Jump to content

Estarian

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    168
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Estarian

  • Γενέθλια 06/02/1977

του/της Estarian Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. 1. Ηλεκτρισμός : Όταν πρωτοπαρατηρήθηκε και περιγράφηκε, ήταν μια σπίθα σε ένα κομμάτι κεχριμπάρι. Και τότε "και τι έγινε; τι θα αλλάξει στη ζωή των κοινών θνητών". 2. Μαγνητισμός : "Και τι έγινε; τι θα αλλάξει στη ζωή μου;" ε.. άλλαξε, τι να κάνουμε τώρα; Η δικιά μου, η προσωπική έρευνα έχει να κάνει με μη ευκλείδιες γεωμετρίες εφαρμοσμένες σε τεχνητή νοημοσύνη. Προφανώς κάποιος θα μου πει το ίδιο "και τι με νοιάζουν οι μη ευκλείδιες γεωμετρίες, τι χρησιμότητα έχουν;" ε εγώ τις εφαρμόζω για να διευκολύνω τη ζωή ανθρώπων με alzheimer. Και δε με χρηματοδοτεί και κανας σκοτεινός άρχοντας γαμώτο να βγάλουμε κανα φράγκο.. Αγαπητέ κύριε, το οτι γράφετε αυτά τα πράγματα σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δεν συνέβη τυχαία, ούτε μέσα σε 1 μήνα. Πίσω απο το μηχάνημα που έχετε στο γραφείο σας και μας τα λέτε αυτά, κρύβονται κυριολεκτικά αιώνες συσσώρευσης ανθρώπινης γνώσης και προσπάθειας. Το πλέον συνηθισμένο πράγμα που μπορεί να πει κανείς είναι "και τι με νοιάζει; που θα μου χρησιμεύσει εμένα αυτό;" Η απάντηση είναι πάντα μία : ΘΑ ΔΟΥΜΕ. Περίμενε! Τα περί "αγαθότητας" του πειράματος κλπ ε τι να πω, δεν έχω να απαντήσω κάτι. Και το ηλεκτρόνιο στοιχειώδες σωματίδιο είναι αλλά κανείς δε βλέπει σκοτεινές δυνάμεις πίσω από το ρευματάκι που έχει σπίτι του. (ελπίζω δηλαδή γιατί έτσι όπως έχουμε γίνει...)
  2. Την επιστήμη μια χαρά μπορούμε να την προάγουμε και μέσα από τα blog μας και από τις συζητήσεις μας με κόσμο που δεν ανήκει στο χώρο. Γιατί τις δημοσιεύσεις μου (και "των άλλων από όλα τα πεδία έρευνας) χλωμό να τις διαβάσει ο διπλανός μου που δεν έχει σχέση με το επάγγελμα. Είναι καθήκον όμως και υποχρέωση του επιστήμονα να μην είναι αποκομμένος από τον περίγυρό του. Άμα δεν εξηγήσεις 5 πράγματα, πως θα επικοινωνήσεις; Ακόμα και χιουμοριστικά ! Όλος αυτός ο απίστευτος φόβος που έχει ο κόσμος για τους επιστήμονες και την έρευνά τους έχει βγει από αιώνες ολόκληρους γεμάτους 'δεν το καταλαβαίνω' - 'δε χρειάζεται, είναι του σατανά'. Και συγγνώμη στον φίλο παραπάνω, αλλά μπορεί επιτεύγματα της επιστήμης να χουν χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό και για να θανατώσουν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά δε σε είδα να λες με τέτοια ένταση για το πόσα εκατομμύρια ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους στο όνομα των θρησκειών ανά τους αιώνες. Στο κάτω κάτω, κανένας επιστήμονας δεν έχει κηρύξει ποτέ ιερούς πολέμους.
  3. Foxmoor, μην ξεχνάς και την επική αττάκα "αν είναι τόσο έξυπνο γιατί δεν του παίρνουν συνέντευξη αντί να δίνουν οι ίδοι συνέντευξη αντ'αυτού" έχω επικό άρθρο φίλου φυσικού για το θέμα : (ακατάλληλο δι'ανηλίκους ) http://aeisixtir.blogspot.com/2012/07/blog-post_05.html ..Και φυσικά στο τέλος χώσαμε και λίγη εξέλιξη που είναι πασπαρτού και πάει με όλα. Βέβαια όταν οι ίδιοι αρρωσταίνουν, στους σατανάδες γιατρούς πάνε για μεταμοσχεύσεις... Χιουμοριστική αναφορά : Πριν το "θεϊκό μποζόνιο" ο Στάνισλαβ Λεμ στην Κυβεριάδα -κορυφαίο ανάγνωσμα για αστρομανιακούς- είχε ορίσει και το ιαχοβόνιο ως : "One jehovah would be equivalent to the working of one miracle with a radius of one billion parsecs" [/url]
  4. Η επιστήμη δε χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις. Δεν υπάρχουν ούτε σωματίδια του Θεού, ούτε του Διαβόλου ούτε του Δία ούτε του Βραχμαπούτρα. Γιατί κανείς από αυτούς δε μας χρειάστηκε ποτέ για να ερμηνεύσουμε ένα φαινόμενο. Κοινώς, αυτό δε θα το δούμε ποτέ Το "God particle" ήταν ένα ονομα που έδωσε ένας εκδότης βιβλίου στο σωματίδιο αυτό επειδή θεώρησε οτι το "goddammit particle" ήταν ακατάλληλος όρος για βιβλίο. Έλεος πια με τους παπάδες και το μίσος τους, τους δημοσιογράφους που το μόνο που ξέρουν είναι να τσιγκλάνε τον κόσμο κλπ. Η Εκκλησία και ως θεσμός και ως μονάδες πάντα ήταν κατά των πάντων. Μια ζωή στην κατάρα και τον αφορισμό ήταν. Δεν περιμένουμε και τίποτα παραπάνω από ιερείς. Ακόμα τη γη επίπεδη τη λένε. Ευτυχώς η ανθρωπότητα προοδεύει παρά και ενάντια στο κήρυγμά τους. Όσον αφορά τους σατανικούς επιστήμονες που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο και γιατί κάνουν τέτοια σατανικά πειράματα.. φαντάζομαι ότι και όταν ανακαλύφθηκε ο μαγνητισμός όλος ο κόσμος θεωρούσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο σκοτεινό σατανικό σχέδιο. Μαγνητικοί τομογράφοι και άλλα τέτοια πράγματα φαντάζομαι δεν πέρασαν από το μυαλό κανενός συνομωσιολόγου. Πάντα ο άνθρωπος φοβάται αυτό που δεν καταλαβαίνει. Αλλά το επιχείρημα της προσωπικής άγνοιας δεν είναι ένδειξη σατανικού σχεδίου. Κοινώς το "δεν καταλαβαίνω τι κάνουν, άρα κάνουν κάτι διαβολικό και σκοτεινό".. δε στέκει. Την καλημέρα μου.
  5. Φυσικά και δεν βλάπτει να το θίγουμε. Επιστήμη είναι. Το "θίγειν" είναι προαπαιτούμενο
  6. Αφού τον άνθρωπο τον λέγαν Bose, πως να το ονομάσουν ; :D Βέβαια άμα τον λέγαν Παπακωνσνταντινοχριστοδουλόπουλο, τι θα είχαμε κάνει θα μου πεις; Είδα την παρουσίαση και γουάου... Τρελλή δουλειά. Αλλά 2 πειράματα ανεξάρτητα, επιβεβαίωσαν ανίχνευση στην ίδια περιοχή με τέτοιο διάστημα εμπιστοσύνης, ε οι πιθανότητες να είναι λάθος είναι τόσο μικρές που δεν είναι λογικό να μην δεχτούμε το αποτέλεσμα. Βέβαια το τι έχει ακουστεί τριγύρω.... ας τα να παν αμάν..
  7. Εξαιρετικά Θα ειδοποιήσω εγκαίρως μόλις ξέρω και εγώ (αν τελικά) τις μέρες που θα κατέβω, γιατί πρέπει να οργανωθούμε και με καμιά 10ρια ατομα ακόμα.. ευχαριστώ πολύ!
  8. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Το πρόβλημα λύθηκε με τη βοήθεια του κ.Μυλωνά. Ολα οκ, το μηχάνημα σαν καινούριο - και πλέον ξέρω πως να του συμπεριφερθώ αν ξανατύχει κάτι τέτοιο
  9. Ευχαριστώ πολύ και εγώ!
  10. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Όχι παιδιά δεν είναι εκ γεννετής το πρόβλημα θα το χα προσέξει.. Κάθε φορά που το βγάζω έξω τσεκάρω collimation, αποκλείεται να μου χε ξεφύγει..έτσι το πρόσεξα και τώρα δηλαδή. A, δεν υπάρχει βούλιαγμα στη βίδα αριστερά, από την αντανάκλαση δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση. Υπάρχει μόνο η "φυσιολογική" διαφορά που θα είχε το μέταλλο αφού εκεί είναι "χαμηλότερα" από το δίπλα που έχει πιτσικάρει. Ευχαριστώ !
  11. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Απορώ που χτύπησε και πως.. Το τηλεσκόπιο δεν έχει πάει ακόμα καν βουνό. Μόνο αυλή κλπ.. τέλος πάντων, ανεβάζω και άλλες φωτό από την έξω πλευρά..
  12. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Χεχεχε ναι οκ τα truss ναι.. αλλά δε μπορώ να το αφήσω έτσι Ξέρω γω τώρα τι γίνεται με τη βάση του καθρέφτη;; Αν έχει πιτσικάρει εκεί πέρα τώρα, γιατί να μη μου δημιουργήσει πρόβλημα μετά;; Να χαλαρώσει και καμια μέρα να κυνηγάω το πρωτεύον σε καμια ράχη; Ένα Skywatcher είναι το 10ιντσο.. Χμμμ.. μου ήρθε τώρα μια πιθανή αιτία.. Του χω κάνει μεταφορά από τη dobson σε ισημερινή. Παίζει να σφιξα τόσο πολύ τις βίδες στους δακτύλιους συγκράτησης που να παραμορφώθηκε;;; τι διάτανο.. το ζήτημα είναι να το φτιάξω
  13. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Homo, στην κάτω πλευρά του πρωτεύοντος έχει έναν φωτεινό μηνίσκο. Έχει κενό μεταξύ βάσης κατόπτρου και σωλήνα
  14. Estarian

    Ζημιές!!!!

    Μόλις μπήκα σπίτι φρικαρισμένος από 2 πράγματα. 1. Έχω βγάλει το μηχάνημα στην αυλή και το έχω αφήσει να πιάνει θερμοκρασία. Πάω να τσεκάρω ευθυγράμμιση και βλέπω αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία! Χωρίς να χει μετακινηθεί το τηλεσκόπιο, χωρίς να χει φάει καμια κλωτσιά χωρίς τίποτα. (ΟΚ παραδέχομαι ότι η πιθανότητα της αθάνατης ελληνίδας μάνας που πέρασε από το σπίτι και "ίσα που το ακούμπησε" είναι υπαρκτή. Αλλά μετά από ανάκριση, δεν είπε τίποτα). Το να πιτσικάρισε λόγω ζέστης και διαφοράς θερμοκρασίας απο μέσα έξω....τόσο πολύ;;!! Έχουμε θέμα;;; και πως λύνεται; Γιατί το να μπάζει φως δε με ενθουσιάζει [solved]2. Ο εστιαστής μου κάνει μαγκιές. Για την ακρίβεια όχι μόνο μαγκιές, αρνείται να συνεργαστεί. Σε μικρές γωνίες με το έδαφος και με οποιοδήποτε φακό πάνω, ο εστιαστής πάει μόνο προς τα κάτω, με τα χίλια ζόρια (και με πολύ τζόγο) ανεβαίνει πάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων update :οκ το πρόβλημα με τον εστιαστή έφυγε.. είδα για το αλλενάκι που είναι πίσω από τη βίδα με το τεφλόν και τον έσφιξα απο κει!! (μερικές φορές αυτή η φρίκη που σου σκάει όταν δε σου χει ξανατύχει το παραμικρό πρόβλημα είναι πολύ εκνευριστική..) Οπότε, για φίλους που πιθανώς να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα με εστιαστή Crayford : ΠΙΣΩ από τη βίδα με το teflonι έχει μια αλενόβιδα που ..ρυθμίζει το όλο πράμα. Πάρτε ενα αλενάκι, στρίφτε τη και κομπλέ. Αυτό το κενό κει κάτω πως βρέθηκε ξαφνικά;;
  15. Estarian

    DIY Power tank

    Μιχάλη πολύ ωραίος!! Κομψότατο το μηχάνημα Μια που βλέπω είστε και οι δύο εδώ πέρα πολύ πιο ηλεκτρολόγοι από μένα, να ρωτήσω, νομίζετε ότι χρειάζεται να βάλω μια έξτρα ασφάλεια για τη NEQ6;; Ή δεν έχει ανάγκη; Y.Γ: Μιχάλη, μπορείς μήπως να ανεβάσεις και καμιά φωτογραφία από το εσωτερικό; (την καλωδίωση )
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης