Jump to content

chrismakis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της chrismakis Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. chrismakis

    αγορα κυαλιων - πρωτες εντυπωσεις..

    παιδια πολυ χρησιμα ολα αυτα που γραφετε..σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τη βοηθεια.
  2. chrismakis

    αγορα κυαλιων - πρωτες εντυπωσεις..

    kkokkolis εχεις δικιο..γενικα δε μπορω να πω πως βγαζει εντονο χρωματικο σφαλμα το κυαλι συγκρινοντας το παντα με χαμηλοτερης κατηγοριας τιμης που δοκιμασα..αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι πως ειναι πολυ ξεκουραστο στα χερια μου και στα ματια μου. τριποδα ακομη δεν εχω και ο μονος λογος που θα παρω ειναι να κανω το τεστ με τη μεζουρα. δε νομιζω πως θα τον χρειαστω για την δουλεια που θελω τα κυαλια και εφοσον εχω τηλεσκοπιο. σιγουρα στα ακρα του πεδιου κουνοντας τα ματια μου και μονο υπαρχει λιγοτερη ευκρινεια σα θολουρα θα ελεγα..οκ ειμαι και εντελως ερασιτεχνης ειναι τα πρωτα μου κυαλια και καποια πραγματα αυτονοητα μου κανουν εντυπωση η ισως τα διατυπωνω λαθος.. σας ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σας.
  3. chrismakis

    αγορα κυαλιων - πρωτες εντυπωσεις..

    87m ειναι φιλε fotodektis...
  4. προσφατα παρελαβα τα νεα μου κυαλια..kowa dcf 10x50. roof πρισματα με διορθωση σφαιρικης φασης χωρις φακους χαμηλης διασπορας. πληρως πολυ επιστρωμενα πρισματα με επιστρωσεις της kowa (kr) για αποφυγη ευκολων γρατζουνιων (hairlines) ειδικα στο καθαρισμα.. ακομη δεν εκανα καποια δοκιμη με τις γνωστες μεθοδους που μας διδαξαν εμπειρα μελη σε αυτη τη σελιδα..ουτε με χαρτονομισμα ουτε με μεζουρα επειδη δεν εχω αγορασει ακομη τριποδα και ανταπτορα. με την πρωτη επαφη διαπιστωσα πως προκειτε για ενα αξιοπρεπεστατο κυαλι. συμπαγης κατασκευη ελαφρυ σχετικα (740 γραμ).ευκολο στο χειρισμο παρα την 10χ μεγενθυση. αρκετο ανετο για παρατηρηση.νομιζω εγω τουλαχιστον ειμαι οριακα σε αυτη την μεγενθυση. τα υλικα κατασκευης ειναι παρα πολυ καλα.ματσαρουν εξαιρετικα με τις παλαμες μου και σου δινουν μια φιλικη και ζεστη αισθηση. η εστιαση ειναι εξαιρετικη ακριβειας αρκετα smooth θα ελεγα και ευκολη. μεγαλο ανοιγμα στους προσοφθαλμιους με τα εμπρος πλαστικα να ανοιγουν προς τα εξω και να κλειδωνουν σε τεσσερις θεσεις κανοντας την παρατηρηση ανετοτατη θα ελεγα ευνοοντας οσους φορουν γιαλια. ωραια θηκη με παρελκομενα αλλα οχι και τοσο ευκολο θα ελεγα σεταρισμα στον δεξι προσοφθαλμιο. θα ηθελα λιγη περισσοτερη ευκολια σε αυτο το σημειο. παμε στο ρεζουμε..υψηλη ευκρινεια ωραιες εικονες. χρωματικο σφαλμα σαφως και υπαρχει φευγοντας απο το κεντρο του πεδιου και πιο πολυ ορατο προς τα κατω συνηθως με κιτρινες αποχρωσεις και προς τα πανω με μωβ.δεξια αριστερα θα ελεγα πως το σφαλμα διαχειριζεται παρα πολυ καλυτερα απο τους φακους. σαν απειρος στα κυαλι γενικα μου κανει εντυπωση που σε συγκεκριμενους στοχους ενω καποιες φορες βλεπω σφαλμα καποιες αλλες δε βλεπω.δε μπορω να καταλαβω ακομη αν οφειλεται στα ματια μου απο κουραση πχ, στην ατμοσφαιρα, στο φοντο στη θεση του στοχου σε σχεση με τον ηλιο η σε κατι αλλο... επισης αρκετα σπανια και υπο συγκεκριμενες συνθηκες θα δω σφαλμα στο κεντρο του πεδιου. αυτο συμβαινει μονο οταν παρατηρησω ας πουμε μια οριζοντια κολωνα μεγαλου υψους.εκει υποθετω πως επειδη στο πανω σημειο του πεδιου και στο κατω σημειου υπαρχει εκτροπη αλλα στο κεντρο ενω δεν υπαρχει το ματι σαν οφθαλμαπατη ισως τη βλεπη συνεχομενη..αν οχι σε τι αλλο μπορει να οφειλεται οφειλεται; θα επανελθω συντομα με καλυτερες κριτικες οταν προμηθευτω τον απαραιτητο εξοπλισμο.
  5. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    η αληθεια ειναι πως ουτε εγω εστιασα σε αυτο.θα το ρωτησω ομως.απο τα συμφραζομενα καταλαβα πως ειναι πιο ποιοτικη η κατασκευη του, ειναι ιαπωνικης κατασκευης (μονο η συναρμολογηση γινεται στην κινα)...τα χρηματα πανω κατω τα ιδια και δε θα παιξουν ρολο τους εξηγησα..η επιγεια παρατηρηση με ενδιαφερει πιο πολυ απο τον ουρανο..οποτε για να μου προτεινουν αυτο..τι να πω και εγω δε ξερω... η γνωμη σου επι του θεματος;
  6. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    παντως σε επικοινωνια που ειχα με το πλανηταριο μου προταθηκαν τα kowa αντι των helios ακομη και αν τα δευτερα εχουν φακους ed.. ta kowa 10x50 μονο εκει υστερουν..κατι πολυ σημαντικο ειναι οτι ζυγιζουν μολις 740 γραμμαρια.δυσκολο για κυαλι αυτων των διαστασεων σε αυτη την τιμη.ηθελα να ρωτησω αν αυτο το χαρακτηριστικο παρα την οριακη μεγενθυση θα παιξει ρολο στο κρατημα με το χερι. ξαναλεω δεν εχω εμπειρια απο το συγκεκριμενο κυαλι.και το κακο ειναι οτι δεν εχω τη δυνατοτητα να το πιασω στα χερια μου.
  7. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    σημερα περασα απο ενα μαγαζι με κυνηγετικα ειδη το οποιο ειχε και κυαλια.. δοκιμασα λοιπον μια σειρα της yukon..zoom, 8x40, 10x50, 12x50... το κερασακι ηταν τα 10χ40w της swarovski. αυτο που διαπιστωσα ηταν πως τα 8x με τα 10x δεν εχουν οσον αφορα της επιγειες παρατηρησεις την τεραστια διαφορα.τη διαφορα την μεγαλη την εχει ο φακος..τα 10x50 ηταν πιο φωτεινα σε καθε περιπτωση.τα 12x ακομη πιο φωτεινα αλλα σαν μεγεθυνση αρχιζε και ξεφευγε αισθητα το πραγμα.. εννοω πως το τρεμουλο δεν ηταν τοσο αισθητο απο τα 8x στα 10x οσο απο τα 10x στα 12x. ημουν τυχερος γιατι εκεινη τη στιγμη περνουσε ενα επιβατικο αεροσκαφος. δεν εχασα ευκαιρια και εστρεψα και τα 8x και τα 10x στον ουρανο προσπαθωντας να το ακολουθησω. εκει υπερειχαν ξεκαθαρα τα 8x40 λογο κινουμενο στοχου και πεδιου δηλαδη.. τα 8x40 ειχαν βαρος 830 γραμμαρια.τα 10x50 περιπου στα 1000 γραμμαρια. εν τελη το τρεμουλο στα 10x υπηρχε αλλα στα λιγα λεπτα που κρατησα τα κυαλια στα χερια μου δε μπορω να πω οτι με κουρασε παρα πολυ. πιστευω πως γενικα δεν ευθυνεται μονο η μεγεθυνση σε ενα κυαλι για το τρεμουλο.φανταζομαι και το βαρος.αλλα και ο τυπος.. γενικα φαινοταν στιβαρο κυαλι.το επιασα καλα στα χερια μου.ματσαρε με τις παλαμες μου καλα.. αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν στην κατηγορια roof που σκεφτομαι να κινηθω θα βολευτω το ιδιο. σιγουρα θα ειναι πιο ελαφρια..αλλα δε ξερω τι αισθηση θα παρω στο κρατημα.. αν θα μπορω λογο μικροτερων διαστασεων να τα πιασω οπως θελω και οπως πρεπει.. το κερασακι στην τουρτα τα swarovski...10x40w.αλλο πραγμα..παναλαφρα φωτεινα ποιοτητικοτητα... εν τελη πιστευω πως τα 10χ50 ειναι οριακα στο κρατημα.σιγουρα θα σε κουρασουν γρηγοροτερα απο τα πιο μικρα και αναλογα το ποσο μακρινος θα ειναι ο στοχος στη γη πιο πολυ..στον ουρανο θα εχουν ακομη περισσοτερο τρεμουλο απο τα μικροτερα.
  8. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    καλησπερα και παλι απο εμενα...επειτα απο σκεψη ειπα να αυξησω και αλλο το μπατζετ.. ακρη ομως δεν εχω βγαλει σχετικα με το τι αγορα θα κανω τελικα.. ορισα ενα ποσο κονρα στα 300 ευρω.αντε και λιγο παραπανω.. ομολογω πως με βοηθησαν πολυ οι πληροφοριες που αντλησα εδω..το επιπεδο γνωσεων αλλα και η προθυμια ολων ειναι σε υψηλοτατο επιπεδο. εχω βαλει στο ματι τα kowa 10x50 η ενναλλακτικα τα 8x42. roof πρισματα πληρως πολυ επιστρωμενα.με διωρθωση φασης.ελαφρια.. η 10x μεγενθυση με τρομαζει απο αυτα που εχω διαβασει.δε ξερω αν θα τα ευχαριστηθω. χρηση 70% επιγειες παρατηρησεις οπου βρεθω θελω να τα εχω κοντα μου.. 30% ουρανος..
  9. chrismakis

    σημαδι σε φακο.

    παιδια σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον..τον φακο τον καθαρισα και ειναι ολα καλα..ευτυχως δεν ηταν μυκητας αλλα καποια μακια...δε ξερω αν τον καθαρισα βεβαια με σωστο τροπο.. τον φυσηξα καλα με μια αδεια συριγγα..επειτα εριξα απιονισμενο νερο σε μια μπατονετα. ισα που την ακουμπησα στα δυο σημαδια.ελαχιστα...επειτα πηρα ενα πολυ πολυ μαλακο πανι μικροινων. το ακουμπησα ελαφρα χωρις να τριψω την επιφανεια του..ο λεκες βγηκε.
  10. chrismakis

    σημαδι σε φακο.

    και τι πρεπει να κανω; μπορω να την αφαιρεσω; εχει κανει ζημια στην επιστρωση;
  11. chrismakis

    σημαδι σε φακο.

    γεια σε ολη την αστρο παρεα..προσφατα ανοιξα εναν φακο baader hyperion που ειχα να χρησιμοποιησω αρκετα χρονια.τον συγκεκριμενο φακο δε τον ειχα χρησιμοποιησει σχεδον καθολου.. ειδα δυσο περιεργα κυκλικα σημαδια.ενα μικρο και ενα πιο μεγαλο..ακολουθει φωτογραφια..μπορειτε να βοηθησετε στο τι μπορει να ειναι;
  12. fotodektis και εγω ipad θα σου προτεινα αλλα οντως ειναι ακριβα..
  13. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    fotodektis ευστοχα τα ερωτηματα σου...αναμενουμε απαντησεις....
  14. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    αφου σαρωσα ολη την αγορα και ολα τα πιθανα σημεια πωλησης κυαλιων τελικα καταφερα να βρω και να δοκιμασω τα acculon 7x50 αλλα και τα 10x50. χωρις να εχω εμπειρια πιστευω οτι προκειτε για αξιοπρεπεστατα κυαλια για εναν αρχαριο αλλα μεχρι εκει. ηταν στιβαρα απο καλης ποιοτητας περιβλημα.η 10χ μεγενθυση ειναι ερκετα οριακη για το χερι. απαιτει νηφαλιοτητα και ψυχραιμια.ακομη και η ανασα προκαλει τρεμουλα. δε τα λες αμφοτερα βαρια αλλα οριακα για αυτο που θελω εγω.βγηκα απο το μαγαζι και παρατηρησα μεσης αποστασης στοχους.πολυκατοικιες καμιναδες και τον κυματοθραυστη του λιμανιου μας. η ατμοσφαιρα λογο σκονης δε βοηθουσε για ασφαλη συμπερασματα.. γενικα ομως μπορω να πω πως δεν ενθουσιαστηκα απο αυτη τη σειρα γενικα.δε μου φωναξαν δηλαδη αγορασε με το eye relief κλειστοφοβικο οπως προειπε ο kkokolis για τα action (περιπου ιδια) νομιζω αυτα που μου προταθηκαν η σειρα prostaff δηλαδη ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελω.. φορητοτητα ογκος - βαρος πρισματα μεγενθυση... ετσι θα κοιταξω τη σειρα 3s , 5s , 7s 8x42..θα επικεντρωθω στις μεταξυ τους διαφορες αλλα και στη σχεση αποδοσης τιμης.οποιαδηποτε βοηθεια επ αυτου καλοδεχουμενη.
  15. chrismakis

    αγορα κυαλιων (αρχαριος)

    σε ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες..βλεπω πλεον την prostaff με πιο ζεστο ματι και πιστευω πως ισως ταιριαξει περισσοτερο για τη χρηση που θελω..βεβαια εχω ακομη καποιες αποριες.. θα αξιζε η υπερβαση στα prostaff 5s αντι 3s λογο πληρως πολυεπιστρωμενων φακων; σαν μεγεθυνση η 10x χρειαζεται τριποδα η ειναι οριακα στα χερια;εννοω θα με κουρασει; για περιστασιακη αστρονομικη χρηση η διαμετρος των 42mm κανει μεγαλη διαφορα σε σχεση με την 50mm;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης