Jump to content

bug

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    94
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της bug Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. bug

    Έχω Celestron SkyMaster 15x70, χρειάζομαι άλλα;

    Χρήστο, ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Αποφάσισα να μην αγοράσω κάτι άλλο προς το παρόν, πέρα από τον μεταλλικό αντάπτορα για το τρίποδο. Το πιθανότερο είναι ότι αν ασχοληθώ, θα αγοράσω ένα Dobsonian 6''. Για το μοντέλο που αναφέρεις, διαβάζω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε "ντύσιμο" στον σωλήνα, μάλλον για να μην μπαίνει φως.
  2. bug

    Έχω Celestron SkyMaster 15x70, χρειάζομαι άλλα;

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορείς να μου πεις πού μπορώ να βρω τον εν λόγω μεταλλικό προσαρμογεά; Επίσης, εσύ με το θέμα του αυχένα τι κάνεις; Δεν σε ενοχλεί που πρέπει να στραβώνεις τον λαιμό σου για να βλέπεις; Φαντάζομαι εννοείς αυτά http://www.planitario.gr/kowa-yf-6x30-kw-yf30-6.html Εφόσον έχω μεγάλα κιάλια και (ενδεχομένως να πάρω) πιο μικρά, δεν έχει περισσότερο νόημα να πάρω απευθείας πιο μετά ένα πιο high-end μοντέλο πάνω στο οποίο θα μπορώ και να αγοράσω προσοφθάλμια κλπ;
  3. Καλησπέρα, Πριν αρκετά χρόνια (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=591) είχα αγοράσει τα Celestron SkyMaster 15x70 με το σκεπτικό ότι τα κιάλια είναι πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσεις αστρονομία, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσεις σε ένα ακριβό τηλεσκόπιο πριν βεβαιωθείς ότι θες να ασχοληθείς σοβαρά. Δυστυχώς τα συγκεκριμένα κιάλια ποτέ δεν με βόλεψαν. Τόσο η μεγάλη μεγένθυση, όσο και το μεγάλο τους βάρος τα καθιστούν απαγορευτικά για παρατήρηση στο χέρι, ενώ η εμπειρία που είχα με ένα φθηνό τρίποδο δεν ήταν θετική αφού με το παραμικρό κούνημα ή αέρα όλα τρεμόπαιζαν. Συν ότι με το τρίποδο κουράζεται ο αυχένας μου γιατί τα εν λόγω κιάλια δεν έχουν ορθή γωνία στα προσοφθάλμια. Έχω φτάσει λοιπόν στο σημείο να αναρωτιέμαι μήπως ένα πιο ελαφρύ ζευγάρι με (ίσως) καλύτερα οπτικά και πιο χαμηλό βάρος είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή. Στο μυαλό μου έχω τα Vixen ULTIMA 9x63 ZCF και Vixen ULTIMA 8x56 ZCF (τα οποία περίεργως στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης έχουν την ίδια τιμή). Πιστεύετε έχει νόημα να αγοράσω άλλο ζευγάρι κιάλια; Αν ναι, ποιο από τα δύο είναι καλύτερα; Ή αν έχετε κάποια άλλη πρόταση σε αυτό το εύρος χρημάτων, δεκτή. Ευχαριστώ.
  4. bug

    C adapter για κιάλια 15x70

    Καλώς. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
  5. bug

    C adapter για κιάλια 15x70

    Καλό φαίνεται! Λες να έχει αρκετή διαφορά απ' το bracket/adapter που έχουν τα κυάλια απ' τη μάνα τους (Celestron); Από ποιόν dealer το πήρες; Ιταλία; Και κάτι ακόμα. Γνωρίζεις τι είδους red-dot finders παίρνει; Θέλει συγκεκριμένα αυτόν (της Burgess) ή παίρνει και άλλους; Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι γι' αυτό, το οποίο φαίνεται να έχει εξαντληθεί, για τα 15x70 κιάλια μου. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να το αποκτήσω από αλλού (είτε από Ελλάδα, είτε αποστολή από εξωτερικό προς Ελλάδα); Ευχαριστώ.
  7. Μηνά αν σε ενδιαφέρει έχω πάει εγώ Φινλανδία τα Χριστούγεννα του '94 αν θυμάμαι καλά (τότε η στιγμή με το περισσότερο φως ήταν όπως το δικό μας προχωρημένο σούρουπο και βάλε). Πήγα σε αρκετά μέρη, ανάμεσά τους και στο Ελσίνκι. Αν θες κάτι συγκεκριμένο πέρα από αστρονομία, feel free να ρωτήσεις (PM?). Δυστυχώς τότε ήμουν 10 χρονών και δεν είχα ακόμα ξεκινήσει να ασχολούμαι με το αντικείμενο, όμως θυμάμαι αρκετά πράγματα, κατά τα άλλα, από εκείνο το ταξίδι.
  8. Και γω, δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Σπάνια τα άκρα είναι σωστά.
  9. Όντως πολύ εντυπωσιακό. Τελικά το σούρουπο είναι ό,τι πρέπει για παρατήρηση δορυφόρων, ειδικά όταν αναμένεται μεγάλο magnitude.
  10. Bump! Για όποιον ενδιαφέρεται (σύμφωνα με το Heavens-Above), σήμερα το βράδυ στις 21:33:42, o ISS αναμένεται να έχει magnitude -0.8 (περιοχή: Χαλκίδα). Λογικά θα ισχύει κάτι ανάλογο και για αρκετές άλλες περιοχές στην Ελλάδα...
  11. Ακόμα και στους τεχνητούς δορυφόρους; Υπάρχει κάποιος λόγος;
  12. Άρα (αν κατάλαβα καλά) το υψόμετρο του δορυφόρου παραμένει σταθερό. Το φαινόμενο ύψος (αυτό που βλέπει ο παρατηρητής) αυξομειώνεται για το λόγο που εξήγησε ο Αντώνης. Ευχαριστώ.
  13. Παρατηρώντας χθες για πρώτη φορά πέρασμα του ISS, μου προέκυψε μια απορία. Συγκεκριμένα, στο Heavens-Above δίνει υψόμετρο αρχής και λήξης του περάσματος, τα οποία συνήθως απέχουν το πολύ μια μοίρα. Έχει όμως και μια στήλη μέγιστου υψόμετρου. Για παράδειγμα ενώ στην αρχή και τέλος έχει 10 μοίρες, ως μέγιστο υψόμετρο έχει τις 77! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει τέτοια διακύμανση στο υψόμετρο; Θα περίμενα είτε να αυξάνεται, είτε να μειώνεται, είτε να παραμένει σταθερό. Πάντως όχι να... "ανεβοκατεβαίνει"! Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  14. Μπράβο παιδιά! Καλή κίνηση για όσους δεν κατάφεραν να ακούσουν.
  15. Λίγες ώρες αφού προσπάθησα να πείσω (χωρίς επιτυχία) ένα συγγενικό μου πρόσωπο ότι προϊόντα χωρίς την ένδειξη CE που έχουν να κάνουν με ηλεκτρικό ρεύμα είναι καλό να αποφεύγονται πλέον...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης