Jump to content

kambou

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    95
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με kambou

  • Γενέθλια 01/01/1994

του/της kambou Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. kambou

    Homemade: Ράδιο-τηλεσκόπιο

    Καιρο περιμενα κατι τετοιο στο forum . . . τα μονο αρθρα που εβρισκα ηταν στα αγγλικα σκεφτομουν να κανω κατι σαν << ερασιτεχνικο ραδιοτηλεσκοπιο >>!!!!!! Βεβαια εχω δορυφορικο εξοπλισμο αλλα αφου δεν βλεπω πλεον δορυφορικα καναλια λεω να πειραματιστω με αυτον! Τωρα , ξερει κανεις πως θα γινει να συνδεθει η κεραια με τον υπολογιστη? Ωστε να ερχονται απευθειας τα σηματα σε αυτον ???
  2. Ναι το 10αρι εννοουσα! Ο barlow ειναι της televue! Οσο για τα προσοφλθαλμια ειναι Super Plossl! Και ο Διας ηταν κοντα στο ζενιθ! Φυσικα τα προσ. που εδινε δεν τα εχω και για τα top αλλα επειδη ξεμεινα με αυτα τωρα λεω, επιτελους να παρω τιποτε αλλο και επειδη με εκανε εντυπωση αυτο,ηθελα να ξερω απο τι περιπου ειναι μην εχουμε προβληματα! Αυτο συνεβαινε παντα οποτε δεν νομιζω να ειναι απο το seeing Για το Collimation θα ελεγα οτι κατα 99,9 ειναι μια χαρα
  3. Εχω Dob 8" και εχω μια απορια! Κατ αρχην εχω τα αρχικα προσοφθαλμια δηλ. PLOSS 25 και 10 Οταν χρησημοποιω το 25άρι με Χ2 Barlow για οτιδηποτε ( π.χ. τον Δια ) και να παρατηρησω δεν μου προσφερει καθαρη εικονα , ειναι θολη ή αν θελετε δν καθαριζει πληρως ! ( με η χωρις το <<καπακι>> ) Με το 25άρι δεν εχω κανενα προβλημα! Η παρατηρηση γινεται σε κατοικημενη περιοχη! Σκεφτηκα μηπως ειναι επειδη φτανει στα ορια του μεγιστου .... αλλα..δν ξερω ----> 1200 / ( 10/2 ) = 240Χ και το μεγιστο ειναι 300Χ .. Ετσι δεν ειναι? Οποτε τι παιζει??
  4. παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας.... σημερα ειναι η τελευταια μερα για να παραδοθουν τα θεματα.... αλλα στις ασκησεις που χρειζονται τυποι και τετοια τι κανω??? εννοω πως τα γραφω π.χ. στο word για να τα στειλω??
  5. kambou

    Starry Night

    Παιδια δειτε λιγο εδω.... http://store.starrynight.com/software.html Το καθενα ειναι ασχετο με το αλλο??? Δηλαδη αν εχω το πρωτο ( starry night pro plus 6 ) περιλαμβανει και τα υπολοιπα....π δειχνει η σελιδα?? Η οχι?
  6. Ασχετο.... αλλα... πιο προγραμμα ειναι αυτο??
  7. kambou

    ISS 14 16 18 May

    Ναι , ναι ναι !!!!! Αυτος ηταν....!
  8. kambou

    ISS 14 16 18 May

    Παιδια μαλλον το ειδα...αλλα για να μαι σιγουρος....τι ωρα περιπου τον ειδατε?
  9. Παιδια , στο Cartes du ciel λεει π.χ. στην ανδρομεδα οτι ειναι 189.1 x 61.7... Εγω πως μπορω να καταλαβω αναλογα με το τι προσοφθαλμιο χρησημοποιω , αν φαινετε ολοκληρο ή αν χανω εικονα απο .... την ακρη.( Θα μου πειτε γυρνα λιγο δεκσια - αριστερα για να δεις.. αλλα λεω αν υπαρχει τροπος που το υπολογιζεις. Διαιρεις κατι με κατι και βλεπεις p.x. 100 x 150 ) Π.χ. με το Dob 8" +25mm .. βλεπει 0,5 μοιρες. εχει καποια σχεση αυτο με το τι διαστασεις εχει 1 αντικειμενο?
  10. kambou

    Dob 8 Ερωτηση/σεις

    καλυφθηκα
  11. kambou

    Μοιρες

    ok ευχαριστω!
  12. α δλδ φευγεις στις 3,20 κανεις το γυρο του γαλαξια αι οτα ερ8εις πισω ειναι παλι 3,20.... αυτο... περιπου!
  13. ναι και εγω το ιδιο ξερω..... αλλα αυτο το ατιμο το <<κανονικα>> πως το ονομαζουμε.... κανονικα (δλδ γιατι το ονομαζουμε κανονικο) συμφωνα με τι ειναι κανονικο???------------------------------------- ( ΣΚΕΨΗ ) οταν διανυεις ενα ετος φωτος με την ταχυτητα του φωτος συμαινει οτι ταξιδευεις για 1 χρονο. Εσυ ποσος χρονος καταλαβαινεις οτι περναει?? λεπτα - δευτερα?? ή 1 χρονος και απλα δεν μεγαλωνεις? Και δλδ το κανονικο ειναι οσα ετη φωτος ταξιδευεις( με την ταχυτητα του φωτος παντα ) αλλα τοσα χρονια περνανε στη Γη??? 1 ετος φωτος = 1 χρονος 5 ετη φωτος = 5 χρονια 22,3 ετη φωτος = 22,3 χρονια Αυτο εννοεις κανονικο??? ή πηγα λα8οσ?
  14. kambou

    Μοιρες

    Σημερα ο ποσειδωνας 8 ειναι 3' διπλα απο το Δια. Αν εχω στο κεντρο το Δια πρεπει να το κουνησω κ αλλο για να δω 3' μοιρες μακρυα ή το 25mm + dob 8 καλυπτει την αποστασει???
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης