Jump to content

tsan

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1239
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με tsan

  • Γενέθλια 05/05/1984

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της tsan Επιτεύγματα

  1. tsan

    Αγορά ηλιακού τηλεσκοπίου

    Αρχικά να αναφέρω πως δεν έχω εμπειρία φωτογράφισης. Θεωρώ πως το Lunt 50mm έχει μια καλύτερη προοπτική σε σχέση με το 40mm coronado, γιατί αυτά τα 10 χιλιοστά θα δώσουν μια μικρή διαφορά και άνεση στην παρατήρηση. Παρόλα αυτά , το PST αν και μικρότερο σε διάμετρο, είναι ένα πλήρες πακέτο, με double stack φίλτρο, δίνοντας την δυνατότητα να απολαύσει κάποιος όλα τα φαινόμενα που εξελίσσονται στην επιφάνεια αλλά και στην περιφέρεια του ηλιακού δίσκου. Θεωρώ πως το pst δεν είναι το ιδανικότερο όργανο για φωτογράφιση, όμως αν θέλει κάποιος να κάνει κατά βάση οπτική παρατήρηση, θα τον υπερκαλύψει. (Το λέω αυτό , γιατί κι εγώ είμαι κάτοχος pst double stack από το 2009 έως σήμερα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος). Πιστεύω, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλεσκόπιο για παρατήρηση αλλά και φωτογράφιση , να προτιμήσετε το lunt. Και μελλοντικά να πάτε σε ένα double stack και ένα εναλλακτικό BF φίλτρο το οποίο θα βοηθήσει στις καταγραφές (κατά βάση το double stack θα χρειαστεί στην οπτική παρατήρηση παρά στη φωτογράφιση). Όλα βέβαια ζητούν τον αντίστοιχο πειραματισμό και κατανάλωση χρόνου για την πλήρη αξιοποίηση των οπτικών οργάνων.
  2. Από τις δύο τελευταίες ηλιακές εκλάμψεις στον ήλιο μας , είχαμε δύο γεωμαγνητικές καταιγίδες της τάξεως G3 και G1. Χθες βράδυ ορατό το βόρειο σέλας μέχρι και την Κατερίνη, από όσο αναφέρουν τα νέα. Ελπίζω να υπάρχουν τυχεροί παρατηρητές που είδαν το φαινόμενο και εδώ στο astrovox. https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/apithano-to-boreio-selas-orato-se-perioxes-tis-boreias-elladas---protognores-kai-magikes-eikones/?amp=true
  3. tsan

    Σελήνη - Τμηματικοί χάρτες

    Συγχαρητήρια! Φαίνεται καθαρά η δυσκολία του να φτιάξεις έναν χάρτη με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά συγχρόνως φαίνεται ξεκάθαρα και το μεράκι και η αγάπη που του δίνεις.
  4. tsan

    Δίας

    Εξαιρετικό animation! Συγχαρητήρια
  5. tsan

    Άρης 2020-11-16

    Συγχαρητήρια! Πολύ όμορφες λεπτομέριες
  6. tsan

    Omegon 2.1x42

    Έχω στη κατοχή μου τα Kasai WideBino 2.3x 40 mm Σαν πεδίο μπορώ να χωρέσω τη μεγάλη άρκτο απο τον αστέρα Dubhe έως και τον Alkaid, συγχρόνως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει περισσότερα άστρα απ'ό,τι με γυμνά μάτια. Απόλαυση ειναι η σάρωση του Γαλαξία και πολύ καθαρά έχω δει αρκετά Messier. Δηλαδή το μόνο θετικό ειναι το μεγάλο οπτικό πεδίο και ότι μπορείς να μελετήσεις σαν γενική θέα κάθε αστερισμό.
  7. tsan

    C/2020 F3

    Απίθανες λεπτομέρειες!!
  8. tsan

    Δίας

    Συγχαρητήρια! Πολύ όμορφη καταγραφή!
  9. Εξαιρετικό!! Δείχνει πως έγινε με κόπο και μεράκι. Πολύ χρήσιμο ! Ευχαριστούμε
  10. Είναι ακόμη διαθέσιμη η βάση;
  11. tsan

    Πωλειται skywatcher 127 mm OTA

    Καλησπέρα, Που βρίσκεται το τηλεσκόπιο;
  12. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα βίντεο! Ευχαριστούμε Μάνο!
  13. Δείχνει να ανεβαίνει ξανά η φωτεινότητα του Μπετελγκέζ!! https://spaceweathergallery.com/full_image.php?image_name=Bum-Suk-Yeom-betelgeuse_lc_20191119_20200219_aavso_bsyeom_1582159054.jpg
  14. tsan

    240 mm Dobsonian για τον μικρό σάκο

    Εξαιρετικό!!!!! Πολλά συγχαρητήρια!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης