ότι υπάρχει σε dobsonian 8 ιντσών, αλλά έχε στο νου ότι το τελικό κόστος είναι συνήθως μεγαλύτερο με κάποια αναγκαία αξεσουάρ. Εντοπισμός αντικειμένων γίνεται πλέον κι απο δωρεάν εφαμογές σε εξυπνόφωνα κι ο χειροκίνητος τρόπος είναι μάλλον πιό διασκεδαστικός και διδακτικός. Αν μπορείς, πήγαινε σε κάποια εξόρμηση να δεις απο κοντά διάφορους τύπους πριν διαλέξεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης