Jump to content

frozed2

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της frozed2 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. frozed2

    Star-bathing

    Το φωτεινο μερος του Γαλαξια μας απο την Παραλια Πανορμου, Φωκιδος..
  2. Παιδες καλησπέρα! Το "theskylive" ισχυει τελικα για τον ison? Αν ισχυει δειχνει πως μειωνεται η φωτεινοτητα του...πριν ειχε -1.65mag και τωρα -1.58..
  3. Την είδαν και απο Αλιβέρι και μ ανέφεραν οτι μολις χαθήκε πισω απο το βουνο έβγαλε έντονη πράσινη λαμψη λες και έκανε έκρηξη....Παλι χανω κατι τοσο όμορφο...τυχερόι όσοι την είδαν!!
  4. Τελος ακομα και η υφη αλλα και ο προσανατολισμος των στοιχειων της πετρας σου δινει ενα αποτελεσμα... ΠΧ στην δευτερη φωτογραφια που εβαλες, αμφιβαλω για το αν οντως εχει μαγνητικη ιδιοτητα το συγκεκριμενο κομματι πετρας, επισης φαινεται καθαρα μια σαφεστατη φυλλωση - γραμμωση που παραπεμπει σε κομματι σχιστολιθου πιθανοτατα με μοσχοβητη επανω σε αυτο (Μοσχοβιτης: φυλλοπυριτικο ορυκτο)..
  5. Το οτι δεν αναβρασει ειναι δειγμα του οτι δεν περιεχει ανθρακικα ορυκτα (ασβεστιτη κλπ).... Το οτι μαγνητιζεται μπορει να ειναι μεν δειγμα σιδηρου αλλα μπορει να ειναι ενας απλος μαγνητιτης, ορυκτο μεγαλου ποσοστου σε σιδηρο που ειναι και στα χρωματα της πετρας....δοκιμασε αν χαραζεται με την μυτη ενος σουγια.... Αν χαραζεται με δυσκολια και ισα ισα γρατζουναει την πετρα (σκληροτητα 5.5-6) πολυ πιθανο να κρατας στα χερια σου εναν μαγνητιτη...υποθετω οτι εχει βεβαια εντονη μαγνητικη ιδιοτητα με τα οσα περιγραφεις... Επισης για να ειναι μετεωριτης θα πρεπει θεωρητικα να εχει ενα πιο ισχυρο ειδικο βαρος απο οτι μια απλη πετρα...ακομη και αυτο ομως δεν ειναι αρκετο γιατι ο σιδηρος εχει μεγαλο ειδικο βαρος και οσο μεγαλυτερο ποσοστο, τοσο πιο βαρια η μαζα που κραταμε στα χερια μας... Τελος παιζει ρολο και το που το βρηκες...πχ μπορει να ειναι σε ενα περιβαλλον που αν ψαξεις θα βρεις ομοιες πετρες, αλλα μπορει να ειναι μια μεταφερμενη πετρα απο αλλο περιβαλλον και ετυχε να πεσει στα χερια σου... Οσες περισσοτερες πληροφοριες συλλεξεις τοσοπιο σιγουρος θα εισαι γιατι το οτι μαγνητιζει και ειναι γκρι δεν ειναι ουσιαστικα τιποτα...! Ελπιζω να βοηθηθηκες λιγο! καλα αποτελεσματα!
  6. Καλημέρα παιδιά!! Πολλες περσειδες ειδα χτες αλλα κ καμια δεκαρια σποραδικους...Συνολικά πάνω απο 120 διάττοντες κ οι περισσοτεροι απ τς 3 εως τις 4...ολα αυτα σε πλ καλό ουρανο χωρίς φωτα κλπ...κατα τς 5 παρα τα παράτησα...το παράπονο μ είναι ότι εχω δει τοσες βροχες περδειδων κ μια βολιδα -5 mag δεν εχω πετυχει...οπως κ χτες τα περισσότερα ηταν <0 mag κ δύο τρεις π μ εμειναν ηταν -2 κ ενας πιο καλος στο -3 κοντα...κατα τ αλλα ολα καλά!
  7. Ερασιτεχνης αστρονόμος?? Μου φαινεται πολυ βαρύς ο όρος για να αντικτοπτρισει την προσωπικη μου ασχολεια με τον ουρανο! Ειμαι λατρης των αστρων, μ αρεσει να κοιταω με τις ωρες, και να περιμενω να δω εναν διαττοντα...εστω εναν! Νιωθω δεος οταν το βλεπω! Περιμενω πως και πως τον αυγουστο και τον δεκεμβρη για τις καλες μετεωρικες βροχες.... Μ αρεσει να παρατηρω τους σχηματισμους των αστρων, τελευταια ασχολουμαι με ονοματα φωτεινων αστεριων και φωτεινοτητας τους... Οποτε με χαρακτηριζω απλως αστρόφιλο...ειναι ενα χομπι που ακομη δεν ξερω καλα καλα τα αντικειμενα που περιλαμβανει...ασχολουμαι μονο με το παραπανω...οποτε δε μπορω να θεωρησω τον εαυτο μου ερασιτεχνη αστρονομο.... Απλα νιωθω δεος στην οψη του ουρανου, στην θεαση ενως διαττοντα, και ξερω μερικα ονοματα αστερων...Ομως τα συναισθηματα ολων νομιζω πως ειναι ιδια...Η λεξη δεος μας εκφραζει ολους, ομως ο τιτλος ερασιτεχνης αστρονομος προσωπικα απεχει πολλα χιλιομετρα απο μενα...
  8. Απο το διαδυκτιο "ψαρεψα" αυτη τη φραση, η οποια προφανως και ειναι λαθος σε μεταφραση η κατι τετοιο... "Φέτος το φαινόμενο θα είναι ορατό μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 το βράδυ." Εχω δει πολλα σε αρθρα, ειτε για βραχους που πεφτουν (στην πραγματικοτητα προκειται για σωματιδια μεγεθους κοκου αμμου η αντε το πολυ χαλικιου) , ειτε για το που πρεπει να κοιταμε οπου πολλα αρθρα λενε να κοιταμε φατσα τον Περσεα ενω διαττοντες πεφτουν σε ολα τα πλατη και μηκη του ουρανου, και τελος παιδες εγω προσωπικα παντα ειχα την απορια με ποια ειναι η νυχτα του μεγιστου....Που την ξεδιαλυνα περυσι αναλογα με την ωρα που δινει η νασα ως μεγιστο.... Φετος επισης ενα κομβικο σημειο την ολης παρατηρησης ειναι ο καιρος....ιοπου το απογευμα στα ηπειρωτικα θα υπαρχουν βροχες....κανονικες....ελπιζω τα βραδια να ξαστερωνει γιατι ζητω που καηκαμε,,, ΥΓ: το αρθρο που ανεφερα πιο πανω που λεει οτι το φαινομενο ειναι ως τις 10, (ατοπο) αναφερει μια καλη πληροφορια,,,Οτι οι συνθηκες μετα απο το 2007 που ηταν πολυ καλες, φαινεται να ειναι και φετος... Για να δουμε... ΥΓ2: Στο θέμα περι ορθογραφίας και τονισμού η βροχή λέγεται Περσείδες...Δηλαδή Περσε-ίδες? ή Περσ-είδες?? Εγω το λεω με το πρωτο μ παραδειγμα, δηλαδη Περσε-ίδες...Δηλαδη στην ουσια διαλυτικα και τονο στο "ι"....σωστα?
  9. Χτες εκανα αστροπαρατηρηση απο το Περιστερι... Ηξερα οτι δεν ειχα και πολλες ελπιδες για κανα θεαματικο αποτελεσμα ειδικα με τα αρνητικα της υποθεσης να ειναι πολλα... Φωτορυπασνη στο φουλ, φεγγαρι μετα τα μεσανυχτα και ορατοτητα απο το ζενιθ μεχρι και 20 μοιρες πανω απο τον οριζοντα... Οποτε απλως εστιαζα στο ζενιθ και προς τα ΒΒΔ.... Κ όμως! Ειδα μεσα σε ενα δυωρο 5 διαττοντες, ο ενας καλουτσικος με φωτεινοτητα κοντα στο 0 mag και 1 σποραδικο...μαλλον κυκνιδη,,, Οι 3 απο αυτους, μεσα και ο σποραδικος επεσαν σε διαστημα 5 λεπτων... Μετα μπηκα μεσα για να κρατησω δυναμεις για αυριο βραδυ που θα βρισκομαι επιτελους σε ιδανικο σημειο παρατηρησης...εξοχη και θαλασσα...
  10. Παιδες καλησπερα! Βλεπω πως το μεγιστο ειναι μεσημερι στις 12 αυγουστου αν δεν κανω λαθος.... Καλυτερες ωρες παρατηρησεις ειναι αυτες της νυχτας 11 προς 12 η της νυχτας 12 προς 13?
  11. Τυχεροι οσοι το ειδαν!!! Εχω δει παρομοια fireballs (2) το 1 παιζει να χε mag -6 γιατι ηταν σα μπαλα μπειζμπολ και φωτισε το δωματιο μ!! Πανε 6 χρονια απο τοτε.... πριν 3 χρονια ειχα δει και ενα αναλογο mag -4 περιπου, επεφτε αργα αργα προς τον βορρα.... Και τα δυο αυτα απο την Αθηνα τα χα δει...Επισης εχω δει και λαμψεις σαν αστραπες δυο φορες, και τις δυο εμαθα πως ειχε πεσει καποιο τερας απο τον ουρανο...ειχα φαει ηττα που δεν ηταν στο οπτικο πεδιο μ.... Χτες ωστοσο εβλεπα κατα της 4 το πρωι το ζενιθ του ουρανου και ειδα εναν αμυδρο περσειδη.... Αναμονη για τις 11 του Αυγουστου, οπου θα βρισκομαι και σε εξοχη....
  12. Πιστευω πως ολους δεν θα τους ικανοποιησε η χθεσινη "βροχη" μιας και περιμεναμε σαφως περισοτερα για φετος.. Πιο πολλους διαττοντες μετρησα το καλοκαιρι με τις Περσείδες παρα χτες, που αν και σε περιοχη με ελαχιστη φωτορυπανση παρατηρησα λιγους διαττοντες , και απο αυτους ενας-δυο ηταν καπως πιο φωτεινοι... Εμεινα με την ελπιδα του κατι καλυτερου.. Παρατηρηση εκανα απο τις 10¨30 εως 00¨00 και απο τη 1¨00 εως 3¨00 οπου σε αυτο το διαστημα ειδα καπως καλυτερη κινηση. Περιμενω και απο αλλους να μας πουν τι παρατηρησαν!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης