Jump to content

ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ΔΙΟΝΥΣΗΣ

  • Γενέθλια 08/09/1981

του/της ΔΙΟΝΥΣΗΣ Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. γιατί δεν φαίνεται η ουρά του κομήτη. Επειδή κινείτε προς τη Γη.?
  2. Το μήκος κύματος συνδέεται με σχέση αντιστρόφως ανάλογη με την συχνότητα, αν πολλαπλασιασθούν τα δυο μεγέθη προκύπτει πάντοτε η ταχύτητα διάδοσης του κύματος δηλαδή η ταχύτητα του φωτός. ετσι ένα ηλεκτρικό φορτίο που πάλλεται για παραδειγμα μια φορά το δευτερόλεπτο παραγει κύμα μήκους 300.000 χιλιομέτρων. και αυτο επειδή παράγεται μόνον ενα μήκοσ κύματος σε 1 sec. Συχνότητα δόνησης 10 Ηz θα σχημάτιζε κυματα με μήκος 30.000km ενώ ακομα μεγαλύτερη συχνότητα πχ 10.000Hz θα αντιστοιχούσε σε κύματα μήκους 30km. κατά γενικό κανόνα που ειναι απλός και χρήσιμος όσο μεγατερη ειναι η συχνότητα τοσο μικρότερο ειναι το μήκος κύματος και οσο μικρότερο ειναι το μήκος κύματος τοσο μεγαλητερη ενεργεία
  3. Το λευκό φως αποτελείτε από πολλά χρώματα, ένα σώμα όμως ανακλά μερικά από αυτά τα χρώματα, ενώ απορροφά αλλα. Το χρώμα λιπών που βλέπουμε αποτελεί μια σύνθεση που οφείλετε τόσο στις ιδιότητες του λευκού φωτός όσο και του ίδιου του αντικειμένου. Το κάθε χρώμα διαφέρει σε μια και μόνον ιδιότητα από τα αλλα το <<μήκος κύματος>>. Το μήκος κύματος ή η συχνότητα του χρώματος σχετίζονται με την κυματική φύση του φωτός. Όταν το λευκό φως του Ήλιου πέφτει σε ένα αντικείμενο ανακλώνται λίγες ή μόνον μια από τις χρωματικές του συνιστώσες και ανάλογα με τις συχνότητες τους είναι εκείνες που δίδουν το χαρακτηριστικό χρώμα στο αντικείμενο, οι υπόλοιπες απορροφούνται από την ύλη. Έτσι ένα τριαντάφυλλο φαίνεται κόκκινο διότι μόνο η κόκκινη συνιστώσα του λευκού φωτός ( η συχνότητα δηλαδή που αντιστοιχεί στο κόκκινο) ανακλάται στο άνθος και φτάνει στα μάτια μας, τα αλλα χρώματα απορροφώνται. Αντίθετα ο τοίχος σε ένα νησιώτικο σπίτι είναι άσπρος διότι ανακλά όλα τα χρώματα που ανασυντίθενται ξανά στο λευκό. Το χρώμα έχει μια παράδοξη ύπαρξη: εμπεριέχετε στο φως το οποίο ωστόσο φαίνετε στο μάτι ως άχρωμο. Στην πραγματικότητα δηλαδή χρώματα δεν υπάρχουν στο ουράνιο τόξο ούτε σε ένα πίνακα ζωγραφικής ΔΕΝ ζούμε δηλαδή σε ένα κόσμο χρωμάτων ;! ! Xάρις τα μάτια μας βλέπουμε τα πάντα με χρώμα.,.. Η ανθρώπινη όραση καλείται να επιτελέσει αλλα και να συνδυάσει ξεχωριστές και δύσκολες λειτουργίες την θέαση των μορφών , την εκτίμηση της αποστάσεως και των κινήσεων και την αντίληψη των χρωμάτων. Το ανθρώπινο μάτι για να κατασκευασθεί χρειάσθηκε δισεκατομμύρια χρόνια.. Ζυγίζει μόλις 7 γραμμάρια, έχει όγκο λίγα κυβικά εκατοστόμετρα και επί πλέον δεν απαιτείται ρεύμα ή μπαταρίες για να λειτουργήσει . Έχει ένα ευρύτατο πεδίο λήψεως και δεν παραμορφώνει την εικόνα ούτε στο ελάχιστο, περιστρέφετε κατά βούληση και ακόλουθη χωρίς δυσκολία κινούμενα αντικείμενα, αποτυπώνει της αποστάσεις χωρίς την χρίση υπέρηχων και αποδίδει άψογα τα χρώματα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, παρουσιάζει τέλος την ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση.. Έτσι για να δούμε ένα πουλί να πετάει ο φακός του ματιού σχηματίζει ανεστραμμένο το είδωλο του πάνω σε μια φυσική οθόνη που λέγεται αμφιβληστροειδής χιτώνας. Εκεί υπάρχουν εκατομμύρια φωτοευαίσθητα κύτταρα που αναλύουν την εικόνα στα διαφορετικά συστατικά της. Η κίνηση του πουλιού, το σχήμα και τα χρώματα του προσλαμβάνονται αρχικά ως φωτόνια και κωδικοποιούνται σε ασθενικά ηλεκτρικά σήματα που κατευθύνονται μέσω οπτικών νεύρων προς τον φλοιό του εγκέφαλου. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αναρίθμητους υπολογισμούς που ξεπερνούν κατά πολύ της δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο εγκέφαλος μεταφράζει άμεσος τα μηνύματα και δημιουργεί την αντίληψη του πουλιού, με τα πλούσια χρώματα και την χαρακτηριστικές του λεπτομέρειες.. Ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα είναι <<Η αυτοβιογραφία του Φωτός>> του Γιώργου Γραμματικάκη. Περιέχει τα πάντα σχεδόν για το φως και όχι μόνο.. σας το συστήνω.!
  4. Δυστυχώς αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο, πιστεύω λόγο ονομασίας μοιάζουνε και μπερδεύονται οι περισσότεροι και επίσης είναι πιο εξοικειωμένοι με την λέξη αστρολογία γιατί διαφημίζετε συνεχώς στα ΜΜΕ και περιοδικά με αποτέλεσμα όταν κανείς ακούει τον όρο αστρονομία το μυαλό του πηγαίνει αυτόματα στα ζώδια και επομένως στην αστρολογία.
  5. Το αν υπάρχει νοήμον ζωή εκεί έξω δεν μπορεί να το ξέρει κανείς μας, μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις και ο κάθε ένας από εμάς απαντάει σύμφωνα με τις γνώσεις του και τα πιστεύω του ‘’μαζί’’…. Μια ορθότερη ερώτηση θα μπορούσε να είναι…. γιατί εμείς..? Για πιο λόγο υπάρχουμε, είμαστε προορισμένοι για κάτι… για ένα σκοπό ή μήπως δημιουργηθήκαμε έτσι απλά… ‘’’τυχαία’’’..??
  6. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Discovery and science?

    Πάω κάθε βδομάδα να δω αν ήρθε και τίποτα, λέτε να το σταμάτησαν. . Παντός είναι ένα περιοδικό πολύ καλό με πολλά θέματα για την αστρονομία και για την επιστήμη γενικά, θα πάρω τηλεφωνώ στα κεντρικά την Δευτέρα να δω τι γίνετε .
  7. Είναι πολύ θλιβερό το γεγονός ότι η Ηνωμένες Πολιτείες που ευθύνονται για τις μεγαλύτερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, δεν υπογράφουν την Συνθήκη του Κιότο, δεν μπορώ να καταλάβω την στάση της απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.. πως μπορεί μια <<υπερδύναμη>> σαν την Αμερική να κλείνει τα μάτια της σε μια τέτοια κατάσταση που πια όλοι μας πιστεύω βλέπουμε τα αποτελέσματα, είναι εμφανέστατα και μάλιστα αν συνεχίσουμε έτσι σταδιακά θα αυτοκαταστραφούμε. Από την άλλη χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει τα μάτια της και βλέπει τα αποτελέσματα της μανίας του ανθρώπου και προσπαθεί να μειώσει την καταστροφή του πλανήτη μας, ελπίζω όλες οι χώρες να ενοποιηθούν πριν να είναι αργά..
  8. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Πιστεύετε στα UFO;

    Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτοι πολέμους, πολέμους για την κυριαρχία την εξουσία. Πιστεύεται ότι άξιζαν?? Πόλεμοι γίνονται ακόμα και σήμερα πιστεύεται ότι αξίζουν?? Ο πόλεμος δηλαδή είναι το στοιχείο μας?? ή μήπως είναι η ιστορία μας που συνεχίζουμε να την ακολουθούμε γιατί έτσι μάθαμε??
  9. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Πιστεύετε στα UFO;

    Επίσης φίλε μου πόλεμους, δολοφονίες, ζήλια, κακία, κυριαρχία, φτώχια, πείνα, καταστροφές και και… Βλέπεις δεν είναι μόνο τα θετικά πολλά αλλα και τα αρνητικό οπότε δεν νομίζω αν κάναμε διαστρικά ταξίδια να εμφανιζόμασταν τόσο εύκολα και να τους δίναμε τεχνολογία γιατί αυτό θα ζητούσανε τεχνολογία, και μετά μπαμ μπουμ καταλαβαίνεις δεν είναι όλα τόσο όμορφα και ρόδινα δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι… εμείς τουλάχιστον που αγαπάμε την αστρονομία έχουμε άλλη άποψη για τον κόσμο μας επίσης η πολική έχουν διαφορετική και ου το καθεξής..
  10. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Πιστεύετε στα UFO;

    Ναι φίλε πολλά ’’ίσος’’ για απλά μιλάω υποθετικά. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση Πείτε ότι ούφο μας έχουν επισκεφτεί, γιατί δεν εμφανίζονται ποιος είναι ο σκοπός τις απόκρυψης τους? Η να το θέσω διαφορετικά αν εμείς μπορούσαμε να κάνουμε διαστρικά ταξίδια και βρίσκαμε ένα πολιτισμό διαφορετικό από τον δικό μας τι θα κάναμε??
  11. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Πιστεύετε στα UFO;

    Ίσος ένα εξωγήινος πολιτισμός να μην έχει τα ίδια αισθήματα που έχει ο άνθρωπος να αντιλαμβάνεται δηλαδή διαφορετικά κάποια πράγματα σε σχέση όπως τα αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι, όπως επίσης να διαφέρει και στης αισθήσεις να έχει δηλαδή πιο αναπτυγμένα κάποια αισθητήρια όργανα, γιατί σύμφωνα με τι λογική ένας πολιτισμός για να εξελιχτεί τεχνολογικά πρέπει πρώτα να εξελιχτεί πνευματικά δηλαδή εμείς έχουμε ικανότητα να εξελιχτούμε τεχνολογικά και μάλιστα σε γρήγορους ρυθμούς αλλα πνευματικά όχι τόσο γρήγορα δηλαδή πρώτα βάζουμε προτεραιότητα το χρήμα την κυριαρχία την τεχνολογία χωρίς να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος λιπών να καταστραφούμε από την ίδια μας την τεχνολογία να καταστρέψουμε τον ίδιο μας τον πλανήτη και έτσι να μην προλάβουμε να ανατηχτούμε, έτσι κάθε είδος νοήμον στο σύμπαν που έχει χαρίσματα σαν τα δικά μας είναι πολύ πιθανό να αυτοκαταστρέφεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα , ίσος και για αυτό να μην μπορούμε να λάβουμε κανένα σήμα από το διάστημα ένα σήμα που να δείχνει τεχνολογικά αναπτυγμένο εξωγήινο πολιτισμό σαν το δικό μας.
  12. Καλή χρόνια με ευτυχία & υγεία σε όλους ειρήνη και αγάπη σε όλων τον κόσμο. .
  13. Κάποιος που θέλει να φτιάξει λουκουμάδες και ψάξει στο Google για συνταγή ίσος να μπει στο site(μια που είναι και πρώτη επιλογή) και αντί για λουκουμάδες να θέλει να φτιάξει κανένα πλανήτη λουκουμά. .. Πάντως εγώ δεν νομίζω ότι εκθέτη κάτι τέτοιο το site.. βέβαια αυτό είναι άποψη μου, γιατί απλά μιλάμε για κάτι φανταστικό και ίσος μελλοντικό, όχι αδύνατο, για μένα τίποτα σχεδόν, τίποτα δεν είναι αδύνατο….. επαναλαμβάνω σχεδόν. Μην ξεχνάτε ότι πολλά φανταστικά σκεπτικά κάποιον ανθρώπων σήμερα αποδεικνύονται αληθινά το γιατί.. γιατί σήμερα έχουμε τα μέσα να αποδείξουμε ότι ισχύουν, σημασία ώμος δεν έχει μόνο η απόδειξη, γιατί πριν την απόδειξη προηγείται η σκέψη ή φαντασία και μετά η απόδειξη.
  14. Σε ευχαριστώ φίλε quendi αυτό εννοούσα. Κάτι τέτοιο λιπών θα δίνη μεγάλα ποσά ενέργειας χωρίς να δημιουργεί αέρια του θερμοκηπίου ή ραδιενεργά απόβλητα νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικότερο από όλα γιατί το παν είναι η τεχνολογία να αναπτύσσεται με βάσει την κρίση που περνάει ο πλανήτης μας, γιατί την να την κάνουμε την ενέργεια αν σιγά σιγά σκοτώνει το σπίτι μας και ταυτόχρονα και εμάς τους ιδίους. Και διαβάζοντας στο site είδα το παρακάτω κείμενο. Στην καρδιά του πειράματος ITER θα βρίσκεται το μεγαλύτερο tokamak του κόσμου. Το tokamak είναι μια τοροειδής συσκευή ή «σχήματος κουλούρας (τόρου)» - ουσιαστικά ένας σωλήνας καμπυλωμένος, με τα άκρα του ενωμένα, και συνεπώς χωρίς τέλος. Το πρώτο tokamak σχεδιάστηκε στη Μόσχα τη δεκαετία του ’60 και κατασκευάστηκε ειδικά ώστε να δημιουργεί ένα περίπλοκο αλλά ευφυές μαγνητικό κλουβί που να περικλείει το υψηλής ενέργειας πλάσμα. Τώρα αν βάλουμε λίγο την φαντασία μας να δουλέψει μπορούμε να δούμε γιατί ένας λουκουμάς είναι χρήσιμος …
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης